Pilotkritika: Scream Queens

  0
  Oszd meg!

  Az idei év egyik legjobban várt újonc sorozata volt részemről a Scream Queens. Alapjáraton nem érdekelt volna egy vicces horror sztori, de látva a brutálisan illusztris szereplőgárdát, és tudva, hogy a Glee készítői állnak emögött is, egyszerűen nem tudtam nem ráizgulni a sorozatra már jóval a premier előtt. Így, látva a debütálást magam se nagyon tudom mit gondoljak…

  scream-queens

  Próbálgathatnám elemezni, hogy mit mutatott a pilot, hozhatnék olyan hülye példát, hogy horrorba öltött Glee, de az sem fedné a valóságot. Érzésem szerint a Scream Queens egyedi látásmóddal megalkotott, különös sorozat, ahol jóformán semmi és senki nem reális, a párbeszédek és a szituációk durván abszurdak, és a karakterek is szinte mind ütődöttek, de pont emiatt működött az egész. Friss és üde volt a pilot, szívesen néztem volna még tovább.

  scream-queens-01

  Többet nevettem ám itt, mint egy átlagos komédia sorozaton tettem volna. Jó a Scream Queens humora, még ha néhol el is szállt. Akad benne jó néhány gyilkos egyperces, vagy amikor olyan, már-már bántó poénokkal sarkall nevetésre, ami mást simán idegesíthet. Mint amikor az ötös Chanel megpofozta magát, mert nem kopogott, vagy Chanel durva beszólásai szerencsétlen házvezetőnő felé. Az ilyen típusú humor vagy működik vagy nem, nálam valamiért nagyon betalált, de simán el tudom képzelni, hogy más kiszaladt a világból. Mint az Ariana Grande jelenet a végén, hitelesség nulla, humorfaktor tízezer, legalábbis nálam!

  scream-queens-02

  A horror rész már kevésbé működött jól, köszönhetően az abszurd humornak. Egyszerűen nem tudtam komolyan venni a sikító lányokat, és végig röhögtem a fűnyírós rész alatt is. Nem tudom, hogy ez volt-e a szándékuk, de még a házvezetőnő balesete alatt is végig vigyorra állt az ajkam. Pedig azért az durva volt! Szóval, maga a horror elem úgy érzem nem a legijesztőbb, ezt talán még lehetne pofozni egy kicsit, mert imádnék egy olyan sorozatot, ahol az egyik pillanatban sírva röhögök, hogy aztán egy perccel később durván meg legyek ijedve. Persze, simán lehet, hogy a későbbiek folyamán ilyenné alakul majd át ez is.

  scream-queens-03

  A szereposztás hihetetlenül pazar, öröm látni a sok ismert és neves arcot. Naná, hogy Lea Michele szereplésének örülök a legjobban, remélem nagyobb figyelmet kap majd. Emma Roberts is telitalálat, hihetetlenül jól hozza a karaktert. Keke Palmert csípem még nagyon, a délies akcentusa egyszerűen gyilkos! Skyles Amuels, mint “főjó” is odacsap, kíváncsian várom torzul-e. A srácok nagyon helyesek, sportosak, jó rájuk nézni, de egyelőre nem látom, hogy bármit is produkálnának, no de sebaj, legyen olyan sorozat is, ahol a pasi csak eye candy, a showt meg csak és kizárólag a lányok produkálják.

  scream-queens-male

  Értékelés: 9/10

  Ugyan nem nevezném tökéletesnek, de tény, hogy közelít. Kíváncsian várom a második részt is. A nézettsége miatt mondjuk aggódom egy cseppet, mert nem nyitott túl erősen, az első két rész csak 1.7-es demót produkált. Persze ha ezt tartja, és nem csökken tovább, akkor simán túlélő, de innen már nagyon nem csökkenhet.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here