Borítóleleplezés: Erik Larson – Fenevadak kertje

  0
  Oszd meg!

  2015 őszén jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Erik Larson New York Times bestseller regénye, a Fenevadak kertje. Felkavaró történet, amiben feledhetetlen képet kapunk a bizarr Göringről, és jobban megismerhetjük a kezdeteket, mielőtt Európát elborította volna a vér és a borzalom.

  Rendeld meg online puha kötésben | Tedd kívánság és/vagy várólistára molyon!

  A BORÍTÓ

  fenevadak-kertje-borito

  KÉRDEZZ-FELELEK

  Hogy tetszik a borító?
  Szerintem vérprofi! Imádom az egyszerű tipográfiát, a képet körbeölelő fehér vonalakat, és a New York Timest bestseller kiemelést. A borító sötét színeit remekül megtöri az épület világossága, lent pedig az a rengeteg katona…. Félelmetes. Legjobban mégis az tetszik, ahogy megbújik a borítón a nácizmus jele. Nem feltűnő, de ott van!

  Mit gondolsz a II. világháború borzalmait és előzményeit bemutató regényekről? Szerinted miért fontos – ha fontos egyáltalán – ilyen könyveket olvasni?
  Alapvetően izgalmas a téma, és jó dolog, ha ilyet olvas az ember. Napjaink kényelmes világában könnyedén megfeledkezhetünk arról, hogy nem volt ez mindig így. Sőt, a világ sok részén még mindig dúl a háború :(
  Viszont nehezen olvasok a témában, mert lelkileg nagyon megviselnek ezek a könyvek. Persze azért odafigyelek, hogy évente pár ilyen könyvem legyen, de nem viszem túlzásba.

  AZ ÍRÓRÓL

  A hatvanegy éves Eric Larson New York Times bestseller regény író, emellett újságíróként is tevékenykedik, 2004-ben munkásságát Edgar-díjjal jutalmazták.

  Brooklynban született, és New Yorkban is nőtt fel. A Pennsylvaniai Egyetemen summa cum laude diplomázott 1976-ban, ahol orosz történelmet tanult. Egy évvel később jelentkezett a Columbia Egyetem újságíró szakára, amit 1978-ban végzett el.

  Erik Larson, author

  Számos kiváló újságnál helyezkedett el, dolgozott a The Wall Street Journalnál és a Time magazinnál is. Első regényét 1992-ben adta ki, a legnagyobb sikert Az Ördög a Fehér Városban remekműve aratta, ami Magyarországon is megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.

  Az író jelenleg Seattle-ben él a feleségével és három lányával.

  A FÜLSZÖVEG

  Rendeld meg online puha kötésben | Tedd kívánság és/vagy várólistára molyon!

  A Fenevadak kertjét nemcsak a korszak feszültséggel teli légköre járja át, de feledhetetlen képet kapunk a bizarr Göringről és a látszólag lehengerlő, de valódi lényét tekintve vészjósló Goebbelsről. Larson olyan hitelesen és életszerűen ábrázolja az eseményeket, hogy szinte szemtanúi lehetünk ennek a meglepően sokszínű és bonyolult időszaknak. Az eredmény lenyűgöző, nem lehet letenni a művet, amely kitüntetett figyelmet szentel annak a kérdésnek, vajon miért nem ismerte fel a világ a komor fenyegetést, amit Hitler jelentett mindaddig, amíg Berlint és Európát el nem borította a vér és a borzalom.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here