Főoldal Hírek A Grace Klinika és az Odaát a legtöbbet emlegetett sorozatok közt a...

A Grace Klinika és az Odaát a legtöbbet emlegetett sorozatok közt a Twitteren

0
Oszd meg!

Habár itthon nem használják olyan sokan, Amerikában a Twitter még mindig a legnépszerűbb közösségi médium. Az, ha egy sorozatról sokat tweetelnek a nézők, a legtöbbször jót jelent, pláne mert odakint egyre elterjedtebb, hogy élőben nézik a részeket, amit végig tweetelnek a nézők. Most készült egy felmérés, amiből kiderült, hogy 21 millió tweet érkezett a nyáron az ősszel visszatérő és a premier sorozatokról. Ez a szám harmincnégy százalékkal több, mint 2014-ben volt.

grace-klinika-meredith

A visszatérő sorozatok közül majd 2.2 millió tweetet generált a Grace Klinika! Az előző szezon végén történt egy nagy haláleset, az egyik főszereplő kilépett, így érthető, hogy a nézők érdeklődőek. Rendkívül jól teljesít a Supernatural, a 2 millió tweettel üti a nála sokkal nézettebb The Walking Dead-et. A top ötbe belefért még a Vámpírnaplók (1.6 millió tweet) és a Once Upon a Time is (1.1 millió tweet)

odaat

Az újoncok közül a legtöbb tweetet, 1.1 milliót az American Horror Story: Hotel produkálta, de ez az adat többszörösen becsapós. Egyrészt a kreátorok tolták a tweetek nagy részét, másfelől az AHS már több éve a képernyőn van. A Scream Queens 247 ezer tweetet produkált, a jövőheti premier után vélhetően ez nőni fog. A Heroes Reborn csak 107 ezer, a Supergirl pedig 49 ezer tweetnél tart, ami viszont nem túl biztató.

supergirl

Érdekes adat továbbá, hogy a tavalyi újoncok közül, akik megkapták a második szezont, mennyivel nőtt a tweetek száma a tavaly nyárhoz képest. A The Flash már a premierje előtt is menő volt, a növekedés csupán 1.378%, viszont! A How To Get Away with Murder 276, míg a Jane the Virgin 482 százalékkal növelte jelenlétét a Twitteren, legalábbis tweetek formájában.

Mindenesetre a számokból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de érdekességnek tökéletesek. Alább a teljes infógrafika megtekinthető.

twitter

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here