Főoldal Érdekességek Interjú Lea Michele interjú a női önbecsülésről | Fordította: Ági

Lea Michele interjú a női önbecsülésről | Fordította: Ági

1
Oszd meg!

Az Instyle magazin szeptemberi számában Lea Michele volt az interjúalany, a beszélgetés témája pedig a nők önbecsülése volt többek között. A Glee és a Scream Queens sztárja a tőle megszokott őszinteséggel válaszolt. Az interjút Ági, a L-Michele.Net oldal szerkesztője fordította, köszönet érte!

lea-michele-02

Ha a tükröd visszabeszélhetne hozzád, mire programoznád be, hogy mit mondjon?
Nem sok időt töltök a tükör előtt. Ez nem igazán rólam szól. Ha otthonról elmegyek, sosem viselek sminket. Akármilyen lesifotón látsz, hacsak nem valamilyen rendezvényre megyek, nincs rajtam smink. Nem csinálom meg a hajam, csak egyszerűen összekötöm. És edzőruhában vagyok. Szóval tükörbe nézni nem az a tipikus mindennapi dolog számomra. Az én tükröm valószínűleg azt mondaná, ’Jól csinálod.’ És ennyi.

A stílusod mennyire tükrözi, hogy ki is vagy igazából?
A stílusom tényleg tükrözi, hogy ki vagyok, mert tulajdonképpen mindennap edzőruhában vagyok. Úgy érzem, hogy egy nagyon egészséges életet élek, így mindig szeretek edzőcuccban lenni, mert nagyon aktív vagyok. Sokszor hajnali négy órakkor felkelek, vagy akkor érek haza, így hát kényelmes ruhában kell lennem, amiben akár jeleneteket próbálhatok vagy akár a hajamat és a sminkemet is elkészíthetem. Ez az én mindennapi stílusom.

lea-michele-03

Mi a legnagyszerűbb láthatatlan kiegészítőd?
Az apukám mindig azt mondta, hogy csak legyek boldog és felnövésem közben ez zavart, mert olyan tinédzser voltam, aki azt mondta, ’Nem tudod, hogy min megyek keresztül apa!’ De ez csak az ő tanácsa volt. Sok-sok nevetés volt otthon, szóval az én láthatatlan kiegészítőm az, hogy mindig találok humort, vagy boldogságot az adott pillanatban. Tudom, hogy talán ez az utolsó dolog, amit néha tenni akarsz, de én ezt a hátizsákomban tartom és tényleg működik.

Mi volt a legjobb bók, amit valaha is kaptál?
Azt hallani, hogy egészségesen nézek ki. Mi, nők állandóan mondunk egymásnak dolgokat, ’Úristen, nagyon jól nézel ki! Fogytál?’ Számomra, ha valaki azt mondja, hogy ’Wáó, egészségesen nézel ki – a bőröd ragyog’ az nagyobb bók. Nagyon egészségtudatos vagyok, de nem a kalóriákat számolom. Imádok túrázni, jógázni, meditálni és zöld italokat inni. Látom, hogy hogyan hat a bőrömre, a hajamra: nem nézek ki olyan fáradtnak, mint régen és több is az energiám. Nőként sok energiát használunk arra, hogy beilleszkedjünk.

celeber.ru

Küzdöttél valaha is az érzéseiddel, vagy esetleg kételkedtél magadban?
Minden nap. Nyilvánvalóan vannak olyan területei az életemnek, ahol nem kell aggódnom a beilleszkedés miatt: a családom, a barátaim, a napi rutinom. De a nap végén, én csak egy lány vagyok Bronxból. Mielőtt Los Angelesbe költöztem 7 évvel ezelőtt és megváltozott volna teljesen az életem musicalekben játszottam. Még mindig ugyanúgy tekintem magamra, mint a lányra New Yorkból, aki csak most itt van a városban és néhányan tudják a nevét és ez őrület.

Amikor rendezvényeken részt veszek, vagy a vörös szőnyegen sétálok végig, mindig úgy érzem, hogy ’Ide tartozok? Alkalmas vagyok? Az emberek kedvelnek?’ Ezek a dolgok végigfutnak a fejemen, de elég gyorsan. Azt hiszem ez teljesen normális és természetes, hogy mindenkinek ilyen érzései támadnak. A legjobb dolog az, hogy mikor ez megtörténik, eldönthetjük, hogy meddig maradunk és ekkor kontrolálhatjuk magunkat és az érzéseinket. És habár ezek a dolgok átfutnak a fejemen, nem hagyom, hogy elárasszanak és kontroláljanak. Próbálok lélegezni, mosolyogni és még mielőtt észrevenném, a külsőm már a legjobban érzi magát.

Ki volt a legnagyobb inspirációd a bizalom és az önérték tekintetében?
Jó barátnőm, Kate Hudson. Ő egy hihetetlenül erős és kívül-belül gyönyörű nő. Az a fajta ember, aki az utca közepén elkezd táncolni és közben a tüdejét is kiénekli. Csodálatos példakép: csodálom a gondtalan hozzáállását és önbizalmát.

GLEE Fourth Season Premiere and Screening in Hollywood

Hogyan definiálnád az önbizalmat?
Nem törődni azzal, hogy mit mondanak rólad mások.

Mit teszel annak érdekében, hogy tudj arra fókuszálni, hogy ki is vagy te, egy olyan világban, ahol rögeszmésen foglalkoznak azzal, hogy mit csinálsz?
Próbálom nem olvasni a negatív kommenteket az interneten. Imádom az Instagramot, de egy homályos választóvonalat kreál a nyilvános és a privát énem között. A közösségi oldalak ajtókat nyitnak az életedre, így hát mindenki azt gondolja, hogy ismer. Rendkívül nyitott vagyok a rajongóimmal és imádok osztozni. De ugyanakkor hírességnek lenni furcsa. Az emberek azt hiszik, hogy joguk megmondani, hogy hogyan nézz ki és hogy milyen legyél. A kommentek brutálisak lehetnek: nem értik meg, hogy hús-vér ember vagyok és nem a karakter. Szerencsére, erős a gerincem.

Hogy birkózol meg azokkal a napokkal, amikor nem érzed magad csodásan?
Ismételten, az érzéseim elfogadásával. Bámulatos értékekkel, hihetetlen önértékkel és önszeretettel nőttem fel. Azt szeretném, hogy a szüleim írjanak le minden egyes dolgot, amit csináltak velem, hogy lemásolhassam majd az én gyerekeimre. Az egyik kedvenc dolgom, amit az anyukám csinál az az, hogy érezhetek bárhogy – szomorúan, dühösen, vagy akárhogy – mindig hagyta, hogy úgy legyek, ahogy a legjobb nekem. Tudva, hogy érezhetek úgy, ahogy szükséges, máris javított a helyzeten és hamarabb jobban is éreztem magam. És ezeken a napokon az anyukám mindig tojásrántottát csinált, sajttal és pirítóssal. Esténként pedig TV-ztünk, illetve egy kiadós fürdőt is kaptam.

Lea Michele

Mi a legnagyobb félelmed?
A valóság az, hogy rengeteg dolgon keresztülmentem az életem során és olyan erősséget érzek magamban, ami bizony átkozottul áthatolhatatlan. A félelmeim csak bolondságok, rosszak, őrültségek, amelyek csupán véletlenszerűen jelennek meg. Tudom, hogy nagyon mélyre tudok zuhanni, de úgy érzem, hogy sok mindennel meg tudok birkózni. Habár, ha este vízbe raksz, vagy egyszerre, több mint négy emberrel ülök egy kocsiban, rám hozod a frászt.

Mi tud téged feldobni?
Nagyon rossz dolog, ha az első, ami az eszembe jut az az ennivaló? (nevet) Őszintén azt mondom, hogy az ülés és a családommal együtt étkezés kombinációja. Ez boldoggá tesz. Csak ülni az asztalnál, finom kajákat főzni, aztán megenni, nevetni és közben bort inni. Olasz vagyok. Imádom a tésztát. Imádom a sajtot. Imádom a vörösbort. Imádom a kenyeret. Az életem 90 százalékát úgy töltöm, hogy normálisan eszem, gondját viselem magamnak és az étel többnyire feldob, de a gyökere ennek a családom és az olasz kaja. Nem is lehetnék boldogabb.

lea-michele-01

Az első könyved, a Brunette Ambition a New York Times sikerkönyve volt. Hamarosan pedig megjelenik a második kötet, a You First. Mesélnél nekünk róla?
Ez egy napló, illetve munkafüzet, amely a nőknek segít megvalósítani a céljaikat. A naplóvezetés sokat segített a karrierem során. Biztonságos helyet adott, ahová leírhattam az álmaimat, anélkül, hogy valaki is beleszólna, mit vagy mit ne kellene tennem. Még mindig megvannak ezek a naplók, amelyekben még arról ábrándozok, hogy sorozatban szerepelek. Ez még akkor volt, amikor az emberek azt mondták, hogy nem vagyok elég csinos, orrműtéten kellene át esnem és hogy sosem fogom a csinos lányt eljátszani. De ez nem érdekelt. Leírtam és meg is valósítottam.

Ha minden lánynak a világban egy dolgot mondhatnál, mi lenne az?
Senki sem ismer jobban téged. Kivéve talán az anyukád.

Fordította: Ági

2353 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here