Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Kritika: Kihagyott ziccerektől terhes A Millios szakács

Kritika: Kihagyott ziccerektől terhes A Millios szakács

0
Oszd meg!

Nagyon szeretem a hazai főzős műsorokat, így naná, hogy A milliomos szakácsot is nagyon vártam már. Miután az adás végére értem, szomorúan konstatáltam, hogy mennyi kihagyott ziccer van a műsorban, és mennyivel jobb is lehetne, ha több kreativitással állnak hozzá, és a “saját formátum” kifejlesztése során nem arra helyezik a hangsúlyt, hogy minél jobban hasonlítsanak A Konyhafőnökhöz.

milliomos-szakacs-02

No de miről szól a műsor? Adott három szakács, akik közül egy valaki megnyerheti az egy millió forintos fődíjat. Az adás elején Széll Tamás, a műsorvezető és a zsűri elnöke kiad egy feladatot, hogy milyen alapanyagból kell főzni. A szakácsok a Lidlben bevásárolnak, majd ott főznek is, aztán értékel a zsűri, a top3-ból egy valaki kiesik. Aztán a zsűri ad alapanyagot és feladatot, most épp desszertet kellett csinálni. Aki a legjobban teljesít, egy milliót nyer.

milliomos-szakacs-01

Először is, talán még sose láttam egy műsorban sem, hogy ennyire a pofámba lett volna tolva a szponzoráció. Végül is, nem gond, legalább nem árválkodik üresen vasárnaponként a Lidl. Egy idő után már megszoktam, hogy az áruházban rohangálnak, és ezerrel mutatják a saját termékeket. Valamiből csak meg kell élni a Tv2-nek is, és ha a Lidl szponzorációja fedezi a műsor költségeinek nagy részét, már megérte az egész. Mert mindent egybevéve nem volt rossz az első adás, csak tényleg sajnálom a sok kihagyott ziccert.

milliomos-szakacs-04

Egy millió forint sok pénz. Nagyon nem mindegy, hogy ki nyeri meg… Az ilyen műsoroknál pont az lenne a hajtóerő, hogy kedvencet válasszunk és tudjunk kinek drukkolni. Hogy a szereplők közel kerüljenek hozzám és sajnáljam, ha kiesnek. Éppen ezért szívesebben néznék egy “A milliomos háziasszony” műsort, ahol Gizike a közmunkás küzdene kvázi (sajnos) egy évi béréért, vagy Marika, a varrónő főz, hogy a megnyert pénzből egyetemre küldhesse a gyerekét. Így érezném a tétet, pláne ha a gyerek a szomszéd szobában figyelné feszülten, és remegne, amikor teszem azt a zsűri kritizál – és így még Rákóczi Feri jelenlétének is lenne értelme. Sajnálom, hogy nem ebbe az irányba mozdultak el. Profi(nak tűnő) szakácsokat nem könnyű megszeretni 40 perc alatt.

milliomos-szakacs-03

Rákóczi Feri jelenlétét sem tudom mire vélni. Értem én, hogy biodíszletként üzemel, de legalább jóképű lenne, akkor nézegetném is, így csak egy mamlasz, aki arról pofázik, hogy szereti a húst, és a zöldségekkel nem lehet jóllakni. Amúgy meg csak van, a feladatát a nagyon szimpatikus Széll Tamás simán el tudná látni. A zsűri amúgy bejön, tetszik, hogy sokkal szókimondóbbak, mint A Konyhafőnökös társaik, és nem kímélik a szakácsokat, ha valamit elbasztak, hát megmondják nekik. Sokszor talán kíméletlenül is – de hé, egy millió forintért meg kell dolgozni.

Mindent egybevéve nem rossz műsor ez, valószínűeg heti néző maradok, mert mégiscsak főznek benne, de kár, hogy nem gondolták át jobban a formátumot.

2407 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here