Pilotkritika: Fear The Walking Dead

2

Mivel szeretem a The Walking Dead-et naná, hogy kíváncsi voltam a spin-off sorozatra is. Jó sokan voltunk így, nem is meglepő, hogy Amerikában rekordokat döntött a nyitány, hiszen soha nem nézték még ennyien egy kábeles sorozat első részét. Az érdeklődés tehát adott, a kampány remekül pörgött. Most már csak a sorozatnak kell bizonyítania, hogy érdemes itt maradnom a folytatásra. És itt kezdődnek a gondok.

fear-the-walking-dead-03

Imádom a sorozat alapötletét. Mutassuk be a kezetektől a zombi apokalipszis kitörését és a szemünk előtt váljon a civilizáció a semmivé. Mert most még attól félnek a szülők, hogy az elkényeztetett tinilány megeszi-e a glutén mentes kenyeret, vagy valami mást kíván a kicsi szája, míg a második-harmadik évadban (ha nem hal meg addig, tegyük hozzá) a kutya kajának is örülni fog, akárcsak Carl az anyasorozatban. Szóval jah, szenzációs lesz látni, ahogy kvázi a mi civilizált állapotunktól eljutnak a The Walking Dead-ben megismert farkastörvényekig.

fear-the-walking-dead-01

A főszereplő családtól viszont kiver a frász. A hatvan perces pilot alatt kábé senkit nem tudtam megkedvelni, és konkrétan már vártam, hogy mikor téved arra egy kósza zombi, hogy levadássza hőseinket. Persze, csak hatvan percet kaptunk, ez kevés a megváltásra, de akkor is, első blikkre nem lettek szimpatikusak. Abban pedig már most biztos vagyok, hogy a drogos tini halálra fog idegelni a továbbiakban, már előre látom mennyi bajt fog még okozni a túlélés során a függősége. De azért remélem, hogy a későbbiek folyamán legalább a család többi tagját megszeretem.

fear-the-walking-dead-02

Azért van még remény a szereplőkre is, mert bár hatvan perces volt a pilot, de a másik főszereplőcsalád még nem mutatkozott be. No remélem ők szimpatikusabbak lesznek majd, és olyan családi problémákat tárnak majd elénk, amikért igazán lehet izgulni. Mert lehet, hogy velem van a baj, de a drogos Nicki vagy a lány, aki menekülne otthonról nem elég izgalmas. A már látott anyuban viszont van potenciál, már most látom magam előtt milyen badass lehet még a későbbiek folyamán.

fear-the-walking-dead-04

Értékelés: 7/10

A körítés amúgy tetszett. A sorozat ereje tényleg abban lesz, ahogy majd a szereplők rájönnek mifélék is a zombik, hogy sehol nincsenek biztonságban és a világ, amit ismernek mondhatni már a múlté. És pont ezért maradok a folytatásra. Plusz mert kíváncsi vagyok, és az első évad amúgy is csak hat részes, ami nem olyan hosszú. Ó, és remélem mielőbb felbukkan egy olyan karakter, akit az anyasorozatból már ismerünk. Olyan sok lehetőséget rejt magában ez a spin-off, kívánom, hogy ki tudják aknázni mindet.

2098 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.2 hozzászólás

Leave A Reply