Főoldal Érdekességek Emberi sorsok Az elfogadásért slammel a fiatal slammer

Az elfogadásért slammel a fiatal slammer

0
Oszd meg!

Mint sokan mások, én is a Ki Mit Tube versenyen figyeltem fel Bánki Benire, az ifjú slamerre, aki először zsűritagnak jelentkezett, de érthető okokból a közönség Dancsó Pétert juttatta a legjobbak közé. Bánki most nevezőként tért vissza, és A fehér ötven árnyalata címmel prezentált egy fantasztikus slamet, amiben az elfogadásról beszél.

A videón jól látszik, hogy Bánki mennyire fiatal. Egy kilencedikes pécsi diákról van szó, aki saját maga írja a műveit. Egy interjúban elmondta, hogy a célja egy saját verseskötet többek között.

„Minden vágyam, hogy saját verseskötetet jelentessek meg, az irodalmi körök nagyjából elismerjenek, munkájukban tevékenyen részt vegyek, bejussak valamelyik „slam poetry” bajnokság országos döntőjébe, antik nyelveken tanuljak meg műfordítani, önálló esteket és más kulturális rendezvényeket szervezzek, a pécsi fiatalság szószólója legyek.”

banki-beni

Sok sikert a cél eléréséhez! Egy biztos, aki ilyen tehetséges, arról még sokszor fogunk hallani. Részemről le is adtam a szavazatom A fehér ötven árnyalatára. Mert nem csak mondandójában tartom értékesnek, hanem az előadás is kellőképpen megnyerő. Maga a tudat pedig valahol megnyugtat, hogy vannak Bánkihoz hasonló tinédzserek, akik már ennyire fiatalon a kultúra népszerűsítéséért tevékenykednek. Hajrá, csak így tovább!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here