Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Kritika a The Fosters harmadik évadának az első feléről

Kritika a The Fosters harmadik évadának az első feléről

2
Oszd meg!

Egy újabb The Fosters félévadon vagyunk túl, ó, de még milyenen! Lehet, hogy én vagyok elfogult, de a sorozatról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Nagyon csodálom az írókat, amiért ennyire profin megtudják írni a sorozatot. Rengeteg szereplőt mozgat a történet, nagyon sok szálon fut a cselekmény, mégsem érzem azt, hogy egyik gyengébb lenne a másiknál, vagy éppen félúton kifogyna az írói kreativitás. Az pedig amikor az összes szál egybeér, hát maga a csoda. A kép alatt spoileresen folytatom.

the-fosters-4

Persze, nem tagadom, a Brandon & Callie száltól lassan a falra mászom, pláne mert most kicsit hirtelen szedték elő megint a szerelmes témát, de banyek, olyan jó a kémia a színészek között, hogy most még simán benyelem. És tegyük hozzá, a fene hitte volna, hogy ennyire keserédes lesz Callie örökbefogadása, és hát, pont a Brallie szál miatt. Együtt lehetnek ők még valaha? Mindenesetre Calliet szívesen láttam AJ mellett is, a srác pedig egyre szimpibb lett, ahogy teltek a részek. Az a csók az ugrálóvárban igazán romantikusra sikeredett.

the-fosters-3

Örülök, hogy ilyen igényesen kezelik a szülők szálait. Stef és Lena kapcsolatának a válsága – avagy a megpróbáltatása – pazarul lett kifejtve, és a végletekig hitelesnek éreztem, különösen Stef reakciót. Ami viszont legjobban megfogott, az Ana és a szülés utáni depresszió. Nagyon elgondolkodtam rajta, hogy most tényleg depressziós, vagy a családja túlzó féltése a gond, vagy tényleg nem anyának való? Ahogy Mariana mellette állt, az nagyon megfogott. Apropó, Mariana! A szüzesség elvesztés-szál mellett imádtam, hogy beintett a megkeresztelésnek, no meg azt is, ahogyan énekelt a félévadzáróban. Wow, mennyire tehetséges már!

the-fosters-1

A Connor & Jude szálért viszont vérzik a szívem. Gyönyörűen építették fel a kapcsolatukat a részek során, nagyon szerettem, ahogy Jude folyamatosan megnyílik, bátran kimeri mondani, hogy meleg (“I am super gay for you <3“), aztán már nyílt terepen megfogta Connor kezét. Szóval, édesek, de nagyon, és olyan hitelesnek érzem a karaktereket, társadalmi és elfogadási szempontból pedig igazi mérföldkő a párosuk. Éppen ezért vagyok szomorú, hogy Connor elköltözik. Persze, mondta Jude, hogy majd vonatoznak, de tudjuk mindannyian, a távkapcsolatok nem működnek. El se tudom képzelni nélkülük a sorozatot :(

the-fosters-2

A Girls Unitedért viszont továbbra is jár a pacsi az íróknak. Nagyon fontosnak tartom, hogy azt is bemutassák, annak meg aztán pláne örültem, hogy végre felbukkant egy igazán veszélyes, önfejű és rossz lány, akin még Rita sem tud(ott) segíteni. Ettől vált az egész hely teljesen hitelessé, mert a jó példák mellé kell a negatív is, így lesz még erősebb a jó. Rita és a lánya konfrontációja külön érdekes volt, remélem még kezdenek vele valamit. Rosie O’Donnelt mindig öröm a képernyőn látni.

Értékelés: 10/10

Lehet, hogy elfogult vagyok, de igazából letojom. Imádom a sorozatot, alig várom már a folytatást. Pláne most, visszatért Jesus is, az új színész meg már most nagyon szimpi.

2 Hozzászólások

 1. Nagyon jó félévad volt ez is, de engem a Brandonnal történt dolgok nagyon nem érdekeltek, a Brandon-Callie szál sem, de főleg nem az Idyllwild. Az összes Idyllwild-os jelenetet áttekertem. Jesust hiányoltam, Jake T. Austin jól alakította a karaktert, kíváncsi leszek az új színészre én is. :)

 2. Nagyon régen csúsztam ennyire rá egy sorozatra,mint a The Fosters-re (most jön a “de”),de bennem most van némi keserű érzés.De nézzük szépen sorban:
  AJ.Nos,AJ ,és a történetszála rettentően hidegen hagy.Mind a sztori,mind a színész srác teljesen érdektelen volt számomra.Kivétel:a nagyis jelenetek.Az nagyon szép volt.
  Az AJ-Callie dolog annyira klisé volt,hogy azon lepődtem volna meg,ha nem következik be.A Brandon-Callie szál pedig számomra a normálisnál többször lerágott csont,és kicsit untat is.Bár ebben lehet közrejátszik hogy ha meglátom Brandon álmatag képét,már attól ásítanom kell. :D
  Bocsánat a Jesus fanoktól,de nekem egyáltalán nem volt hiányérzetem a félévadban nélküle.Az új Jesus alakítójával semmi bajom nem lesz,ha el fogja hagyni az első két percében megejtett összes Jake T. Austin gesztikuláció imitálását.Szerintem nagyon próbált úgy beszélni,arcokat vágni mint a régi Jesus,amire nem gondolom hogy szükség lenne.
  Nagyon tetszett hogy Rita (aki az egyik legjobb karakter) privát életéből is kaptunk egy szeletet.Szerintem még szimpatikusabbá tette ez a karakterét.
  Az eddig évadokon volt két vonal,ami mindig megadta azt,amitől én mindig azt éreztem ,bármilyen rossz dolgok is történjenek,de :oké,az élet szép.ezeket kicsit elvesztettem a félévad alatt.
  Az egyik:Stef és Lena.Oké,ezer kisebb konfliktus volt már köztük,de azok után mindig lehetett azt érezni,hogy mindent meg lehet oldani,és ők ketten olyan stabil lábakon tartottak többtonnányi jelképes súlyt.Most azt éreztem hogy ezeket a lábakat kirúgták alóluk.Most jutott először eszembe az ami még soha,hogy ők is szétmehetnek.Eddig ez még csak meg sem fordult a fejemben.Remélem sikerül rendbe tenni a dolgaikat.
  A másik:Jude és Connor.Az ő tök ártatlan,évek alatt felépített kapcsolatuk sokszor volt megható,néha könnyedebb,de szép.Ők is olyan fix jóság voltak mindig.Nagyon szomorú leszek,ha ennek vége lesz.Mivel naiv vagyok,meg nyilván túl romantikus,és optimista,ezért mivel nem láttam a saját szememmel,mikor Connor felszállt a vonatra/buszra/repcsire/kocsiba,stb,így még ötlet szinten kezelem az elköltözését,ami talán nem kerül megvalósításra.
  Ez a két vonal,ami nagyon keserédessé tette számomra a félévad végét,hiába volt a nagy feelgood konyhában táncolós befejezés.Olyan ‘vidámak vagyunk,de inkább csak kifelé’ jellege volt.
  Ja,és vissza Wyatt-et. :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here