Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Kritika az Unbreakable Kimmy Schmidt első évadáról

Kritika az Unbreakable Kimmy Schmidt első évadáról

0
Oszd meg!

Valamiért az oldalon sajnos nincs nyoma (az okát magam sem értem), de hatalmas rajongója vagyok a 30 Rocknak és Tina Fey munkásságának. Éppen ezért vágtam bele nagyon lelkesen és nagy reményekkel Fey új sorozatába, ami az Unbreakable Kimmy Schmidt címet viseli. Különleges, egyedi és roppant szórakoztató a sorozat, egy szombat alatt be is daráltam a tizenhárom részes első szezont. Szerencsére jövőre érkezik a folytatás!

Unbreakable Kimmy Schmidt 01

A történet főhőse Kimmy Schmidt, akit tinikorában egy szekta elrabolt, és egy vallási vezető elhitette velük, hogy elpusztult a föld és itt az apokalipszis. Többedmagával egy föld alatti bunkerben lakott, amíg ki nem szabadították őket. A sorozat innen veszi fel a fonalat, hősnőnk, Kimmy New Yorkba kerül, próbálja megvalósítani önmagát, elérni az álmait. Talál egy jó barátot és lakótársat, és nevelőnői állást vállal egy gazdag családnál. Ó, és a sorozat főcíme egyszerűen, wow. Nézzétek csak!

Aki ismeri Tina Fey munkásságát az egy percig sem fog meglepődni a sorozat infantilis humorán. Sokszor nagyon abszurd jelenetekkel és helyzetkomikumokkal operál, sokszor nehéz is komolyan venni a showt, de pont ez adja meg az egésznek a sava borsát. Szerencsére ez a humor azért higítva lett megható, családi és baráti, no meg szerelmi jelenetekkel, így vált az egész teljesen befogadhatóvá, de mégis egyedi maradt a sorozat tónusa. Már a pilot megnézése után is totál egyértelművé válik, miről is beszélek. Ó, és a pilotot nagyon érdemes megnézni!

Unbreakable Kimmy Schmidt 02

Az összes főbb szereplőt jelölték neves díjakra, Titus Burgess és Jane Krakowski Emmy jelölést is kapott. Hozzáteszem, nem véletlenül! Nagyon erős színészi játék van a showban, és akárcsak a The Flashnél, itt is érezhető mennyire szeretik a sorozatot és a munkájukat a színészek. Jane Krakowski hasonló karaktert hoz, mint a 30 Rockban, de mégis, Jacqueline annyi apróságban más, és pont ezekre helyezte Krakowski a hangsúlyt a játéka során. Nem tudtam nem szeretni, pláne a gyilkos egysoros poénjai hallatán.

Unbreakable Kimmy Schmidt 03

Van a sorozatban egy fekete, nagyobb darab, nagyon meleg karakter. Titus Burgess alakítja. Eleinte fura volt a karakter, mert annyira tipikusnak ábrázolták, de később kapott lágyítást, és nagyon megimádtam, pláne a Kimmyvel közös jeleneteinél. Most először láttam sorozatban Ellie Kempert, és hamar megszerettem. Remekül hozza Kimmy figuráját, aki annyira szertelen, néhol naív de alapvetően jószívű karakter. A múltja miatt a rácsodálkozás a világ dolgaira írtó aranyos volt, de legjobban azt szerettem a karakterben, hogy soha nem adja fel. Megtörhetetlen a hite, és ez viszi őt előre!

Unbreakable Kimmy Schmidt 04

A sorozat szinte részről-részre jobb lett, aztán sajnos eljött az utolsó két-három rész. Ott elég nagyot csalódtam. A lányokat bebörtönző Richard Wayne tiszteletes elleni tárgyalásán voltunk, és hát, annyira hülyén ábrázolták a várost, a karaktereket és az igazságszolgáltatást, hogy még Tina Fey és Jon Hamn szereplése ellenére is untam az egészet. Egyszerűen itt már sok volt az infantilis humorból, és úgy éreztem egy tárgyalást ennyire ne bagatelizáljunk már el. Itt picit csalódtam, de mindent összevetve imádtam a sorozatot.

Unbreakable Kimmy Schmidt 05

Értékelés: 8/10

Az utolsó részek miatt nem tudom maximálisra értékelni a sorozatot, de ez ne tántorítson el senkit a megtekintésétől. Az Unbreakable Kimmy Schmidt igazán minőségi és a maga nemében egyedi sorozat, amire igenis érdemes időt szánni. Az énekes-vicces betétek mellett működött a dráma is, tehát úgy érzem minden igényt kielégít a show. A nyárba még simán belefér ennek a pár résznek a megtekintése. Vessétek rá magatok!

2970 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here