Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Kritika a The Flash zseniális első évadáról

Kritika a The Flash zseniális első évadáról

4
Oszd meg!

Tavaly amikor láttam a pilotot nem gondoltam volna, hogy ennyire jó sorozat lesz a The Flash. Az írók az ötödik rész után nagyon megleptek, a minőség pedig folyamatosan emelkedett. A szezon utolsó részei szó szerint zseniálisak voltak! Csak kapkodtam a fejem és örömködtem látva, hogy végül minden szál összeér, és egyszerűen éreztem, hogy az epikus lezárás letaglózó lesz. No de nem hittem volna, hogy ennyire!

the-flash-02

Nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy Grant Gustin nem kapott Emmy jelölést. Pedzegették, hogy esélyes lehet, és banyek, annyira megérdemelte volna! Brutál jól játszott az évad során, egyszerűen minden ment neki, a szomorú jelenettől a részegig, mindenben kiváló volt. Ráadásul továbbra is azt mondom, hogy egyértelműen látszódik a lelkesedése a sorozat iránt, messziről üvölt, hogy szereti, amit csinál, ez pedig tök jót tesz a sorozatnak.

the-flash-01

Ahogy haladtam előre egyre egyértelműbbé vált számomra, hogy Danielle Panabaker egy igazi jelenettolvaj. Olyan pofavágásai voltak néhol, hogy szó szerint visszatekertem, mert nem akartam lemaradni róla. Sokszor egy-egy mimikájával olyan zseniális humort vitt a sorozatba, amiért Ciscónak kemény poénokkal kellett megdolgoznia. És igen, Ciscót tényleg megszerettem, a hármasuk pedig olyan jól működött végig, hogy az hihetetlen. Legjobban Oliver vagy Felicty felbukkanásakor tudtam nevetni, brutál jó poénokat szórtak el akkor. Innen pedig spoileresen folytatom!

the-flash-04

Az évad során kaptunk egy rejtélyt, amit már az első részben felvázoltak. Ki ölte meg Barry anyját és miért? A megoldás fantasztikus volt, még az időutazás miatt sem húztam fel az orrom, mert annyira hihető fizikai magyarázatokat adtak. (Nem mintha értenék hozzá, de… :)). Dr. Wells, mint főellenség nagyon jól működött, Cisco megölésénél imádtam a karaktert, pláne amikor az apai érzéseiről mesélt. Brutális volt, ahogy kábé ugyanazokat a szavakat mondta Barrynek is.

the-flash-05

Alapvetően szeretem a negatív karaktereket, hiszen ők teszik izgalmassá a történetet. Ha nincs rossz, hogy emelkedhetne fel a jó? Viszont elvárom, hogy rendesen meg legyen alapozva a gonosz karaktere, és lássam benne az embert. Dr. Wells esetében mindez tökéletesen lett ábrázolva. Igen, nagyon gonosz dolgokat vitt véghez, de mégis, közben végig ott lebegett körülötte a jól érthető vágy. Csak haza akart jutni, és a jövőben megvolt a “múltja” Barryvel, ami szintén sok mindenre magyarázat. Tehát Wellsnél jobb főgonoszt elképzelni sem tudtam volna.

Pilot

A humoros és az akciós szálon túl a romantikus is egyre jobban pörgött az évad során. Csak azt sajnálom, hogy Iris beavatását Barry titkába annyi ideig elodázták, de így legalább annál nagyobb volt a meglepetés. Eddie öngyilkossága az évad végén igazi WTF momentum, mert tényleg elhittem, hogy Iris vele akarja megpróbálni, és a jövő megváltoztatható, nem pedig állandó. Mindenesetre Iris és Barry párosa nagyon működik, alig várom már, hogy végre összejöjjenek.

the-flash-07

A sorozat keretes szerkezete remek lehetőséget adott, hogy minél több mellékszereplő tűnhessen fel. Szerencsére nem csak heti gonoszokat kaptunk, hanem több részre jövő szereplőket is. Robbie Amellt, a karakterét és az egész Firestrom dolgot imádtam, remek ötlet volt ezt így megoldani. Viszont Wentworth Millerben csalódtam. Valahogy jobb színésznek tűnt, amíg csak szinkronnal ismertem a munkásságát. És ugyanez igaz Dominic Purcellre is. Viszont Amell minden(ki)ért kárpótolt :)

the-flash-03

Értékelés: 9/10

A The Flash egy látványos sorozat, amiben nem csak az akció és a dráma dominál, hanem tele van humoros jelenetekkel is, így a nevetés garantált. Ahogy néha a könnyezés is. A színészi játék erős és lendületes, az írók remekül a kezükben tartották a sztorit és a főbb dramaturgiai pontok érthetőek és szerethetőek. Mindenképpen ajánlom megtekintésre azoknak is, akik eddig idegenekedtek a szuperhősös sztoriktól.

4239 <- Az összes oldalletöltés 3 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

  1. Teljesen egyetértek. Imádtam az egész első évadot úgy, ahogy volt. Eleinte Grant miatt kezdtem bele, de az évad során még sok már szereplő is a szívemhez nőtt, dr Wells karaktere egyszerűen zseniális lett, Cisco poénjait is szeretem, de Joe és Barry közös momentumai is a kedvenceim voltak.
    Egyedül Irist nem tudom különösebben megkedvelni. Nem tudom, hogy miért, nincs is rá ésszerű okom, csak egyszerűen úgy érzem, hogy Barry jobbat érdemelne. Persze az is lehet, hogy ha majd összejönnek, megváltozik a véleményem.
    Mindenesetre ez az első olyan sorozat, aminek az egész évadát többször is láttam, mert annyira jó emlékeim voltak róla, hogy újra belekezdtem. Ezen kívül talán ez az, aminek leginkább várom a folytatását azok közül a sorozatok közül, amiket nézek. Remélem, hogy a színvonalból nem adnak lejjebb. :)

    • Nahát, szegény Iris, ahogy látom senki sem kedveli rajtam kívül :D Mindenesetre örülök, hogy a sorozat ennyire bejött neked :)

  2. Azóta megváltozott a véleményem Irisról, jó irányba változtatták a karakterét, de nem akarok spoilerezni szóval csak annyi, hogy azóta is egyik kedvenc sorozatom.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here