A Simpson család egyszerűen megunhatatlan

  0
  Oszd meg!

  Fogalmam sincs hogy csinálják A Simpson család készítői, de a sorozatot egyszerűen nem tudom megunni. Már huszonhat éve tolják az ipart, a minőség pedig egyáltalán nem csökkent, én legalábbis nem éreztem úgy a friss epizódok nézése közben, hogy egy gyengébb évadot látnék, mint a korábbiak. Ez azért is nagy szám, mert sok sorozat már a harmadik évadára unalmassá válik, a Simpsonban meg kábé ugyanaz történik huszonhat éve, mégsem unalmas és sokszor egészen egyedi tud lenni.

  FOX's 'The Simpsons" - Season Tweny Four

  Mi lehet vajon az írók titka? Ennyi év alatt annyira hozzászoktak már a karakterekhez és az általuk megalkotott világhoz, hogy hibázásra képtelenek váltak? Ezen se lepődnék meg. Egy biztos, a végeredmény zseniális. Nemrég daráltam le a huszonhatodik évadot (szigorúan magyar szinkronnal!) és csak ámultam, ja, és rengeteget nevettem a poénokon, az ötleteken és csodáltam a karakterekben és a történetben rejlő rengeteg (kiaknázott) lehetőséget. Ez aztán kérem a profizmus!

  simpson-4

  A friss szezonban aztán volt minden. Szót ejtettek a városok olajjal történő kizsákmányolásáról, Bart és Homer beállt tengerésznek, Homert agyban kilenc évessé hipnotizálták, a Halloweeni részben pokoli iskolába jártak, Lisának hála sikerrel debütált az elemiben a Waldorf tanítási módszer, kaptunk egy aranyos visszaemlékezős részt Bart és Lisa gyerekkoráról, elrabolták a családot egy másik bolygó lakosai és sorra ejtették a popkultúrális utalásokat. A kanapé gagek a rész elején pedig szinte már a fényponttá nőtték ki magukat, annyira egyedi pillanatokat okoznak – már azelőtt, hogy elkezdődne a rész.

  simpson-3

   A sorozat ennyi év elteltével is teljesen hű önmagához. Olyan jól működik a “rész részben tematika“, imádom, ahogy elkezdik egy A-problémával az aktuális epizódot, aztán abból kikerekedik valami totál más dolog, és közben pörög egy B-szálon is valamelyik más családtag életének aktuális vicces eleme. Például úgy indul a rész, hogy a gyerekeknek rendezett szülinapi parti tönkreteszi a családokat anyagilag, aztán ebből kapcsolunk egy zseniális váltással a fő problémára, Homer és az apja kapcsolatára, amit a tata régi katonatársai segítenek megoldani. B-szálon pedig ott van Bart és az első szerelem. A részek felépítése maga a tömör zsenialitás.

  simpson-2

  Kötve hiszem, hogy van olyan ember, aki még ne látott volna legalább egy részt a Simpson családból. Szerintem érdemes megnézni a többit is, ha valaki darálnivaló sorozatot keres, szívből ajánlom ezt. Azoknak is, akik nem feltétlenül kedvelik a rajzfilmeket. Ami engem illet, alig várom a következő nyarat, hogy ismét egy-két nap alatt bevégezzek egy teljes évadot A Simpson családból. De természetesen csak szinkronnal. Isteni a magyar csapat, érezhetően ők is imádják a sorozatot. De hát ezen meg sem lepődöm… :)

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here