Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Pretty Little Liars: Kritika a hatodik évados részekről

Pretty Little Liars: Kritika a hatodik évados részekről

9
Oszd meg!

Eléggé unottan kezdtem el a Pretty Little Liars hatodik évadát. Elképzelni sem tudtam, hogy ez nekem tetszeni fog, de ezt a sorozatot egyszerűen képtelen vagyok elkaszálni. Nagy meglepetésemre a hatodik évad eddigi kilenc része teljesen rendben volt! A forgatókönyveket jól megírták, a történet dramaturgiai szála remekül pörög, akárcsak az A-rejtély. Talán azt is megkockáztatnám, hogy visszatért a régi színvonal. (Tudom, ezzel magam is meglepem). A kép alatt spoileresen folytatom. Egy biztos: ha valaki az ötödik évad végén kaszált, most érdemes visszatérni!

pretty-little-liars-season-6-01

Egyetlen dolgot sajnáltam az elején: hogy olyan gyorsan kijutottak a lányok a babaházból. Nagyon izgalmas volt amíg bent voltak, annyira pörgött a cselekmény és úgy sajnáltam őket. De aztán ahogy teltek a részek rájöttem, ez így volt jó. Ha részeken át azt nézem, hogy ők odabent szenvednek, egy idő után elmúlt volna bennem a sokk nézőként, és így nem értek volna annyira pofoncsapásként a visszaemlékezések és a lányok folyamatos szenvedései és kísérletei, hogy feldolgozzák a sokkot. Tehát ja, az elején sajnáltam, de aztán rájöttem, ez így volt jó.

pretty-little-liars-season-6-4

A készítők szokás szerint ígéreteket tettek, most éppen azt, hogy a félévadzáróban megmutatják A arcát, aztán jön majd az időugrás. Kíváncsi vagyok nagyon, mert most durván jól megpörgették az A-sztorit. Úgy érzem a helyükre kerültek azok a fogaskerekek, a múlt darabkái összeálltak és megvan az indíték is. Kétségkívül ChArles nem olyan jó A, mint EzrA lett volna (még mindig haragszom az EzriA fanokra, remélem azok sose jönnek össze!), de tény, hogy ChArles-ben is van ráció. És külön jó ötlet volt átvenni, és egy kicsit megbolondítani a könyvekből az ikres szálat.

spencer

Ennyi év után már tényleg nagyon kíváncsi vagyok a pontos miértekre, az okokra és kívánom a lányoknak a megnyugvást és a továbblépés lehetőségét. A szívem szakadt most meg értük, hatalmas trauma érte őket, amit meglepően jól kezeltek. Spencernél annyira szeretem a kettősséget, ahogy az erős, bátor lány álarca mögött ott van a gyenge, akinek drogra van szüksége a továbblépéshez. Hannah évről évre egyre erősebb, most is az elmúlt részek során csak csodálni tudtam a kitartását. Calebet viszont már nagyon unom. És ezért sajnálom a Ravenswood kaszáját, ott nyugodtan ellehetett volna…

pretty-little-liars-season-6-2

Valamiért kicsit már sok nekem, hogy akárhány lány bukkanjon fel Emily körül, mindegyikről kiderül, hogy leszbikus. Bár tény, Sara esetén ez lehet az egyik ok a menekülésre – az anyja nem tűnt az elmesélések alapján túl megértőnek. Mindennek ellenére az Emily & Sara szál megadta az évad cukiságát, bár valami nem stimmel nekem Saránál, gyanítom lesznek még meglepetések. Aria és a fotós szál érdekes volt, ahogy a srác titka is, kíváncsian várom merre megyünk tovább. És őszintén kívánom, hogy Ezra és Aria soha az életben ne jöjjenek össze.

pretty-little-liars-season-6-5

Allison és Mona viszont továbbra is kérdőjel nálam. Mármint, kicsit úgy érzem, hogy az írók nem használják eléggé a karaktereket. Mindkettő baromi erős és ütős karakter, egyszerűen nem kapnak elég játékidőt. Különösen Mona az, akinél sajnálom a kevés szerepet. Allisonnál pedig annyira csodálkozom és értetlenül nézem, hogy miért öltöztetik őt középkorú anyukának. Oké, tudom, hogy Sashának hormonális betegsége van, ezért felszedett pár kilót, ami amúgy nagyon jól áll neki, de még így is bőven kaphatna a karakter korának megfelelő ruhákat. A karaktert viszont imádom, a kapcsolata Lorenzóval ütős volt, és annyira megindító, ahogy a testvére miatt aggódik.

pretty-little-liars-season-6-3

Értékelés: 9/10

Az eddigi részeket nagyon élveztem. Volt bennük izgalom, WTF pillanatok tömkelege, a galériás képek cseréjénél az ütő is megállt bennem. Visszatért a régi feeling, így már tényleg csak abban reménykedem, hogy a félévadzáróra sem tolják el, és ChArles kiléte igazi meglepetés lesz.

Ui.: Van ám egy félelmem. Nagyon remélem, hogy a pár éves időugrás után nem úgy tér vissza a sorozat, hogy felbukkan egy újabb A, mert akkor nagyon zabos leszek.

9 Hozzászólások

  1. Egyetértek, a 6. évad eddig remekel. Oké, én eldöntöttem az 5. végén, hogy “végeztem, nekem ennyi elég volt, bármennyire is imádom”, de aztán csak nem tudtam abbahagyni. Nem is bánom. Imádom ezt a szezont, és erősen bízom abban, hogy “A” személye meglepetést fog okozni. Az időugrás gondolata éltet a leginkább. Remélem, abból is kihoznak valami szupert, és még véletlenül sem fog felbukkanni egy “B” a lányok életében, mert akkor eret vágok a küszöbben. Egyedül az Ezria-dologgal nem értek egyet. Én a sorozat eleje óta imádom őket, ez azóta sem változott, és hiszem, hogy van jövőjük :)

  2. Chrarles motivációját nem nagyon értem, hiszen nem is ismerte a lányokat, szóval ha tényleg ő A, akkor kíváncsi leszek a magyarázatra. Amennyiben persze tényleg kiderül, mert párszor már előrevetítették ezt.Az időugrás érdekes gondolat, nem nagyon olvastam utána a dolgoknak. Lehet tudni, hogy hány évvel később fog folytatódni?

  3. Nekem nem tetszett ez az évad, pár pillanattól eltekintve. Többnyire untam, nem pörögtek az események. Mona karakterével nem tudom mi lett, de szinte semennyit nem kaptuk belőle, pedig véleményem szerint elég központi figurája ő is a sorozatnak. Alison nekem sok volt, nem bírom a csajt. Sara szerintem sáros, ami szánalmas. Emilynek kijárna egy normális csaj. Ami Ezrát és Ariát érinti az pedig katasztrófa. Én nagyon szeretem őket együtt, de az, hogy az írók nem tudják eldönteni, hogy együtt vannak vagy sem az nagyon-nagyon gáz. Nekem ez a 9 rész eddig nagyon nem a válaszok nyara volt, egy rész pedig szerintem kevés arra, hogy minden kérdésünkre normális, végig gondolt válaszokat kapjunk. :(

  4. Azt hiszem lassan az nagyobb rejtély lesz,hogy mikor méltóztatnak leadni az RTLII-n a 3. évadot,mikor június elején majdnem megtették és az utolsó pillanatban törölték a premiert….

  5. Nekem nem tetszett eddig az évad. Sajnos Alison is lesüllyedt a barátnői szintjére, kiveszett belőle az, ami miatt lehetett utálni. Most már olyan semmilyen. Hanna erős, a többiek viszont továbbra is középszerűek. Az évad elvolt, a nagy rejtély meg… azt már kifejtettem más bejegyzésnél. Azért az fura, hogy a lányok kb. 1-2 epizód alatt kiheverték a fogságukat. Vagy csak a színésznők nem tudnak eléggé játszani, hogy látsszon rajtuk a poszttraumás sokk.

    Lina: Magyarul ne nézd! A szinkron borzalmas!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here