Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Originals: Kritika a második évad második feléről

The Originals: Kritika a második évad második feléről

6
Oszd meg!

A The Originals második évadának első felét egyszerűen imádtam, így alig vártam már, hogy lecsaphassak az új részekre. Szerencsére nem kellett csalódnom, a sorozat továbbra is kiváló. Azt szeretem benne a legjobban, hogy leköt és nem ereszt: ha darálja az ember, olyan nehéz “csak egy részt” megnézni. Egyszerűen visz előre a sztori, és azon kapom magam, hogy megnéztem egy huzamban két részt, és még nézném….

the-originals-04

Mindazonáltal lehet látni a sorozat hibáit is. Mert nem tökéletes az tény, de még így is távol áll a guilty pleasure jelzőtől. Már eltelt két évad, de a koncepció nem változott: felbukkan egy erős ellenség, akit le kell győzni, meg kell ölni, mielőtt megölné az amúgy halhatatlan vámpírokat, akik ha netán meghalnának, nem gond, majd visszahozzák őket az élők sorába. Szóval, maga a koncepció kicsit selejtes, de a körítés, az írói kreativitás, az ellenfelek és a “jófiúk” motivációi mondhatni megbocsáthatóvá teszik a szememben ezt a “hibát”. A kép alatt spoileresen folytatom.

the-originals-03

Hihetetlen jó karakterei vannak a sorozatnak. Klaus még mindig meglepetést okoz, akárhány rész is teljen el, meg tudok döbbenni rajta. Amit Haley-vel tett, arra szavak sincsenek. De mégis, megértem, miért döntött úgy. A másik nagy kedvencem Rebekah. Remek döntés volt ez a testcserés megoldás, hiszen Rebekah szuper karakter, és tök jó dialógusokat kap, öröm hallani őt. Az új színésznő pedig talán még jobb is, mint Claire Holt, akinek a fene tudja miért derogál sokáig szerepelnie egy sorozatban. Akin érdemes lenne még csiszolni az Elijah, nála kicsit azt érzem, hogy nincs igazán szerepe, vagy önálló szála, és a karakter csak sodródik az árral.

the-originals-02

Remek ötlet volt visszahozni Dahliát, imádtam a karaktert és a háttértörténetét. Beteg módon érthetőek voltak a motivációi, egy ponton túl már úgy voltam vele, hogy nem is bánnám, ha végre boldog lehetne ez a nő. Hozzá hasonlóan Freyát is a szívembe zártam, nagyon jól felépített, több dimenziós karakter. Amikor megölte Esthert, a saját anyját, hát dobtam egy hátast, méghozzá a jó értelemben. Tetszik, hogy mindketten – Klaushoz hasonlóan – nem tipikus gonoszok, hanem okkal lettek azok, az pedig külön respekt, hogy Freya és Klaus harcol a negatív énje ellen, míg Dahlia nem tette, és sejthető volt, hogy ez okozza majd a vesztét.

the-originals-01

Még mindig nagyon örülök, hogy a sorozatban van LMBT szál. Josh és Aiden románca megmelengette a szívemet. Amikor megtörtént a nagy, boldog jelenet előre tudtam, itt baj lesz. Aiden halálánál rettentő szomorú lettem, kár értük, de kíváncsian várom miként dolgozza ezt fel Josh. No és vajon mi lesz Davinával? Hatalmas erőt kapott, vajon mire használja majd? Mennyire marad meg benne a “meg kell ölni Klaust” vágy? Nagyon várom már, hogy a karakter olyan kiemelt szerepet kapjon, amilyet megérdemel. Szintén örülnék, ha Camille még fontosabb szerepet töltene be a sztoriban, és a románcát Klaussal erősítenék. Szuperek a közös jeleneteik és a beszélgetéseik is, még többet akarok belőlük!

the-originals-05

Az utolsó részek lenyűgözőek lettek. Klaus ördögi tervét megzabáltam, és eleve jó volt látni, ahogy a szálak összeérnek, és minden értelmet nyer. A végső csata ütött, Dahlia kőkemény ellenfélnek bizonyult. Ahogy a négy testvér küzdött ellenük megindító volt, akárcsak Esther önfeláldozása. Epikus utolsó részek voltak, és megannyi kérdést felvetettek bennem a harmadik évadról. Tulajdonképpen nem nagyon tudom elképzelni, mi lesz még itt, de már nagyon várom az új részeket.

Értékelés: 9/10

Tökéletesnek nem nevezném a szezont és a sorozatot, de továbbra is nagyon szeretem és szívesen nézem. Ha valaki nyári darálnivalót keresne, ez az egyik legjobb választás.

6 Hozzászólások

 1. Kolt nem várod vissza? :) vagy szerinted nem is fogják visszahozni? azt olvastam, csomó flashback lesz Nate-tel.

 2. Kol karaktere ‘flashback’-ben mindenképp látható lesz. Ezt én mondom. Külföldi oldalakon megerősített tény.
  Igaz, hogy nem tőlem kérdezted, de gondoltam válaszolok.

 3. Én is szerettem az évadot, de a fináléval nem voltam maradéktalanul elégedett. Úgy zárták le, mintha az egész sorozatot leakarták volna zárni, holott már jó előre berendelték a 3. évadot. Kolt én is várom vissza. Először nagyon irritált Daniel Sherman, mint Kol,de a végén egész jól belejött. Persze Nate az igazi, de a lényeg, hogy maga a karakter vissza jöjjön, mert az ő történetében bőven van még mit megmutatni. :) Én Claire Holtot kérem vissza, a másik Rebekah nekem idegesítő. :D

 4. Nekem az tetszett, hogy a másik Rebekah is ugyanolyan hanglejtéssel ejtette a szavakat, mintha csak Claire beszélt volna, nagyon ügyes volt a színésznő. :D És én kivételesen örülök annak, amit Klaus tett Hailey-vel, engem rohadtul idegesített már a nő, igaz, az elejétől fogva nem bírtam elviselni. Végre lesz (remélhetőleg legalább) egy fél évadom úgy, hogy alig kell látnom a bamba fejét. :D

 5. Én is imádtam a második évadot, talán egy picivel jobban is mint az elsőt.
  Voltak benne olyan részek ill.pillantok amiket annyira nem tartottam fontosnak, vagy csak szerintem nem tetszett azok a bizonyos jelenetek.(pl.Hayley esküvője aminél csalódást érteztem,a ruhája az tényleg szép volt,de nem tetszett a megfilmesitése a szertartásnak.)
  Az egyik pillanat ami bennem megmradat és ami a legszomorúbb is volt, az amikor Klaus megölte az igazi apját, nem számitottam rá, és nagyon megérintett az a rész, de pl.amikor kiderült, hogy az anyjuk vámpir lett,hát az zseniális volt,és persze az utolsó rész amikor kiderült Klaus terve, imádtam.
  Sokat tudnék még irni,hisz ez a kedvenc sorozatom ,de talán majd máskor …. :)
  u.i. 9,99 /10 pontot kap tőlem az egész második évad

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here