Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Végtelen szerelem (Endless Love)

Filmkritika: Végtelen szerelem (Endless Love)

3
Oszd meg!

Nagyon régóta kíváncsi voltam már erre a filmre, így nemrég meg is néztem. Az eredeti változathoz nem volt szerencsém, ahogy a könyvhöz sem, de utóbbit talán csekkolom. Mindent egybevéve nem volt rossz, olyan “délutáni matiné, egynek elmegy” kategória, azaz leköt, kikapcsolja az agyam, de nem ad át különösebb élményt, gondolatiságot vagy tanulságot. És ami azt illeti, a kritikák alapján nem is vártam többet.

vegtelen-szerelem-01

A sztori egyszerű. Adott egy gazdag lány, Jade, és egy szegény fiú, David. Pofátlanul gyorsan szerelmesek lesznek egymásba, fellángolnak az érzelmek, és úgy érzik, csak most igazán boldogok. Egymás mellett. Ám Jade gazdag szüleinek, leginkább az apjának, Hughnak nem tetszik kettejük kapcsolata. Aztán ahogy haladunk előre a sztoriban, még több probléma merül fel kettejük közt, és a folyamatos kérdés az, hogy átvészelheti-e mindezt a szerelmük.

Endless Love

A film kreátora Josh Schwartz, akinek többek között A narancsvidéket és a Gossip Girlt is köszönhetjük. Nem is meglepő, hogy maga a film is ezekhez hasonlít. Van benne sok szép ember – Alex Pettyfer még mindig gyönyörű – nagyon jól működik a filmzene, a dialógusok erőltetettek de szépnek hangzanak, a helyszínek, a körítés elsőosztályú. Egyszóval a Végtelen szerelemre is simán ráhúzható a guilty pleasure jelző. Nem mintha ezzel baj lenne, csak tudjuk a helyén kezelni.

vegtelen-szerelem-02

Mint az sejthető, a film legnagyobb problémája a dramaturgiai hiányosságokban és a kiherélt mellékszereplőkben rejlik. Bár próbáltak valamit kezdeni Jade testvérévével, de annak nem volt se füle, se farka, ahogy David apjának a szálában sem. A főszereplők pedig tényleg írtó cukik voltak együtt, de igazából ennyi. A Végtelen szerelem legnagyobb erénye pedig a gyönyörű Alex Pettyfer, akiről nagyon nehéz volt elhinnem, hogy a történet szerint nemrég fejezte be a gimit, de hát, van ez így. A Jade-t alakító Gabriella Wilde nagyon szimpatikus volt, remélem láthatom még képernyőn.

Endless Love

Értékelés: 7/10

Mindent egybevéve a Végtelen szerelem egy tipikus guilty pleasure délutáni matiné, amiben simán ott van a potenciál, de a forgatókönyvírói lustaság és a komoly problémák hiánya nem engedte meg a filmnek, hogy szárnyalhasson. Azért én így is szerettem, és tényleg kikapcsolta az agyam, és akkor, abban a percben pont erre volt szükségem.

Unalmas szombat – vasárnap délutánokra simán ajánlom a film megtekintését, és persze Alex Pettyfer rajongóknak kötelező! (Bár, szerintem ők már látták is :))

5636 <- Az összes oldalletöltés 5 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

 1. Egyet értek. Egy cukormázas történet, de semmi több. Tökéletes nyári film, főleg ilyen kánikulában. ;)

 2. Ez a változat tényleg cukormázas, az eredeti, a Zeffirelli féle 1981-es változat nem ennyire. Úgy rémlik, hogy ott a történet vége is kicsit másabb.. nyilván a megoldás a könyv lenne :-)

 3. Atyám, Uram Isten, hogy lehet ilyen szemetet a Magyar Köztévé müsorára tüzni?
  Milyen kultúrával, élettapasztalattal rendelkezik az, aki a fenti “kritikát” írta?
  Egy kisiskolásnak esetleg ez egy szuper filmet jelent, de már egy fiatal felnötnek is, aki már látott egyet s mást e téren, hogy csak a középeurópai filmeknél maradjak, annak már ez a sorozat csak amatör vacak minden téren. Úgy a forgatókönv, a vágások, a rendezés és a szinészi játék is nevetségesen kezdetleges, hatásvadász.
  Nem tudom elképzelni ki a felelös egy ilyen, a magyar fiatalságnak, nézöknek káros, agresziót, jellemtelenséget , gyülöletet sugárzó sorozat bevásárlásáért és föleg müsorra tüzéséért. Ezt jó lenne tisztázni, hogy mire mennek az adópénzek Magyarországon.
  Mert ez nem Törökország, a törökök nem ilyenek, általában nem ilyen “szépek”
  nem ilyen gazdagok és nem ilyen gyülölködök általában!!! És általában nem ilyen palotákban laknak mint itt szugerálni próbálják.
  El kell menni Törökországba és körülnézni, megismerni azt hogy mi az, hogy Törökország. Ez valami scifi szerüség Törökországról, aminek káros hatása van a nézökre, föleg a fiatalokra.
  Pont úgy mint, szintén a Duna Tv.-ben futó Elfeledett szerelem is, amire ugyanezek a jellemzök találnak, csakhogy az Mexikói. De minöségileg dekto.
  Tisztelettel B.Erdös István

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here