Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Royals – Az utóbbi évek legjobb guilty pleasure sorozata

The Royals – Az utóbbi évek legjobb guilty pleasure sorozata

6
Oszd meg!

A tavasz legjobban várt sorozata volt a részemről a The Royals. Hogy a fenébe ne érdekelt volna egy olyan sorozat, ami napjainkban mutatja be a brit uralkodói családot, annak minden egyes titkával és mocskos kis üzelmével együtt? Naná, hogy totálisan rákattantam!

the-royals

Szeretném ám azt mondani, hogy ez egy minőségi sorozat, de inkább azt mondom, a The Royals az utóbbi évek legjobb guilty pleasure-je. Talán a Gossip Girl óta nem is volt ilyen bűnös élvezet a tévében. Lássuk be, a sztori nem mindig jó, túlságosan szappanos az egész, és a legtöbb ponton hiteltelen. Mégis van benne valami… Nem tudom nem élvezni azt, amit látok. És egyik részt pörgettem a másik után!

The Royals - Season 1

A legnagyobb baj itt tényleg a hiteltelenség. Nem tudom elhinni, hogy így mennének az angol királyi családban az üzelmek. Nem a szex, a titkok és az intrika a gond, hanem a komoly dolgok. Hogy a fenébe tudtak így DNS tesztet hamisítani? Miért csak egy-két (!) testőr védi a Brit királyság következő hercegét? Hol van az a nagy személyzet, hogy öltözik már a királynő és a hercegnő, és így tovább. Sajnos nehéz volt elhinnem, hogy ez tényleg a brit uralkodói család lenne.

NUP_164503_1148.JPG

Másrészt azért voltak nagyon jó momentumai is az évadnak. Például bármennyire is sablonos, és időnként gagyi szerelmi szálakat találtak ki, mégis nagyon tudtam élvezni a kavarásokat. Legjobban Gemma és Jasper karakterét szerettem, ők olyan gyönyörűen keverték a szart, és annyira jó karakterfejlődési pillanatokat kaptak, amiket öröm volt nézni. És még a szerelmi háromszög is tetszett, de az is Gemma, illetve a kijelentései miatt. Remélem a második évadban többet szerepel majd.

the-royals-queen

Habár nem éreztem teljesen hitelesnek, mégis tetszett a trónöröklés körüli mizéria, ahogy azon harcoltak, ki legyen a monarchia királya és királynője. Helena és Cyrus egyszerűen isteni volt. Az ármánykodásaik, a tetteik és a párbeszédeik odacsaptak kőkeményen. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy nem lettek szeretők, mert így teljesen egyértelműen kirajzolódott, hogy mi motiválja őket: a monarchia és a hatalom megtartása mindenekelőtt. Bekerülni a történelemkönyvbe. Ilyen motiváció mellett valahogy érthetőbbnek tűnnek a legundorítóbb tettek is.

The Royals - Season 1

Eleanor karakterében nagyot csalódtam az évad során. Mindvégig arra vártam, hogy majd talpra áll, erős lesz, kikerül az anyja árnyékából és megmutatja milyen fából faragták. Ez a pont még nem jött el, de remélem az évadzáróban történtek majd elhozzák ezt is. Liam karakterfejlődése viszont tetszett, és már nála is nagyon várom, hogyan akarja majd elérni a céljait, és milyen eszközöket képes bevetni értük. Rengeteg lehetőség rejlik a két karakterben, remélem az írók ügyesen ki is használják majd.

the-royals-liam

Értékelés: 8/10

Nagyon nézeti magát, nehéz leállni, és nem bekapcsolni a következő epizódot. De nem árt tisztában lenni vele, hogy ez guilty pleasure, méghozzá a mocskosabb fajtából. Ami nagyon jól tud ám esni. Én tényleg ajánlom megtekintésre, mert lefogadom, hogy élvezni fogjátok. Az E! már berendelte a második évadot, az évadzáró után nagyon kíváncsian várom miként folytatják majd.

5721 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

  1. Azt hiszem nálad olvastam a pilot kritikáról, és úgy kezdtem el nézni a sorozatot. Néhány dolgot én sem hiszek el, hogy így mennének a dolgok a brit királyságban. Mivel nem láttad az évadzárót, nem írok semmi olyat de én nagyon sajnáltam a végét. Vagyis remélem, hogy nem ez lesz a vége. De csak csak. :S

    • Miből gondolod, hogy nem láttam az évadzárót? :) A teljes szezonról írtam a kritikát. Nagyon izgi volt az évad vége, és én remélem, hogy a csajszi ott marad az USA-ban, és Liam csak a végzetére koncentrál :)

  2. Annyira reméltem, hogy megemlíted Jasper-t ő a kedvencem és nekem nagyon is bejön, mint pasi. És nagyon szeretném ha összejönne Eleanor-al.

  3. Tényleg igazi gp volt. A nyaralós részek voltak a kedvenceim, imádtam a herceg legjobb barátját minden percben mikor képernyőn volt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here