Az életüket kockáztatták: Két fiú kézen fogva sétált Moszkva utcáin!

3

Két fiatal orosz srác halált megvető bátorságáról tett tanúbizonyságot. Kézen fogva sétáltak Moszkvában, és arra voltak kíváncsiak, hogyan fogadja tettüket Oroszország fővárosa. A kísérletről videó is készült, angol felirat bekapcsolható.

A bátor srácokat rengeteg inzultus érte sétájuk során, kettő majdnem tettlegességig fajult, miközben sorra kapták a becsmérlő beszólásokat. Nagy szerencséjük volt, hogy egyáltalán életben maradtak, és nem késelték meg őket a nyílt utcán, mert kézen fogva sétáltak. Oroszországban az LMBT fiatalokkal cifrábbak is megtörténtek már – és mind büntetlenül.

Ugyanezt a kísérletet eljátszotta 2015 májusában az index két újságírója, Klag Dávid és Szabó Péter Budapesten. Őket nem érte annyi attrocitás, sőt, még meg is jegyezték nekik, hogy mennyire cukik és bátrak. A teljes cikk és a történet ide kattintva elolvasható.

Bődületes látni, hogy nyugat felé haladva egyre elfogadóbb a társadalom. Oroszországban neked mennek és inzultálnak, Budapesten néha beszólnak, míg Amerika bármely városában férjhez mehetsz a szerelmedhez akkor is, ha azonos neműek vagytok. De szerencsére még mindig jobb nálunk a helyzet, mint keleten.

melegek

2834 <- Az összes oldalletöltés 4 <- A mai adatok
Share.3 hozzászólás

  1. Azért szerintem ennyire nem szabad általánosítani. Az tény, hogy Oroszország politikailag homofób, de attól még ott is élhetnek elfogadó emberek tömegesen. (Csoporttársam volt kint félévet, és többek között erről is mesélt.) Az meg, hogy Amerikában legális a házasság, még nem jelenti,hogy nem ugranak neked az utcán, ha kézenfogva mész a pároddal.

  2. Friendsi on

    Chrisnek igaza van. Főleg, hogy Amerikában a legfelsőbb bíróság erőltette rá az egész országra a házasodási jogot, pedig voltak államok (gondoljunk délre, pl Texas) ahol ezzel szinte senki se értett egyet. Emiatt ezek az emberek talán még dühösebbek a melegekre mint korábban. De jó látni, hogy lassan azokat utálják többen , akik nem elfogadóak. :)
    A szomorú, hogy Magyarország inkább az orosz irányba tendál nem csak e téren, hanem politikailag minden téren…

  3. Úgy érzem a videó vége magából beszél. Ahogy az a srác nekiment, simán lehetett volna a kezében egy kés is.

Leave A Reply