Főoldal Érdekességek Érdekességek Tizenhat érdekesség a Simpson családról

Tizenhat érdekesség a Simpson családról

0
Oszd meg!

Kezeket fel, ki az, aki imádja a Simpson családot? Ami engem illet, totálisan oda vagyok a sorozat humoráért, és nagyon remélem, hogy még sok-sok éven át velem lesznek Homérék. Alább összegyűjtöttem pár érdekességet a sorozatról. Némelyiken nagyon meglepődtem. Let’s go!

simpson_02

– Azért lett sárga az összes karakter, mert a kreátor, Matt Groening így akarta felhívni azok figyelmét, akik ugrálnak a csatornák között.

– Az első nap, amikor elkezdtek dolgozni a sorozatot, egy madár repült be az ablakon, és megzavarta az alkotási folyamatokat. Sokak szerint ez rossz ómen. Hát, tévedett.

Groening családjában szintén van Homer, Marge, Lisa, Maggie és Patty is, mint szülők, testvérek és nagynénik.

– Bart azért kapta a nevét, mert a “brat” anagrammája. A brat angolul azt jelenti, kölyök.

simpson_01

– A South Park-ban volt egy jellegzetes, “A Simpson család már megcsinálta” epizód. Amint ezt leadták, a Simpson alkotói virágot küldtek a South Park kreátorainak.

– Amikor Bart telefon betyárkodik, és beüti a 764-84377 számot, annak bizony üzenete van. A régi típusú telefonokon “smithers” a jelentése.

– Groening csinált egy családfát, amiből kiderül, Mr. Burns távoli rokona Simpsonéknak. (Emlékeim szerint ez nem került még be a sorozatba).

– Már több nagy világsztár szerepelt a sorozatban, mint vendéghang, de a legnagyobb vitát Michael Jackson szereplése váltotta ki. Jacko 1991-ben tűnt fel a sorozatban, de nem engedte, hogy a saját neve megjelenjen a stáblistában, így egyesek szerint nem is ő volt az.

– Jackson más módon is a sorozathoz köthető, ő a társszerzője a “Do the Bartman” dalnak, ami feltűnt a sorozatnak.

– Az egyik részben Bob és Skinner igazgató a 24601 cellaszámot kapják. Ez tisztelgés a Twin Peaks és a Nyomorultak előtt, utóbbiban Jean Valjean, előbbiben Hank Jennings ültek ugyanebben a cellában.

– Bart, Nelson és Ralph hangja, Nancy Cartwright volt Chuckie szinkronhagja a Fecsegő tipegőkben.

– Maggie Roswell úgy érezte, a FOX nem becsüli meg eléggé, ezért elhagyta a sorozatot. Ezért halt meg az általa szinkronizált Maude Flanders.

simpson_03

– Csak Istennek és Jézusnak van öt ujja a sorozatban.

– Az eredeti főcímben Maggie 847.63 dollárt költ az áruházban. Groening azért választotta ezt az összeg, mert akkoriban azt kommunikálták, havonta ennyibe kerül felnevelni egy gyermeket. Az összeg pedig fricska.

A sorozatnak van arab változata, ott Omar Shamshoon szórakoztat.

– Hank Azaraia, Homer amerikai hangja kétszer is meghallgatásra ment Joey szerepéért a Jóbarátokban. Később bekerült a sorozatba, mint Phoebe szerelme, David, a tudós.

2750 <- Az összes oldalletöltés 3 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here