Szivárványba borult a Facebook

  6
  Oszd meg!

  Előre szólok, ez most egy picit személyesebb bejegyzés lesz :) Biztos vagyok benne, hogy nektek is feltűnt, szivárványba borult a Facebook annak örömére, hogy Amerika összes államában legálissá vált a melegek és leszbikusok számára, hogy összeházasodhassanak. A Facebook bármely felhasználója kifejezheti az örömét, eme egyszerű programmal szivárványosítani lehet a profilképet. Szerencsére sokan éltek már a lehetőséggel.

  A Media Addict Facebook oldala is szivárványba váltott
  A Media Addict Facebook oldala is szivárványba váltott

  Hadd mondjam el, hogy meleg fiatalként milyen csodálatos látni, hogy hány támogatónk van, és milyen sokan voltak olyan bátrak, hogy szivárványos profilképpel jelezzék ki szolidaritásukat, örömüket. Ez tényleg rengeteget jelent, igazából el se hinné az ember, hogy milyen sokat. Ismerősök és ismeretlenek szivárványban tolják, felvállalják a véleményüket a világ előtt, és ha kell, elviselik a homofóbok beszólásait, sőt, még szembe is szállnak velük, nos, mindezt felbecsülhetetlen. Itt és most köszönöm mindenkinek, aki szivárványba váltott és így alkot véleményt. Szerintem tényleg nem hiszitek el, milyen sokat számít ez nekünk. Szavak se nagyon vannak, hogy rendesen kifejezzék.

  Mark Zuckerberg a Facebook kreátora
  Mark Zuckerberg a Facebook kreátora

  Nem tagadom, az már kevésbé esik jól, hogy több vitának is szemtanúja voltam a Facebookon. Előmerészkedtek a homofóbok,akik a toleranciát hírből sem ismerik, vagy egyszerűen csak annyira másként látják a világot, mint mi, és ennek hangot is adnak. Persze, tudom, legtöbben csak a Facebookon hangosak, de akkor sem kellemes mindezzel szembesülni. A válaszreakciók viszont csodálatosak. De tényleg, amikor azt látom, hogy Farkas Lívia az Urban:Eve bloggere, vagy Kamper Gergely műfordító milyen jó érvekkel áll ki értünk, mellettünk, az nagyon feldobja a napomat. És már csak ezért megérte az egész.

  Farkas Lívia, az Urban:Eve bloggere
  Farkas Lívia, az Urban:Eve bloggere

  Ha már szóba került a téma, és ennyire személyes a poszt, akkor valamiről még beszélnünk kell. Jövőhét szombaton lesz a Budapest Pride, a felvonulás. Tavaly már megírtam erről a véleményem. Azóta eltelt egy év, rengeteg emberrel beszélgettem, akik kint jártak a felvonuláson. Picit más szemmel látom már az egészet. Továbbra is nagyon fontosnak tartom a személyes példákat, de már nagyon is megértem a felvonulókat. Úgy döntöttem, hogy egyszer kint leszek én is. Idén valószínűleg nem fog összejönni, de legkésőbb jövőre már felvonulok, hogy lássam, átéljem, megtapasztaljam. Lehet, hogy azután is negatív véleményem lesz a Pride-ról, de legalább megpróbálom. Remélem még idén összejön.

  Róbert Katalin, a Szívből, színből, igazán szerzője
  Róbert Katalin, a Szívből, színből, igazán szerzője

  Mindent egybevetve ez egy fantasztikus hétvége volt. A világ rálépett a fejlődés útjára, és ez csodálatos. Hiszem, hogy az amerikai döntés változásokat idéz majd elő, és remélem egyszer itthon is egyszerűbb, emberibb lesz a helyzetünk. Addig is örülök, amiért ismerősök és ismeretlenek, sztárok és cégek kiállnak az ügyért, ami mondhatni közös, hiszen az egyenlőség mindenkit megillet. Ez a szivárványos megoldás a Facebooktól remek ötlet volt, köszönet annak, aki ezt kitalálta és véghez vitte. És persze azoknak is, akik nem félve az ismerősök és a homofóbok haragjától szivárványba borulnak. Ahogy Deniz mondaná a Csoda című dalban: “Az igazi hős nem Superman vagy Batman, a csoda ott él benned és bennem.

  Király Viktor énekes is kifejezte szolidaritását
  Király Viktor énekes is kifejezte szolidaritását

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here