Pilotkritika: Supergirl – Végre, itt egy példakép a lányoknak is!

  5
  Oszd meg!

  Hivatalosan csak október 26.-án debütál a Superman unokatestvéréről szóló Supergirl című sorozat a CBS csatornán, de az első rész már felkerült a netre – meg nem erősített pletykák szerint a CBS szivárogtatott. A pilotot már meg is néztem, és kábé az agyam eldobtam annyira bejött, sokkalta jobban tetszett, mint tavaly a The Flash pilotja. Fontos megjegyezni, a véglegesen adásba kerülő epizód más lesz, és eleve négy perccel rövidebb, illetve több utómunkát végeznek majd rajta.

  supergirl-01

  Már a projekt kezdetekor kijelentettem, ez a sorozat engem nagyon fog érdekelni. Írtóra pártolom, hogy legyen egy női szuperhős is a tévében, ne már mindig csak a pasik mentsék meg a világot, mert az túlságosan sztereotíp. Girlpower! Már most biztos vagyok benne, hogy Kara/Supergirl sok kislány példaképe lesz, és ennek csak örülni tudok. Remélem a nézettség is erős lesz, és éveken át képernyőn lehet a sorozat. Picit aggódom amúgy, mert a CBS leginkább az idősebb közönséget éri el, ez viszont alapvetően egy fiatalos sorozat…

  supergirl-04

  Supergirlről azt kell tudni, hogy ő Superman unokatestvére, ő is a Kriptonról származik, és ugyanolyan szuper képességei vannak a földön, mint Clark Kentnek. Az eredetlegendát kicsit megbolondították a sorozatban, de ettől sokkal jobbá vált. A főszerepben tehát Kara, aki sokáig megpróbált beilleszkedni az emberek közé, és átlagosnak tettetni magát, de amikor a nővére repülőgépe majdnem lezuhant, odarepült, megmentette és imádta. Felcsapott hát hősnek, a kormányhivatal gyorsan be is szervezte különleges ügynöknek, amire szükség is van, mert gonosz kriptoniak a Föld elfoglalására készülnek, és Kara (no meg idővel Superman) állíthatják csak meg őket.

  supergirl-06

  Kíváncsian várom hogy építik majd fel a sorozatot. A heti ügyes részek adottak lehetnek, akár Smallville-szerűen jöhetnek a kriptonittal fertőrzöttek, vagy akár csak az őrült emberi terroristák. Nem féltem az írókat, biztos szuper dolgokat találnak ki, de remélem ez a kriptoni főellenség vonal megmarad, mert nagyon ötletesnek tartom. Azt pedig különösen, hogy az édesanyja kapcsán Kara is érintett. Bár, azt fel nem fogom, miért nem menekültek el többen a haldokló bolygóról, de mindegy is.

  supergirl-07

  A pilot azért is működött ám ennyire, mert Melissa Benoist tökéletes alakítást nyújtott. Már a Glee-ben is nagyon szerethető volt, de Karaként bőven rápakolt egy lapáttal. Igen, ő a nagyon, írtóra, de tényleg rohadtul sovány szomszédlány, aki jópofa, szeleburdi és ezerrel szerethető. Ez pedig Melissa miatt van, a csaj megvett kilóra, és úgy látom ezzel nem vagyok egyedül. Annak pedig annyira örülök, hogy ilyen szépen alakul Benoist karrierje. A független filmes Wiplash siker után ez a sorozat főszerep remélem beemeli majd az A-listás hollywoodi sztárok közé, és kap majd nagyobb filmszerepeket is.

  supergirl-03

  A többi szereplővel sincs semmi gondom. Örülök, hogy végre ismét a képernyőn tudhatom Ally McBealt személyesen, azaz Calista Flockhartot, akinek jól áll ez a kemény üzletasszony szerep. Chyler Leigh karaktere is szimpatikus, azt pedig csak remélni tudom, hogy Jeremy Jordan hosszútávon a sorozat része marad, mert egyszerűen imádtam a kémiáját Karával. A pilotban volt ám két különleges vendégszereplő is. Kara nevelőanyját Helen Slater, az 1984-es Supergirl film főszereplője alakította, a nevelőapját pedig Dean Cain, a Lois és Clark sorozatból.

  supergirl-05

  Értékelés: 10/10

  Oké, azt továbbra sem fogom fel, hogy a fenébe nem ismeri fel senki Karát, csak mert leveszi a szemüvegét, pláne mert médiamunkásokról beszélünk, de ez már a koncepcióhoz tartozik, így csak mosolygok rajta. Más hibát nem is tudok említeni, ez a pilot zseniális volt. Nagyon várós a folytatás, belegondolni is rossz, hogy kábé négy hónapot kell rá várni…

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here