Főoldal Hírek Taylor Swift véget vetett az igazságtalanságnak, meghátrált az Apple!

Taylor Swift véget vetett az igazságtalanságnak, meghátrált az Apple!

1
Oszd meg!

Taylor Swift az egyik legsikeresebb amerikai énekesnő, nincsenek megélhetési gondjai, és vélhetően soha nem is lesznek. Vannak azonban olyan zenészek és előadók, akik (még) nem elég sikeresek, a szárnyaikat bontogatják, és szükségük lenne minden centre. Az ő védelmükben szólalt fel Taylor Swift.

taylor_swift_apple_01

Amerikában az Apple cég Music nevű előfizetéses zeneszolgáltatása egyre népszerűbb, exkluzív premiereket ígér és szemmel láthatólat a Spotify trónjára tör. Viszont a cég a három hónapos tesztüzeme alatt nem akart fizetni a zenészeknek. Swift ez ellen emelt szót.

Az énekesnő nyílt levélben ment neki a cégnek, kifejezte nemtetszését, és kiemelte azt is, sok zenésznek szüksége lenne a bevételre. Szomorúságának is hangot adott, és persze némi nyomást is gyakorolt, bejelentette, hogy legutóbbi, 1989 című albuma nem lesz elérhető a Musicban.

A cég 24 órán belül reagált Swift levelére, a menedzsment visszakozni kényszerült. Bejelentették, hogy fizetni fognak a zenészeknek a próbaidőszak alatt.  Taylor csodálatos eredményt ért el, segített több zenésztársának, hogy a kemény munka, amit a zenébe fektetnek anyagilag is jobban megtérülhessen. Ügyes munka volt, Miss Swift!

taylor_swift_apple_02

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here