Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Pilotkritika: UnReal – A nyár legjobban várt újonc sorozata

Pilotkritika: UnReal – A nyár legjobban várt újonc sorozata

6
Oszd meg!

Egyértelműen az UnReal volt a nyár legjobban várt újonc sorozata, legalábbis nálam. Sajnálom ám, hogy sokak érdeklődését nem keltette fel eléggé, legalábbis ezt szűrtem le abból, hogy sajnos nem készült hozzá magyar felirat. Mindenesetre az én kiváncsiságom utat tört magának, így megnéztem felirat nélkül. A java részét így is értettem, az élményt teljesnek tekintem :)

unreal-01

A sorozat a Nagy Ő című műsor forgatásáról szól, igaz, nem mondják ki konkrétan, hogy ez a Nagy Ő. A kezdeteknél vagyunk, most érkeznek meg a lányok, és megismerkednek álmaik hercegével… A show rávilágít arra, mi zajlik a háttérben, milyen durva húzások és manupilációk folynak, és szó szerint lerántja a leplet a realityk kegyetlen világáról, ahol a szerkesztők érzéketlenül szórakoznak az emberek érzelmeivel, és a lehető legdurvábban manipulálják azokat.

unreal-03

A főszerepben a Shiri Appleby által játszott Rachel Goldberg, az egyik legügyesebb manipulátor. Simán elhiteti bárkivel azt, amit akar, és még a legnagyobb picsát is megsiratja egyetlen jól eltalált mondatával, hogy a kollégái üvöltve pacsizzanak, amiért meglett az adás egyik legjobb jelenete. Rachel mégsem boldog, az előző szezon végén összeomlott, és most is szemmel látható, hogy bár király a munkájában, a lellkiismerete nem bírja a dolgot, és ismét az összeomlás szélén táncol.

unreal-04

Imádom, amikor bejutunk a kulisszák mögé, és lerántják a leplet egy-egy műfajról. Igenis jó látni, hogyan készül(het) ez a reality, és itt aztán durván tolták a képembe az élményt, különösen az utolsó pár percben, amikor Adam, a brit playboy, azaz a Nagy Ő megdugta a csajt, pedig megtiltották neki, vagy a másik meghánytatta magát, netán Rachelt, a nagy hőst alázták le a kollégái, mert miért ne. Érdekes még a hatalmi hierarchia mutatása is, amikor mindenki parancsol mindenkinek, és még a legnagyobb főnöknek tűnő embert is leteremti a főnöke – ütős jelenetek voltak ezek.

unreal-02

A szereposztást iszonyú erős, a Nagy Ő, azaz Adam castingja csillagos ötös, Freddie Stroma nem csak külsőre állat, hanem színészileg is. A lányok közül legjobban Arielle Kebbel karaktere maradt meg bennem, a színésznő istenien hozta a gonosz lányt, és őszintén bízom benne, hogy a kiszavazása ellenére visszatér még, mert már most tuti, hogy ő a legjobb karakter a fődíjért harcoló lányok közül. Constance Zimmer akit még kiemelnék, Rachel főnöke egy állat, és ezt imádom benne.

Értékelés: 10/10

Élveztem, nagyon szerettem a pilotot, és biztos vagyok benne, hogy maga a sorozat is brutál jó lett. Ősszel/télen meg is fogom nézni a szezont. A nézettsége sajnos nem túl erős, ezért vélhetően ez lesz a sorozat első, és egyetlen évada. De az legalább erősnek ígérkezik!

6 Hozzászólások

  1. Én imádom eddig, már most szurkolok Adamnek és Rachelnek, és be is fog jönni, hisz ugye sorozatos logika:D Viszont szerintem az “öregebb” anyuka babát várhat, már az minden italt elutasít vagy kiönt, és ha csak szimplán nem inna azt megmondhatná…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here