Főoldal Érdekességek Érdekességek A Broadway csillaga: Laura Osnes | Írta: Viki

A Broadway csillaga: Laura Osnes | Írta: Viki

0
Oszd meg!

Ma egy újabb vendégcikket olvashattok az oldalon. Ezúttal Viki írt egyik kedvenc Broadway csillagáról, Laura Osnesről. Fogadjátok szeretettel az írást, ismerjétek meg egy kicsit jobban a tehetséges színésznőt.

02-sor

A Broadway csillaga: Laura Osnes | Írta: Viki

Rajongásig szeretem a musicaleket. Szinte az összeset. A magával ragadó zenei világa azonnal beszippantott, mikor 11 évesen először találkoztam a műfajjal. Azóta megszámlálhatatlan zenés darabot láttam már élőben, illetve videófelvételen. Na meg persze rengeteg színművészt ismerhettem meg, akik sokat hozzáadtak ahhoz, hogy a szívem csücske legyen ez a zenei műfaj. Olyan embereket ismerhettem meg általa, akiknek munkásságát óriásira tartom, és sokat köszönhetek nekik. Szerencsére a magyar színházi világból sok fantasztikus művészt ismerhetek, most azonban egy zseniális Broadway-csillagról írnék, akinek nevével mindössze 2 évvel ezelőtt találkoztam. Azonban akkor és ott megváltozott az életem, a legkisebb túlzás nélkül.

lauraosnes

Laura Osnes. Le merem fogadni, hogy ez a név csak keveseknek cseng ismerősen, holott a művésznő bárminemű túlzás nélkül a Broadway színpadának koronázatlan királynője lehetne. Annyira örülök, hogy belebotlottam ennek a roppant tehetséges nőnek az egyik dalába. Mégpedig Jeremy Jordannek hála. Ugyanis akkoriban óriási Smash rajongó voltam, őt pedig azonnal megszerettem, mikor megláttam a széria 2. évadában. Lényeg a lényeg: utánanéztem a srác többi munkájának, és ekkor vettem észre, hogy 2011-ben a Broadwayn játszották a Bonnie & Clyde musicalt, melyben ő volt Clyde Barrow. A bankrabló páros története már több éve kedvenc lett, a létező összes könyvet és filmátdolgozást megnéztem már, így evidens volt, hogy rákeresek a musicalre. Meg Jeremy neve is sokat nyomott a latba. Senki mást nem ismertem a szereplőgárdából, de arra gondoltam, hogy „annál jobb, így legalább van esélyem új kedvencekre bukkanni”. Szerencsére adtak ki a musicalből zenei cd-t, illetve kerültek fel a YouTube-ra részletek, így bőven el voltam látva. Az albumot meghallgatva konstatáltam, hogy eszményien tökéletes dalokat írt hozzá a zeneszerző Frank Wildhorn, a dallamvilága rendkívüli a musicalnek, és a dalszövegek is mesések. Illetve az is egyértelmű volt számomra, hogy csupa briliáns hangú művész szerepelt a produkcióban.

laurajeremy

Azonban Jeremyn kívül volt ott még valaki, aki igazán lenyűgözött. Ő volt a női főszerepet alakító Laura Osnes. Lehidaltam a hangjától, aztán az csak még egy lapáttal rátett, mikor a musical jeleneteiben a színészi kvalitása is megmutatkozott. Az volt a döntő pillanat, mikor a B&C-ban énekelt nagy szólóját néztem. Ott már garantáltan éreztem, milyen mélyen megérint a színésznő játéka, mellette pedig tökéletes hangja. Bámulatos volt, a hideg rázott, miközben hallgattam és néztem őt. Meg természetesen nem láttam a könnyeimtől. Ugyanis annyira átérezte az egész pillanatot, konkrétan abban élt – ahogy minden színésznek tennie kéne, hiszen ez az ismérve a tehetségnek -, hogy lehetetlen volt nem vele együtt zokogni.

Miután megemésztettem a kapott érzelmi hullámot, utánanéztem Laura életének és munkásságának. Egészen kiskora óta az volt a vágya, hogy zenés színpadon bizonyíthasson, ő maga mesélte egy interjúban, hogy „A Broadway 5 éves korom óta az álmom volt.” Iskolai darabokban szerepelt, 2005-ben Minneapolisban játszott egy színházban. Akkor ismerkedett meg az Aladdin próbái során későbbi férjével, Nathan Johnsonnal, akivel 2007 májusában kötötték össze az életüket.

lauraferje

A Broadway-világába is 2007-ben sikerült betörnie, ugyanis részt vett egy versenyen, melynek során a Grease musical szerepeire választották ki a jelentkezőket, Laura pedig sikeresen vette az akadályt, és meg is kapta a nagy kiugrási lehetőséget, ugyanis megnyerte a versenyt Sandy szerepéért. Ezután pedig nem látszott ki a Broadway-főszerepek sokaságából. Személyes kedvencem az Anything Goes musical, melyben Sutton Foster és Colin Donnell oldalán játszott. Már számtalanszor megnéztem, ráadásul ebben is van egy dalocska, ami különösen közel áll a szívemhez. Laura partnere az Arrowból ismert Colin Donnell, a duójuk máig nagy kedvencem, még mindig szurkolok egy újabb közös projektért, zseniálisak együtt.

Bár televíziós karriert nem tervez építeni, mivel saját elmondása szerint is a színpad a mindene, de a Sherlock Holmes-sztori amerikai átdolgozásában, az Elementary című sorozatban már szerepelt egy epizód erejéig. A Broadway-munkákkal mindig elhalmozzák, így a kevés ideje miatt sem vállal hosszabb tévés szereplést, holott már többször is felkeresték hasonló ajánlatokkal. Azonban Laura megmarad a színpadnál, bár mivel már 8 éve házasságban él, a család téma is elő szokott kerülni az interjúk során, melyről a színésznő így nyilatkozott: „Bármilyen csodálatos is színpadon lenni, a család az első.” Így bizony a babatéma is a küszöbön kopogtat, legalábbis a riporterek által. Mondjuk a színésznő csak idén tölti be a 30-at, így nincsenek elkésve a családalapítással. Egyébként a férjével is rendszeresen lép fel különböző rendezvényeken, hiszen anno már játszottak főszerepeket az Aladdin musicalben, és bár a férfi fotósként dolgozik, a zenés színpad még mindig az élete része. Azt pedig imádom, ahogy Laura a Hamupipőke musical bemutatója után Nathanről nyilatkozott: „Az emberek azt mondják, saját Hamupipőke történetem van, ez pedig szerintem bizonyos értelemben igaz is.

Az alapján, amit az elmúlt 2 évben megtudtam Lauráról, rendkívül szimpatikussá is tette őt a szememben. Az interjúkon tündéri, és nagyon tetszik nekem a hozzállása bizonyos dolgokhoz. A munkához, az élethez. Céltudatos, őszinte, tiszta szívű embernek tűnik, és le merem fogadni, hogy az is. Az pedig, hogy emellett még a humorán olykor sírva nevetek, csak hab a tortán. Mikor 2013-ban a Hamupipőke musicalt játszották, a Broadway.com elindított egy mini-sorozatot A hercegnő naplója címen, melyben Laura bevezette a nézőket a pár perces videók által a színfalak mögé. Ezekben aztán kiütközik, milyen szuper személyisége van a hölgyeménynek. Íme az egyik epizód.

Nagyon boldog és büszke vagyok arra, hogy Laura Osnes a kedvenceim közt van, nagyon sokat kaptam tőle az elmúlt években, ő az egyik leginspirálóbb és legtehetségesebb művész, aki csak még inkább arra sarkall engem, hogy ne adjam fel az álmaimat, és harcoljak értük, mivel valóra fognak válni. Számtalanszor mondta már ezt a színésznő, én meg lassan elhiszem. Szóval ő az egyik olyan ember, akinek hála még mindig azon az úton haladok, hogy színésznővé váljak. A mondandómat pedig egy Laura idézettel zárnám, illetve a kedvenc szólómmal, melyet bármikor hallok, a könnyeimet törölgetem: „Azt akarom, hogy az emberekre hatással legyek a zeném által.” Nos, az én esetemben ez megtörtént.

laura-osnes

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here