Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika A férjem védelmében: Kritika a hatodik évadról

A férjem védelmében: Kritika a hatodik évadról

9
Oszd meg!

Hihetetlen. A férjem védelmében már hat évados sorozat, és még mindig nem jelentkezett a minőségromlás. továbbra is bátran ki merem jelenteni, hogy ez a legminőségibb network dráma. Alig várom már 2016 nyarát, hogy ismét pár nap alatt bedarálhassam a hetedik évadot. Természetesen szinkronnal, mert én ezt a sorozatot úgy szeretem igazán :) A kép alatt spoileresen folytatom.

a-ferjem-vedelmeben-07

A hatodik évad nagy erőssége az volt, hogy a sorozat kvázi megújult – még ha csak erre a röpke évadra is. Még merészebben kiléptünk a tárgyalótermekből, Alicia révén a fő téma a választás volt, az azzal járó nehézségek, a sok képmutatás és a kemény harcok, hogy Alicia és ellenfele is megmaradhasson embernek. Nagyon jól fel volt építve az egész, és nem is éreztem önismétlőnek. Peterrel már eljátszottuk a választásokat, de most Alicia indult, teljesen más megvilágításba helyezett mindent, és Alicia így megmutathatta egy csomó új oldalát.

a-ferjem-vedelmeben-05

Carry drámája nagyon megfogott. Iszonyú durvának tartom, hogy ártatlanul képesek lettek volna bebörtönözni, és mindezt eladni “a nagyobb jóért tesszük” maszlaggal. Matt Chuczry szerintem most hozta a legjobb színészi alakításait a sorozat folyamán, Carry karaktere pedig tényleg bebizonyította, érdemes a főszerepre. Az összes tárgyalás, az ügy felgöngyölítése, a veszélyes helyzetek, és eleve a karakter feje fölött lebegő fejsze frenetikusan lett megoldva, végig adott volt a feszültség, és izgultam is érte. Nem is kicsit.

a-ferjem-vedelmeben-04

A többi mellékszereplőt most nem éreztem olyan kiemeltnek, Diane is csak párszor kapott kikacsintást, bár a túra érdekes volt, ahogy a férjével való dinamika is. Kalinda ugye távozott, de megmondom őszintén, nem fog hiányozni. Régen jó volt a karaktere, most már inkább csak úgy volt, néha nyomozott, de mindent egybevéve Robin érdekesebb, eredetibb karakternek tűnik, akiben több a potenciál. Érdemes még kiemelni Bishopot, és az általa behozott drogos/maffiás vonalat, amit nagyon remélem, hogy tovább göngyölítenek az évad folyamán.

a-ferjem-vedelmeben-03

A vendégszereplőkért továbbra is nagyon lelkesedem. Amikor ismét felbukkant Mamie Gummer, mint Nancy ügyvédnő nagyokat mosolyogtam, de jó volt újra látni az ismerős ügyvédeket, bírókat, és felidézni, hogy kinek mi a tikkje. Carrie Preston tényleg az egyik legütősebb karakter, remélem a későbbiek folyamán is visszatér. Michael J. Fox karakterét is imádom, az évad végén lévő cliffhanger pedig remélem nem csak egy ígéret, hanem ténylegesen meg is valósul a Florrick – Canning iroda. Mert imádnám. Ja, és a többséggel ellentétben Alicia családját is imádom, köszönöm a sok anya-lánya jelenetet.

a-ferjem-vedelmeben-08

Azért volt ám sok érdekes tárgyalás is, amit pedig különösen csíptem, hogy kétszer ismét kitekintést nyertünk a megszokott közegből. A főiskolai “eljárás”, avagy az ottani tárgyalás a szabályokkal nagyon bejött, tök jó megoldásokat eredményezett, Aliciát is végre a régi fényébe hozta vissza, és a megerőszakolós eset is érdekes volt. Amin nagyon meglepődtem, az “istenes tárgyalás”, amit a “templom papja” vezetett, méghozzá a templomban. Nagyon groteszk volt látni, ahogy az ügyvédek a bibliából kiragadott passzusokkal próbálják védeni az ügyfelüket, és ezzel együtt eláztatni a másikat. Robert Sean Leonard vendégszereplése pedig odacsapott.

a-ferjem-vedelmeben-02

Mindenképpen ki kell emelni, hogy a sorozat nem csak írásban profi. Olyan erős színészi gárdája van, hogy az hihetetlen. Julianna Marguiles simán elviszi a hátán a sorozatot, de itt még a legutolsó mellékszereplő is jó színész, vagy csak jól adja elő a karakterét. Akárhogy is, csak lesek nagyokat, mert ez tömény minőség. De nem csak ez vérprofi, hanem a vágás is, a fényképezés, a csodálatos kosztümök, a díszletek, egyszerűen minden!

Értékelés: 10/10

Már hat évada csak szuperlatívuszokban lehet beszélni A férjem védelmébenről. Őszintén bízom benne, hogy még hosszú évekig velünk marad. A nyaraim egyik legszebb része, amikor pár nap alatt bedarálom az aktuális évadot. Nem szeretnék lemondani eme csodás szokásról.

5809 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

9 Hozzászólások

 1. Én is nagyon szerettem az évadot. Főleg Finnt :) kár érte:( Én Canninget viszont ki nem állhatom és remélem nem is lesz közös irodájuk. Nekem anno nagyon tetszett Florrick-Agos iroda ötlete, meg amúgy is szeretem Alicia, Cary kettősét. Egyébként most kezdtem el az 1. évadtól a sorozatot, mert hol néztem hol nem és nem emlékeztem mindenre. Tök érdekes, hogy régen sokkal nagyobb szerepet kaptak Alicia gyerekei, most szerintem csak ott van Grace, néha felbukkan, még ritkábban segít. Zack abszolút eltűnt. Oké fősulira jár és persze, hogy így kevesebbszer szerepelhet, de ez a kevés majdnem egyelő a nullával. Az évad egyetlen kritikája számomra ez illetve az, ahogy kezelték azt a témát, hogy Zack teherbe ejtett egy lányt. Szerintem régen rendesen elbeszélgetett volna vele Alicia.:/
  Ui.: Ezzel kellett volna kezdenem, de köszi szépen Tibi a kritikát, már vártam!! :)

  • Örülök, hogy vártad a kritikát :) Gondolkodtam rajta, megírjam-e, mert az eddigieknek nem volt nagy visszajelzése, de tök jó látni ezt a sok kommentet :)

   Nagyon egyetértek, Alicia gyerekeiből tényleg “visszavettek” és a Zach szál sem lett a legjobban kezelve. Gracenek viszont volt azért egy-két érdekes jelenete szerintem :)

   A sorozat újranézéséhez pedig hajrá, egyszer lehet én is megteszem :)

 2. Engem egyedül az zavart, hogy ennyire le építették Kalinda karakterét a színfalak mögötti veszekedések miatt :( Alicia és Kalinda kettőse volt a legjobb szerintem a sorozatban, egyébként én úgy tudom Diane azért szerepelt ilyen keveset idén, mert a valóságban elhunyt a színésznő férje

  • Igen, tényleg gáz, hogy a két színésznő ennyire nem tudta kezelni a konfliktust, és nem dolgoztak profikhoz méltón. A “közös jelenet” is, amit külön vettek fel, szánalmas.

 3. ja és az lemaradt, hogy Canninget én is rühellem, és nagyon remélem nem fog sokat szerepelni a következő évadban

 4. Matt Czuchry már a Girlmore Girlsben is a nagy kedvencem volt, azok a szemek…már csak miatta megéri megnézni. jó pasit a True Detectiveben is találunk, A második széria első részét már meg lehet nézni az HBO GO-n online, előfizu nélkül is glurl.co/TD2GO

 5. Pont így gondolom én is, hogy ez a film több évad után is ugyanazt a jó minőséget nyújtja. Mindig alig várom már a következő évadokat, ahogy most is. Persze a szinkronosat, mert ez úgy jó :)
  Egyébként én szívesen néztem volna olyan részeket, amelyekben Alicia államügyész. Én kicsit csalódtam, hogy nem lett az :( Canninget meg én sem szeretem. Kalindát viszont nagyon sajnálom. Kár, hogy így alakult ez az egész a magánügyeik miatt. Viszont megemlítetted Robint. A 6. évadban talán nem is szerepelt, ami érdekes.
  De ha már Alicia nem lett államügyész egy Finn – Alicia párost, mint ügyvédek megnéztem volna. De hát, az írókra vagyunk utalva. Azt nézünk, amit megírnak :) Eddig nem csalódtam még ebben a sorozatban. :)

  • Hjajj de jó, hogy nem csak én csípem szinkronosan a sorozatot :)
   Tényleg érdekes lett volna látni, hogy működik Alicia államügyészként, pláne ha összekerülnek egy tárgyaláson Carryékkel. Szóval sajnálom, hogy ez kimaradt, legalább pár rész erejéig maradhatott volna.
   Robin szerepelt az évad során, de tényleg nem sokat, max két-három részben. Az elején, amikor még Carry börtönben volt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here