Főoldal Oldal Blog Olvasmánylista: Egy rakat könyv, amit egyszer el kell olvasnom

Olvasmánylista: Egy rakat könyv, amit egyszer el kell olvasnom

16
Oszd meg!

Bloggerként általában a friss megjelenéseket szemrevételezem, a legújabb könyvek vannak a látóteremben, és a régebbi művek valahogy kimaradoznak. Most azonban nekiültem, szétnéztem a kiadók kínálatában, és összeírtam egy nagyon hosszú listát azokról a könyvekről, amiket egyszer el akarok olvasni. Nem vagyok benne biztos, hogy mindet sikerülni fog, de ha a fele meglesz, jó vagyok! Plusz jó látni azt is, mely könyvek érdekelnek, így ha netán nem tudnám mit olvassak, csak ide kell nézni :)

Te is összeállítottál olvasmánylistát? Ha igen, írd meg bátran!

konyvek-01

Alex Flinn – Csók pont jókor: Nagyon tetszett a Beastly – Szörnyszívű a szerzőtől, ráadásul a Csók pont jókor is mesei alapokon nyugszik, azokat pedig imádom. Nem is értem miért nem olvastam még el a könyvet.

Becca Fitzpatrick – Végjáték: Egy sorozat, amit be kéne fejezni. Ha már végigszenvedem Nora és Folt szerelmi nyammogásaiból három kötetet, illő lenne letudni a negyediket. Majd megnézem mit tudok tenni az ügy érdekében.

Cassandra Clare – Árnyvadász akadémia 1 & 2: No erre már nagyon kíváncsi vagyok, mert a könyves blogger ismerőseim csupa jót mondanak róla, ráadásul szeretem a rövidke könyveket. Szóval, kíváncsian várom!

Cassandra Clare – Bane krónikák: Magnus az egyik kedvencem a sorozatban, így naná, kíváncsi vagyok mindenre, ami vele kapcsolatos. Még úgy is, ha a kritikák hullámzó minőségről számolnak be.

Cassandra Clare – Mennyei tűz városa: A Végzet ereklyéi sorozatba pont az ötödik részben szerettem bele, előtte csak guilty pleasureként tekintettem rá. A tavaly megjelent lezárást egy kis fáziskieséssel ugyan, de hamarosan én is letudom.

konyvek-02

Cassandra Clare – Pokoli szerkezetek trilógia: Azért is halogattam annyira a Mennyei tűz városa elolvasását, mert Deszy a lelkemre kötötte, hogy előtte olvassam el a Pokoli szerkezeteket. Szóval ezzel kezdek, de megmondom őszintén szkeptikus vagyok, mert nem napjainkban játszódik.

Colleen Hoover – Losing Hope: Imádtam a Hopelesst, olyan pozitív élményként maradt meg bennem a regény. Vajon Dean Holder szemszögéből is ugyanolyan jó a sztori? Úgy is, hogy már a főbb titkokat tudom?

David Leavitt – Arkansas: Nemrég vettem egy nagy leárazáson. Az Ulpius adta ki még 2003-ban, és három LMBT novella van egybefűzve. Nem fűzök hozzá nagy reményeket, de remélem nem lesz olyan rossz.

Edouard Louis – Leszámolás Eddyvel: Annyira kíváncsi vagyok már erre a könyvre! Louis egy kortárs, fiatal francia író. Könyve egy memoár, amiben saját életéről, a melegsége elfogadásáról írt.

Elizabeth Wein – Fedőneve Verity: Szeretem a második világháború alatt zajlódó regényeket, a Verity pedig azért érdekel kifejezetten, mert úgy tűnik most nem a szerelem, hanem a barátság lesz a fő téma. Érdekes változatosság.

Gayle Forman – Hová tűntél?: Imádom Gayle Formant, szóval alig várom, hogy elolvassam a könyvet. Az is hajtóerő ám, hogy a Ha maradnék olyan felemásan ért véget, engem pedig érdekel mi lesz Mia végső sorsa. Mert az csak egy dolog, hogy él…

Gévai Csilla – Lídia 16 és Lídia 17: Kortárs magyar író szókimondó ifjúsági könyvsorozata, nem hétköznapi formába öltve – Kábé ezt a reklámanyagot láttam mindenütt. A Tilos az Á könyvek eddig bejöttek, remélem ez is ütni fog.

Helena Silence – Enigma és Ezüsthíd: Nagyon régóta el akarom már olvasni Helena két könyvét. Az írónő annyira kedves, párszor már beszélgettünk is, naná, hogy kíváncsi lettem a könyvére. Mondjuk picit tartok az Ezüsthídtól, thrillerként emlegetik :)

Holly Goldberg Sloan – Hetesével: A blogturnéról sajnos lemaradtam, de mindenki olyan elismerően nyilatkozott a könyvről, hogy nekem is bele kell olvasnom, hogy megtudjam, tényleg annyira jó-e, mint a híre.

konyvek-03

Hugh Howey – Siló 1.: Szintén régi kívánságlistás könyv, amit Héditől megkaptam ajándékba a Könyvhéten, tehát naná, hogy elolvasom. Van egy olyan érzésem, hogy ezek után rá fogok kattanni a többi Siló könyvre is :)

Jus Accardo – Untouched: Még télen megvettem, azóta hozzá se nyúltam… De most nyáron már aztán tényleg elolvasom, ráadásul alig száz oldal, tehát a hossza se vág a földhöz.

Katie McGarry – Crash Into You: Nem lettem olyan hű de nagy Isaiah fan a Pushing the Limits sorozat eddigi részeiben, de azért örülnék, ha a srác megtalálná végre a boldogságot. Remélem jó lesz az ő kötete is.

Kiera Cass – Koronahercegnő: Bizony, ezt eddig én még nem olvastam, de már nagyon fenem rá a fogam. Még mindig imádom a Párválasztó sorozatot. Picit azért tartok tőle, elég vegyesek a vélemények.

Laura Arkanian – Holdezüst, vérarany: Már tavaly is azt hittem, hogy herótot kapok a vámpíroktól, mégis imádtam a Vámpírakadémiát, szóval a Holdezüst is megérdemli az esélyt.

Lev Grossman – Varázslók: A sztori nagyon érdekesnek hangzik, ha felnőtt Harry Potter, ha nem. Ráadásul a tévésorozat miatt is kíváncsi vagyok, hogyan fest ez regényben.

Leiner Laura – Késtél & Hullócsillag: Hihetetlen, mi? :) Leiner Laura Bexi sorozatához még nem volt szerencsém, holott a legtöbben csak dicsérik. Mielőtt megjelenik a harmadik kötet jó lenne elolvasni a két részt.

Lily Archer – Mérgezett almák: Még egy regény, ami mesei motívumokból építkezik. Mint írtam, én ezt kifejezetten szeretem, itt ráadásul még a bosszú szál is befigyel, szóval ideje elolvasni.

Limpár Ildikó – Emlékek tava: A mesekönyvekből már kinőttem, de az ismerősök olyan szépeket nyilatkoztam az Emlékek taváról, hogy nem hagyhatom ki, el kell olvasnom mielőbb.

James Dashner – Tűzpróba & Halálkúra: Az Útvesztő nem varázsolt el annyira, mint mindenki mást, de látom a potenciált a történetben, és akkora cliffhangerrel ért véget a történet, hogy kíváncsi vagyok merre lesz innen tovább.

John Green – Alaska nyomában & Katherine a köbön: Eddig az összes általam elolvasott John Green könyvet imádtam, már csak ez a kettő van, amihez nem volt még szerencsém. Lehet tartalékolni kéne, mert külföldön sincs új Green kötet…

konyvek_legenda-trilogia

Marie Lu – Legenda trilógia: Már a legelső rész kiadásakor felkeltette a figyelmem, de valahogy sose jutottam el odáig, hogy elolvassam. No de majd most, hogy teljes a trilógia, csak összejön végre. Talán-talán.

Marie-Aude Murail – Lakótárs kerestetik: Az Oh, Boy! olyan pozitív élmény volt, hogy megvásároltam az írónő másik itthon is megjelent könyvét. Nagyon ütősnek tűnik fülszöveg alapján, igyekszem mielőbb elolvasni.

Marni Bates – Menőriadó Kambodzsában: A Smith gimi sorozatból még csak ehhez nem volt szerencsém. Szomorkásan búcsúzom majd a sorozattól, de remélem Marni hamarosan új sorozattal lep meg minket.

Melissa Landers – Elidegenítve: Szerelem volt első látásra – a borító túlságosan lenyűgöző. Szerencsére a fülszöveg is nagyon figyelemfelkeltő: egy földi lány, és földönkívüli srác románca van terítéken. Ezt csak nem ronthatják el.

Michael Witkowski – Kéjpart: Szintén egy régebbi megjelenésű LMBT könyv, amit potom 300 forintért vettem meg. Picit tartok tőle, hogy milyen lesz, de üsse kavics, elolvasom.

Mindee Arnett – Akkordél Akadémia: Végre, egy kis fantasy, amiben új lényekről olvashatok. Itt a hősnő egy rémálom, aki álmokat eszik. És persze szerelmi háromszögbe keveredik.

Moskát Anita – Horgonyhely: Az írónőről csupa jót hallottam, nincs olyan ismerősöm, aki ne dicsérné őt. A jó szavak biztos nem alaptalanok, eme regény története pedig annyira jónak hangzik, hogy mese nincs, el kell olvasnom.

Patrick Ness – Kés a zajban trilógia: Nem is értem miért nem olvastam még korábban el Patrick Ness trilógiáját. Oké, talán az lehet a gond, hogy brutál hosszú. Akkor is, erre mielőbb sort kell kerítenem.

Paul Burston – Szégyentelen: Bizony, még egy LMBT regény, asszem ez 100 ft volt egy kiárusításon. A sztori elég durvának hangzik, főhősünket elhagyják egy férfi prostiért. A borító meg elég ótvar, de hé, ebből még lehet jó könyv.

konyvek-04

Simone Elkeles – A vonzás szabályai & Láncreakció: Annyira szerettem a Tökéletes kémiát, mégsem sikerült még elolvasnom a két folytatását. Szeretnék már ezekre is sort keríteni, kíváncsi vagyok Carlos és Luis gondolataira is.

Stephanie Perkins – Anna és a francia csók: A másik nagy elmaradásom az Anna és a francia csók. A páros felbukkant a Lola és a szomszéd srácban, ott nagyon édesek voltak. Ideje megtudni miként alakult ki a románcuk.

Susan Ee – Angelfall & World After: No itt egy másik sorozat, amiről az ismerőseim ódákat zengenek, én meg csak pislogok, mert sajnos még nem volt hozzá szerencsém. Mielőtt megjelenik a harmadik rész, el kéne olvasnom.

Swati Avanshti – Ököl/Jog: Komoly témát feldolgozó vörös pöttyös, amiben egy fiút családon belüli erőszak ér. Szeretem a komoly témájú könyveket, itt különösen kíváncsi vagyok a megvalósításra.

Veronica Roth – A hűséges: Hosszas tanakodás után döntöttem úgy, hogy befejezem A Beavatott trilógiát, annak ellenére is, hogy tudok a végéről, és egyáltalán nem repesek a boldogságtól.

Zavodni Gréta Virág – A szívem ezerkétszázat ver egy perc alatt: Harc a rákkal. Kemény, nagyon, és tuti végig fogom bőgni a könyvet, de néha kell az ilyen érzelmi sokkhatás.

16 Hozzászólások

 1. Az Arkansas nem olyan rossz, a 3 történetből 1 kimondottan jó volt, egy viszont olyan megmagyarázatlan szerintem,

  A Kés a zajban trilógia egyenesen isteni, a befejezése is szuper és igazán eredeti, és szerintem nem sokkal hosszabb mint egy Legend vagy a legtöbb trilógia, mindenképpen elolvasandó! :)

  A hűséges szintén izgalmas és sokkal jobb mint ha megvárod a moziban, hiszen eddig az összes film borzasztó volt a könyvhöz viszonyítva. Nehogy a mozi csapdájába ess! :)

  A Koronahercegnőt épp most olvasom, és az én véleményem, hogy szuper! Mindenki, aki rossz véleménnyel van róla, azért írja, mert “elkényeztetett” a főszereplő. Nos, ez így igaz, és épp ez adja azt, hogy ne ugyanolyan legyen mintha egy rekreálása lenne az eredetinek. Végre nem olyan tökéletes és szuper a lány, mint annak idején America, és ennek köszönhető hogy kiemelkedő szerepe van a jellemfejlődésnek!

  Az Útvesztőről nekem az a véleményem, hogy ha az első nem tetszett. a többi sem fog. Az első könyv volt a a legjobb (amit én imádtam) és így sem tetszettek a folytatások. A trilógia lezárása meg nagyon “olcsó” lett.

  John Green. Mindet olvastam. Az Alaska nyomában az egyik kedvenc könyvem lett. :) A Katherin a köbön picit vonatott, nincs nagy katarzis, de egynek jó.

  Szégyentelen: Jó kis könyv. Érződik hogy régi, én 200 Ft-ért vettem eredetiben az Alexandrától. :D Egyébként érdekes a sztori, van benne egy kis szájbarágós tanulság de izgi belecsöppenni a világába.

  Na, hát ennyi lenne. Remélem szoktad olvasni a kommenteket. :)

  • Nem csak olvasom, hanem válaszolok is :) Az Útvesztő első részével különös volt a kapcsolatom. Egyrészt szerkezetileg, történetben tetszett, csak kicsit statikusnak éreztem a dolgot. Furcsa, nem szoktam ilyet tapasztalni. De kíváncsi vagyok rá.

   Köszi a véleményeket a könyvekről, annak különösen örülök, hogy az Arkansas és a Szégyentelen sem rosszak :)

 2. Útvesztő kapcsán egyetértek Frincivel. Én is imádtam az első kötetet, de valami hihetetlen csalódás volt a folytatás. A lezáró részt végül elolvastam rajongói változatban és bár az én listámon is rajta van a Halálkúra, egyelőre nem érzem azt, hogy el kell olvasnom a hivatalos fordítást is. Csak persze érdekel egy-két dolog fordítása és így nem került még le a listáról.

  A Koronahercegnő 2/3-át én nagyon élveztem és látok potenciált a folytatásban, szóval azt csak bűtran. :)

  A Legenda sorozatot régen kinéztem már, talán nekem is neki illene már futnom. Hasonlóképp a Dan Wells Partials (Részben ember) sorozatának, arról is olvastam már jó kritikákat.

  Mindenesetre észben tartom majd ezt a listádat (illetve, ha lesz kis időm, átírok róla ezt-azt a sajátomra ;) és lassan itt a nyári szabadság, lehet olvasni :)

  • Ó igen, a Részben emberről én is csupa jót hallottam. Ha valamikor letudom ezt a listát (hm, évek múlva :D ) és írok egy másikat, azon tuti rajta lesz.

   Kíváncsian várom, lesz-e olyan könyv, amit elolvasol majd te is :)

 3. Hú ebben a listában van pár, amiket én is tervezek már egy ideje, és olyan is, amivel most találkoztam először és tetszik. :) Szeretem, mikor valaki így rendszerezi a könyveket, mert abból én is tudok szemezgetni. :D

  A Casandra Clare könyvekkel pont fordítva vagyok, mint te. :D
  A Pokoli szerkezetek trilógiát ledaráltam egyhuzamban és imádtam. Oda vagyok érte meg vissza, de kicsit félek bele kezdeni a Végzet ereklyéi sorozatba. :D Talán majd egyszer ráveszem magam.

  • A rendszerezés jó dolog, az ember csak úgy látja át a dolgait :) Annak meg örülök ám, hogy szeretted a Pokoli szerkezeteket, így nagyobb kedvvel nézek bele én is.
   A végzet ereklyéi nem rossz, csak az első rész végén van egy olyan csavar, ami nagyon nem kellett volna :D

 4. Ooo, szerintem a Pokoli Szerkezetek igenis jó választás Deszy részéről. Szerintem sokkal jobb sorozat, mint a Végzet Ereklyéi, és Cassandra egyik remekműve, ha nem a legjobb. A Végzet Ereklyéi már picit erőlködésnek tűnik, mert a Pokoli Szerkezetek nagyon is megállja a helyét. Pörgős, titokzatos, eseménydús, a karakterek felépítése zseniális, és a harmadik részben Magnus (igen, végig benne lesz) egészen más oldalát latjuk meg. Na meg, ebből a trilógiából kap egy Végzet Ereklyéi olvasó teljes képet, hogy a szereplők kik is VALÓJÁBAN. Hogy mégis hogy került Church oda, vagy épp kivel. A szereplők miket éltek át együtt. Hogy a Pokoli Szerkezetek karakterei melyik Végzet Ereklyéi szereplő ük-ük-ük-ük-ük szülője. Hogy Magnus mennyire ismerte és szerette őket. És hogy kiket ismer a régi életéből (pont ebből a történetéből) majd a Mennyei Tűz Városában. Sok a szó, a lényeg. Érdemes elolvasni :)

  • Hűha, ennyi Pokoli szerkezetek ajánlás után nehéz ám nem nekiugrani a trilógiának :) Örülök ám, hogy ennyien szeretitek, és kíváncsi vagyok Magnusra is, mivel ő az egyik kedvenc szereplőm.

 5. Szia.
  A listádból én a tökéletes kémia folytatását az anna és a francia csókot meg az enigmát olvastam de mindegyiket ajánlom és olvasd el minél hamarabb. nem tudom h milyen könyveket olvastál de nekem még hatalmas kedvencem a garabonc trilógia nagyon jó imádtam. egyébként nyugi nekem ennél háromszor hosszabb könyvlistám van mondjuk abban is biztos vagyok h te már sokkal többet olvastál. én csak egy éve kezdtem el jobban olvasni úgyhogy van mit bepótólnom de sosem fogyok ki a könyvekből de sok ötletet adott a listád

  • Köszönöm az ajánlókat :) A Garabonc trilógiát anno elkezdtem, de sajnos nem tudtam befejezni, nem az én stílusom az ennyire fantasy típusú könyv. De annak örülök, hogy neked tetszett :)

 6. Hűűűű, elég hosszú lett a listád :) Nekem is van egy rakat könyv, amely elolvasásra vár :P :) No, de a Pokoli szerkezetek miatt írok. Nekem tetszett, elszámítva a harmadik könyv végét. Azt hiszem, eléggé könnyed volt, olvastatta magát.

 7. Hűha, úgy látom, hogy az én könyvem is felkerült a listára, igazán örülök! :) Ha egyszer sikerült elolvasni, akkor nagyon szívesen fogadok véleményeket!

  Ui.: Az olvasóim visszajelzései alapján felváltva sírnak és nevetnek a könyvem olvasása során. ;)

  Kellemes estét kívánok!
  Zavodni Gréta Virág

 8. Szia!
  Én csak olvasom az oldalad, de most nem tudtam megállni, hogy írjak.
  Mivel horror és sci-fi témájú könyveken nőttem fel, művet ajánlani sajnos nem tudok, meg a többit sem tudom véleményezni. de viszont abban meg tudlak erősíteni, hogy az Ököl/jog és a Részben ember sorozat nagyon jó!
  Az Ököl/jog jól dolgozta fel szerintem a “mi van utána” dolgot, problémái ellenére imádtam, féltettem a főhőst, egyetlen bajom vele, hogy vége:)
  A részben ember meg hát, Wells mester már megvett magának a másik sorozatával, szóval alapból ötösről indult nálam:D Ám eleinte az volt a gondom, hogy előtte olvastam egy másik, világvége könyvet, ami nagyon mély benyomást tett rám és folyton összehasonlítottam a kettőt. De amint átléptem ezen, csak úgy olvastatta magát. Szerettem a szereplőket, nem akartam megpofozni a viselkedésük miatt, és rájuk is kíváncsi lennék, mi lesz velük később, de ez szerintem már az olvasó fantáziájára van bízva.
  Na, száz szónak is egy a vége, ezt a kettőt nagyon ajánlom neked:D

  • Örülök, hogy most hozzászóltál te is :) Az Ököl/Jog-ra még inkább felhívtad ezzel a figyelmem :)

   A Részben emberrel régóta szemezek, kíváncsi vagyok már a sorozatra. Talán egyszer elolvasom :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here