Főoldal Hírek Varázslók: Megjelent a regény, készül a tévésorozat

Varázslók: Megjelent a regény, készül a tévésorozat

0
Oszd meg!

Már megjelent az Agave Kiadó gondozásában a Varázslók című regény, amit Lev Grossman jegyez. A műt a “felnőtt Harry Potterként” aposztrofálják, lévén egy olyan diákról szól, aki egy titkos egyetem hallgatója lesz New Yorkban – és varázslást tanul.

A könyv oly sikeres lett külföldön, hogy máris készül belőle a tévésorozat, amit 2016-ban mutat be a Syfy csatorna. A főszerepben Jason Ralph, Sosie Bacon és Stella Maeve. Alább megnézhetitek a sorozat előzetesét, és a könyvről is találtok információkat.

a-varazslok

Rendeld meg online, most 15% kedvezménnyel!

A többi fiatalhoz hasonlóan Quentin Coldwater sem hisz a varázslatokban egészen addig, míg egy zártkörű és titkos egyetem hallgatója nem lesz New York egy eldugott részében. S noha a tanulás évei úgy telnek, mint bárhol máshol – barátokra tesz szert, rendszeresen lerészegedik, majd idővel lefekszik valakivel, akibe beleszeret -, a titkos tudás örökre megváltoztatja őt. Kitűnően sajátítja el a modern varázstudományt, ám a szíve mélyén mindig is vágyott nagy kalandot és boldogságot nem kapja meg hozzá. Egy nap a barátaival azonban felfedeznek valami hatalmasat, ami mindent megváltoztathat.

A varázslók komor történet a felnőtté válásról, második esélyekről és arról, hogy ha valamit nagyon görcsösen akarunk, akkor talán soha nem kapjuk meg. A könyv a 2009-es megjelenését követően hatalmas vitát váltott ki és nagyon megosztotta a fantasy műfaj kedvelőit – vannak, akik nem is hajlandóak ekként tekinteni rá, hanem kortárs regényként kezelik -, de emiatt csak többen és többen olvasták el. Végül óriási siker és New York Times Bestseller lett, többek közt George R. R. Martin, John Green, Audrey Niffenegger és William Gibson is rendkívüli elismeréssel méltatta, ráadásul a folytatásokkal a szerző végleg lefektette a 21. századi fantasy alapköveit.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here