Évkönyvben coming outolt az amerikai tinédzser

  0
  Oszd meg!

  Amerikában hagyománya van az évkönyv készítésnek, a végzősök minden évben egyéni idézetet tehetnek a képük alá. A tizennyolc éves Maxwell Barrett élt az egyéniség lehetőségével, és az évkönyvben coming outolt, méghozzá igencsak vicces módon. A kép pedig szó szerint felrobbantotta az internetet!

  maxwell_barnett_01

  Természetes, hogy jól öltözöm. Nem a semmiért töltöttem annyi időt a szekrényben” – írja a diák, amiben az “előbűjni a szekrényből” kifejezésre reflektál, ezt jelenti tulajdonképpen a coming out. Előjönni a szekrényből, felvállalni önmagunkat.

  Maxwell a képet Twitteren tette közzé, amivel hatalmas sikert aratott, Tumblr-en a képet több, mint 70 ezerszer osztották meg egyetlen éjszaka alatt. A srác New Jerseyben, a Raritzan Gimnáziumban tanul. Az idézetet az egyik homofób tanára nem engedte, hogy felhasználja, de a többi tanár és diák petíciót indított, így bekerülhetett a szöveg végül az évkönyvbe.

  Barrett elmondta, hogy azért választotta ezt a kicsit provokatív módját az önkifejezésnek, hogy segíthesse a meleg társait, és szerette volna a legviccesebb, és egyben a legegyszerűbb módon megtenni. A The Huffington Postnak még ezt is mondta: “Nagy durranással akartam távozni. Soha nem sportoltam, vagy jártam klubbokba. Mindig is csak művészetis diák voltam. Úgy akartam elhagyni az iskolát, hogy az emberek emlékezzenek rám” – tuti, hogy ez sikerült!Kifejezte azt is, mennyire örül, hogy pozitívan fogadták a kinyilatkoztatását, és hálás a szüleinek, amiért maximálisan támogatják őt.

  maxwell_barnett_02

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here