Főoldal Hírek Megjelent a Párválasztó negyedik része, A Koronahercegnő!

Megjelent a Párválasztó negyedik része, A Koronahercegnő!

3
Oszd meg!

Nem sokkal az amerikai kiadást követően itthon is megjelent A Párválasztó sorozat negyedik része, A Koronahercegnő, amiben America és Maxon lányának a sorsát követhetjük nyomon, amint átéli a saját párválasztóját. Nagyon kíváncsi vagyok már a kötetre, remélem mielőbb el tudom olvasni.

Több magyar feliratos videó is készült A Koronahercegnőhöz, amiben a jelölteken túl idézeket találsz, no és magát a trailert is!

02-sor

a-koronahercegno35 udvarló. 1 hercegnő. Kezdetét veszi az új Párválasztó!

Eadlyn hercegnő kislánykora óta hallhatta a véget nem érő történeteket arról, hogyan ismerkedett meg édesanyja az édesapjával. Húsz éve történt, hogy America Singer benevezett a Párválasztóba, és elnyerte Maxon herceg szívét, akivel azóta is boldogan éltek. Eadlyn mindig is igen romantikusnak találta szülei tündérmesébe illő történetét, habár soha eszébe nem jutott volna a nyomdokaikba lépni. Ha rajta múlik, a házasságot addig halogatja, amíg csak lehetséges.

Csakhogy egy hercegnő sosem rendelkezhet maradéktalanul az élete felett, így bármennyire hevesen tiltakozik is, Eadlyn sem kerülheti el a saját Párválasztóját.

Eadlyn egyáltalán nem számít arra, hogy saját története a szülei meséjéhez hasonlóan boldogan végződik. Amikor azonban megkezdődik a versengés, talán mégis mutatkozik arra némi esély, hogy az egyik udvarló elnyerje a szívét, felfedje az összes előtte álló lehetőséget, és ezzel azt is bebizonyítsa, hogy Eadlyn számára korántsem olyan lehetetlen rátalálni a saját boldogságára, mint azt képzelte.

02-sor

4565 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

 1. Hűűű, megrendeltem szerda este és meg is érkezett elviekben tegnapra, de nem voltam itthon és csak hétfőn bírok érte menni. Nagyon várom :)

 2. Nem tudom, lesz-e külön kritikája a könyvnek (kicsit hiányolom is, az első sorozatnál úgy rá voltál kattanva, hogy azonnal jött :)), de most kiírom magamból a gondolataimat, ha nem baj. Vigyázz, spoileres!
  Olyan jól indult…
  Vagyis szimpatikus lett Eadlyn azonnal és tetszett, hogy van egyfajta önironikus hangneme és stílusa az írásnak, valamiért sokkal jobban bejött, mint América hangja anno.
  Persze már az elején voltak ráutaló jelek, hogy azért ez a sorozat sem lesz tökéletes: nekem nagyon nem volt “hiteles” Eadlyn párválasztónak apropója, nem illett América és Maxon stílusához, hogy figyelemelterelésként használjanak egy ilyen műsort, és ehhez lányukat “használják”. Az sem tetszett, hogy valahogy ahogy eltávolodtunk tőlük és már nem ők voltak a főszereplők, América és Maxon személytelenné váltak. Ráadásul nem sok személyes derül ki róluk (csak a végén egy villanásnyi időre), csak hogy Maxon mennyivel többet tett, mint elődei és emiatt milyen hamar öregszik. De az ég szerelmére, M. 18 évesen nyerte el a trónt és A. szívét, és azóta 20 év telt el. Egy 38 éves ember még akkor sem öregszik ennyire láthatóan, ahogy a könyv sugallja, ha ekkora terhet cipel a vállán.
  Mégis szerettem a könyvet. Bírtam Eadlyn hozzáállását, mert én is így álltam volna hozzá, ha egy ilyenbe kergetnek bele, olyan jókat mosolyogtam egy-egy ballépésén, olyan szerethető volt az egész. Imádtam, hogy bár van párhuzam az előző Párválasztó és eközött, ugyanakkor más, mert most belülről látjuk az egészet és egy nő választ a fickók közül. Volt sok-sok jó pillanat, megkedveltem Eadlyn öccseit és néhány udvarlóját is.
  Valahol a 2/3-ánál kezdett elromlani az egész. Amikor ezt a kellemes lebegés beárnyékolta a 2 erőszakos cselekmény, majd az, hogy egyre nyilvánvalóbbá vált, ez a rendszer sem tartható tovább, és az egész összeomlott Ahren távozásakor. Teljesen karakterhűtlen lett ugyanis ez a momentum. Értem, hogy kellett valami, ami kizökkenti a történetet a langyos vízből, de ez így nem egy jól sikerült WTF csavar lett, hanem megharagudtam a szerzőre, mert Ahren kifordult önmagából. Azt megértettem, miért ment el. Megértettem a levelét, amiben nagyon sok (számomra is kegyetlen) igazság volt. De hogy kihagyja családját és ráadásul így a házasságából az teljességgel érthetetlen és indokolatlan és a korábbiak nem ezt sugallták. Szóval picit csalódott vagyok.
  És őszintén nem örülök, hogy ismét van politikai vonal a történetben, mert bár tudom, hogy kell lennie benne feszültségnek, de nekem épp elég lenne a fiúk közötti választás dilemmája. Főleg, mert legutóbb szinte biztosra vehettük, hogy a kasztrendszer aljáról származó América nyeri meg a Párválasztót, de most nem tudjuk ki az, akire a könyv egy adott pontján Eadlyn már szinte egyetlenként gondol. Kile lenne az, akit korábban utált, és most megismerte és elfogadta, megkedvelte? Vagy Hale, aki mindig úriember? Vagy Ean, aki felajánlotta, hogy társa lesz szerelem nélkül is, ha nem talál méltó párt magának a srácok között? Vagy Henri, aki irreálisan sokat szerepel a történetben? És Erik gyanús még, aki gyakorlatilag barátja lett Eadlynnek, de ő nem tagja a Párválasztó műsor csapatának, ugyanakkor sejtem, hogy ez nem lehet akadály. Vagy tuti a befutó csak én vagyok vak??? Nem tudom. Nincs kizárva.
  Kicsit az is nyilvánvaló, merre fog továbbhaladni a történet: Eadlynnek meg kell változnia, és bár már elindult az úton még hosszú út áll előtte, hogy elfogadja a nép és hogy ő is elfogadja sorsát, hogy később szeretettel uralkodhasson, ne erőből.
  örülök, hogy megjelent a könyv és várom a folytatást és bár sokáig azért adtam volna neki 10-ből 9 pontot, mert nem volt benne elég izgalom, a végére azért lett 10/8, mert túl sok is lett. Na, meg Ahren miatt.

  • A kommentet most nem olvasom el, de nyáron mindenképpen írok a Koronaheregnőről :) Most kicsit felgyűltek a blogturnés könyvek, így azokat tolom :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here