Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Íme, a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál top tíz közönségkedvenc dala!

Íme, a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál top tíz közönségkedvenc dala!

3
Oszd meg!

A szombati Eurovíziós Dalfesztiválon a szakmai zsűri és a nézők kiválasztották a döntő huszonhét fős mezőnyéből a tíz kedvencüket, a győztes pedig a Svédországot képviselő Måns Zelmerlöw lett, a Heroes című dalával.

Érdemes megnézni, hogy mely tíz dal kapta a legtöbb pontot. Akad itt jól szereplő ária (Oroszok, Lettek), egyedi hangzás (Belgium), újító jellegű, kicsit félrecsúszó próbálkozás (Izrael, Olaszok), nemzetközi hangzásvilág (Ausztrália, Svédek) és tömény nyáltenger is (Észtek). Persze mindez saját vélemény.

Nem mondom, hogy mindegyik helyezettel egyetértek, de legalább valamennyire színes a mezőny, még ha tízből kilenc angolul énekelt is.

01. Svédország – Måns Zelmerlöw: Heroes

02. Oroszország – Polina Gagarina: A Million Voices

03. Olaszország – Ill Volo: Grand Amore

04. Belgium – Loic Nottet: Rhythym Inside

05. Ausztrália – Guy Sebastian: Tonight Again

06. Lettország – Aminata: Love Injected

07. Észtország – Elina Born & Stig Rästa: Goodbye to Yesterday

08. Norvégia – Mørland & Debrah Scarlett: A Monster Like Me

09. Izrael – Nadav Guedj: Golden Boy

10. Szerbia – Bojana Stamenov: Beauty Never Lies

5860 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Érdekeségként, hogy a nézői voksok alapján Olaszország győzött, bevallom nekem is az egyik kedvencem volt. A zsűri nyomatta Svédországot, így ha csak a nézők döntőttek volna akkor nem Svédországba rendeznék a versenyt, hanem Olaszországban. Na talán majd legközelebb. :)
    Egyébként nekem nem tetszett az Orosz dal, bár nem a legrosszabb volt viszont nem örültem volna ha oda megy a verseny. Így ki vagyok békülve a győztessel, hiszen profi munka volt ez el kell ismernie mindenkinek.

  2. Nek az olaszok egyáltalán nem voltak szimpatikusak, és örülök a svédek győzelmének. Az előadás profi volt és a dal pedig néhány hallgatás után az egyik kedvencem lett. Belgium dala volt a másik nagy kedvencem, az is nagyon jól meg volt csinálva.
    Rajtuk kívül az észtek nagyon tetszettek és nekem nem volt nyálas.

  3. Én is örülök hogy a svédek győztek. Furcsa hogy megint Svédországba lesz a verseny hiszen 2 éve 2013-ban Malmöbe volt kiváncsi leszek hogy most melyik városba lesz. Olaszok elsőre nem igazán jött be amikor hallotam élőbe a dalt akkor nagyon megtetszett, a három srácnak a fialal kora ellenére megelőpen jó hangja van. Az észt és az orosz dal is tetszett nekem.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here