Looking – Keresem: Kritika a második évadról

  0
  Oszd meg!

  Szomorú, hogy leköszönt napjaink kvázi egyetlen meleg sorozata, a Looking – Keresem. Az HBO ugye elkaszálta, de lesz legalább egy lezáró tévéfilm hozzá. Azért is sajnálom a kaszát, mert pont a második évadában talált igazán magára a sorozat, és alakított ki egyedi hangulatot. Egyszerűen ezeket a részeket sokkal jobban élveztem, mint a tavalyiakat, így a kasza is szomorúan érint.

  looking-season2-01

  A legnagyobb meglepetés,ami érhetett, hogy sikerült megkedvelnem Agustint! Komolyan azt hittem, hogy ez lehetetlen, az első szezonban annyira idegesített a csóka. De most egyszerűen imádtam a beszólásait, a karakterfejlődését, no és a közös jeleneteit Eddievel. Tetszett, hogy beindult nála ez a pozitív változás, ami az évadzáróban ért a csúcsra. Ő a legjobb példa arra, hogy egy idegesítő, gáz karaktert is fel lehet turbózni. Köszönet!

  Dom szálát is kedveltem most, leginkább a Dorisszal való baráti kapcsolatát. Izgalmas volt látni, milyen az, ha húsz évig melletted van a legjobb barátod, aki történetesen nő, és ez mit jelent az ember negyvenes éveiben. Mennyi nehézség, boldogság van egy ilyen barátságban, és mi történik, ha egyikük megtalálta az igazit. Nagyon elgondolkodtattak a beszélgetéseik, a jeleneteik.

  looking-season2-02

  A fő kedvencem persze Patrick volt, egyszerűen imádom a srácot. Olyan kis aranyos és zizi, szimpatikus, jó dumával és érdekes problémákkal. Ahogy az várható volt, tovább fűzték a szerelmi háromszög vonalat. Nem örültem neki, teszem hozzá, mert Kevint még mindig nem tartom méltó partnernek Patrickhoz. Nem csak azért, mert belegondoltam John helyzetébe, hanem mert a srác másként áll az élethez, túlságosan impulzív és erőszakos, egyszerűen Patrick számára sokkal jobb lenne Richie.

  A második évadban lehetőségem volt megszemlélni miként működik együtt a Kevin – Patrick páros. És igen, nem tagadom, voltak aranyos pillanataik és jó dialógusaik, de valahogy nem éreztem közöttük az igazi kémiát. Ahogy a tolószékes srác is viccelődött, olyanok, mint két testvér, vagy két nagyon jó barát, akik azt játsszák, hogy szerelmesek egymásba és úton-útfélen dugnak. Nem láttam olyan kémiát, mint Richievel, és attól tartok Kevin nem is említhető egy lapon a mexikói sráccal. Sajnálom, hogy Patricknek nem nyílt fel a szeme, annak ellenére sem, milyen undorítóan bánt Johnnal Kevin.

  looking-season2-03

  A sorozatfinálé alapvetően izgalmas lett, sok morális kérdést felvetett, és alakult némi Kevin – Patrick ellentét is. Utóbbit nem is bánom, különösen a kiderült infók miatt. Itt akadt némi cliffhanger, ami lezárásra szorul, de ha netán a tervezett tévéfilm nem készülne el, akkor az utolsó perceket mindenki úgy értelmezheti, ahogy szeretné. És azzal alapvetően nincs gond. Annak azért örültem, hogy a mellékszereplők sztoriját szépen lezárták, tehát alapvetően megfelelt ez sorozatfinálénak, aztán meg az élet megy tovább.

  Értékelés: 9/10

  Majdnem tökéletes volt a szezon, de akadt azért néhol némi üresjárat. Tényleg sajnálom, hogy éppen most kaszálták el, mert az írók már rátaláltak a hangulatra, egyre jobban bántak a karakterekkel, és egyre több jó témát dobtak fel. Nézném még szívesen tovább, ha lehetne. Mindenesetre pacsi az HBO-nak, amiért a téma ellenére berendelte, és két évadnyi szórakozást nyújtott át. Ez is több, mint a semmi.

  jonathan-groff

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here