Négy gondolat Az ének iskolája harmadik évadához

  5
  Oszd meg!

  Továbbra is hatalmas siker a Tv2 műsorán Az ének iskolája. Nem is meglepő, hiszen a gyerekek aranyosak és jól énekelnek, ráadásul vasárnap esténként random filmekkel csap össze, így nem nehéz vitézkedni a nézettségben.

  Most következzék négy gondolat a műsorról, akad köztük negatív felhang is, de mindent egybevéve nagyon szeretem Az ének iskoláját!

  ordog-nora

  1. Ördög Nóra, mint műsorvezető

  Idén új műsorvezetőt kapott Az ének iskolája, bár, ők igazgatónőnek hívják. Nóra nagyon érdekes választás, ami pedig engem illet, nem vagyok benne biztos, hogy örülök a váltásnak. Egyrészt Nóra vérprofi, még betegen is simán végigtolta az adást, de másfelől vannak idegesítő dolgai. Például ahogy elismétli a tanárok érdemjegyeit, na attól a falra mászom. Azt is sajnálom, hogy már nincs a műsorban rövidke beszélgetés a gyerekekkel, amikor egy szobában üldögéltek kettecskén. Persze, Nóra aranyos, jópofa és tényleg profi, csak Friderikusszal jobban szerettem a műsort.

  david-az-enek-iskolaja

  2. Nem tetszik az életkor felemelése

  Többször is elmondtam már a véleményem arról, hogy a Tv2 idén felemelte a korhatárt, már tizenhat évesek is járhatnak Az ének iskolájába. Mindent egybevéve nem örülök ennek a fejleménynek. Látni a végeredményeken, hogy leginkább “az idősebb” tanulók aratnak diadalt, és az összehasonlítás sem tűnik fair dolognak. Értelemszerűen a tizenhat éves, zeneiskolában tanuló srác több eséllyel indul, mint 8-10 éves társa. Egyszerűen nem fair, pláne mert a végső győztes komoly jutalmat kap, a kisebbeket pedig abszolút esélytelenné teszik így.

  gyerekek-enek-iskolaja

  3. Miért kell stresszelni a gyerekeket?

  Talán Ördög Nóra jelenléte miatt, de egyre kevésbé csípem az adások lezárásánál az eredményhirdetést. Ahogy Friderikusz csinálta abban nem éreztem feszültséget, egyszerűen tényt közölt, anélkül, hogy megállt volna a levegő a stúdióban. Nóránál viszont előjöttek a tehetségkutatós elemek, néhány gyereknél egyértelműen látszik mennyire remeg az eredményhirdetés során. Felesleges stressznek vannak kitéve, túl nagy a tét az osztály elsőséggel, és úgy érzem emiatt sérülnek a gyerekek, holott a műsornak pontmás lenne a célja.

  roland-az-enek-iskolaja

  4. Imádom a tehetséges lurkókat!

  De hogy valami jót is mondjak, rengeteg tehetséges kisdiák van a műsorban, akiket öröm hallgatni. Van, aki már a dumájával levesz a lábáról, a kis Roli eszméletlen fazon, amikor benyögte Nórának, hogy ronda a ruhája, nagyon röhögtem. Krisztiánnak is hatalmas beszólásai vannak, Juli folyton vigyorgó arcától pedig elalélok. Sok tehetséges előadást is hallottam, Norbi például írtó tehetséges kis srác, és Bogi ártatlan, szelíd hangszínét is imádom. Örülök, hogy harmadjára is ennyi tehetséges gyerek kapott lehetőséget.

  gyerekek-enek-iskolaja

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here