Főoldal Hírek A Könyvfesztiválra megjelenik A láthatatlan hős!

A Könyvfesztiválra megjelenik A láthatatlan hős!

0
Oszd meg!

A Könyvfesztiválra jelenik meg a Manó könyvek gondozásában A láthatatlan hős című megható regény, ami fontos témákat feszeget. Alább hoztam némi információt a könyvről, és a szerzőkről is, hátha sikerül felkelteni az érdeklődésetek!

a-lathatatlan-hos

Röviden a történetről:

Budapest, 1944: a végső szakaszába forduló háború a legembertelenebb arcát mutatja. Miközben a szovjet csapatok nyugat felé törnek előre, a fővárosban rekedt zsidókat az éhség és a hideg mellett a német és magyar nácik esztelen támadásai tizedelik. Az egyszerű olasz üzletember, Giorgio Perlasca számára lassan véget ér a borzalom: a spanyol nagykövetség segítségével hamarosan hazautazhat, újra átölelheti a feleségét, elfelejtheti ezt a poklot. De Perlasca szeme előtt nap mint nap szörnyű tragédiák játszódnak le – nem mehet el úgy, hogy ne tenne valamit! Elhalasztja hát utazását, és nekilát, hogy egyre merészebb hazugságokat bevetve annyi embert mentsen meg, amennyit csak tud. Ám amikor a spanyol nagykövet elhagyja a várost, úgy tűnik, a követség oltalma alatt álló zsidók számára elveszett minden remény. Nincs más hátra, Perlasca megpróbálja megmenteni őket, ehhez azonban egy utolsó, elképesztő, hihetetlenül kockázatos hazugságra van szükség…

Nyáry Krisztián mesél a könyvről:

A szerzőkről:

Luca Cognolato 1963-ban született Margherában. Kedvtelésből gyerek- és ifjúsági könyveket ír (ő „A bajnokság”-sorozat szerzője). Korábban felső tagozaton tanított, és sok más, többé-kevésbé érdekes munkát végzett. Jelenleg olaszt és történelmet tanít egy szakközépiskolában. Mindig rengeteg a dolga, és arra vágyik, hogy szép komótosan végezhesse el a teendőit.

Silvia del Francia Padovában született 1963-ban. Húsz éve vezet egy könyvesboltot Padova külvárosában. Szakterülete a gyerek- és ifjúsági irodalom. A könyvesboltjában nagyon gyakran szervez író-olvasó találkozókat iskolás gyerekeknek.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here