Főoldal Hírek Öngyilkos lett a bántalmazott, transznemű Youtube-sztár

Öngyilkos lett a bántalmazott, transznemű Youtube-sztár

0
Oszd meg!

Ismét a bullying miatt lett öngyilkos egy bántalmazott tini az Egyesült Államokban. A tizenhat éves Taylor Alesana ismert volt, mint Youtube sztár, többek köztmakeup tutorial videókat készített.

A transznemű Alesana a Fallbrook középiskolába járt, Kalifornia államban. A közelmúltban a Youtube-on mesélt a magányosságáról, és a sok bántalmazásról, amit kénytelen volt elviselni. Ezt próbálva elkerülni egy ideig fiúként élt nyilvánosan, elrejtve igazi önmagát, hogy védve legyen a sértő, agresszív megnyilvánulásoktól.

Nagyon nehéz volt az elmúlt hetekben. Vissza kellett mennem a szekrénybe, úgy öltöznöm, mint egy fiú, levágni a körmeimet és a hajamat. A saját védelmemre tettem. Rengeteget terrorizáltak az iskolában” – mondta a videóban. Nem érezte magát biztonságban a saját iskolájában. – “Fájnak a szavaik, és ezek a fenyegetések fizikai erőszak veszélyét rejtik magukban“.

Alesana ösztönözte a transznemű fiatalokat, hogy forduljanak az iskolájukhoz vagy a rendőrséghez, ha szükséges. Ő ugyan nem járt sikerrel, de más talán igen. “Tegyetek meg mindent, hogy megvédjétek magatokat!” – kérte nézőit, miközben megfogadta, hogy nem fogja hagyni, hogy a terrorizáló társai győzzenek. – “Amikor a terrorizálók megváltoznak, abbahagyják, és a világ megváltozik, s változik minden egyes nap, amikor minden biztonságosabb lesz, és az emberek megtanulják elfogadni a transznemű embereket annak, amik, akkor határozottan visszatérek! Felkapom a magassarkúmat, a hatalmas ruháimat, belövöm a frizurámat. Ígérem, így fogok tenni“.

Sajnos bármennyire is próbált erős lenni, Alesana egy ponton túl már képtelen volt rá. Öngyilkos lett. Az iskola kiadott egy közleményt, amiben arról beszélnek, hogy ők úgy érzik, mindent megtettek Alesana védelme érdekében, de úgy tűnik ez a minden most sem volt elég. Mindenesetre biztosították az embereket arról, hogy az életben maradt tanulóknak különböző szakemberekkel segítenek feldolgozni Alesana halálát. Kár, hogy ez a lányon már nem segít.

Ha bárki, aki ezt a cikket elolvassa úgy gondolja, a tinédzserek csak az Egyesült Államokban lesznek öngyilkosak, nagyon tévednek. Magyarországon is ugyanúgy bántalmazások érik azokat, akik valamiben mások, és sajnos sokan fordulnak a végső eszközhöz. Csak nem kap sajtónyilvánosságot, a rendőrség sem ad ki közleményt, nem értesülünk róla… Pedig a jelenség létezik. Tégy ellene! Állítsd meg őket! Ha a környezetedben azt tapasztalod, hogy valakit bántalmaznak, terrorizálnak, ne állj tétlenül! Védd meg, vagy csak légy vele, beszélgessetek. Ne fordítsd el a fejed, mert igenis segíthetsz!

taylor-alesana

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here