Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Az ének iskolája: Kritika a harmadik évad kezdetéről

Az ének iskolája: Kritika a harmadik évad kezdetéről

4
Oszd meg!

Vasárnap este végre elstartolt Az ének iskolája! Hiányzott már ez a nagyon aranyos, szerethető műsor, no meg az is furcsa volt, hogy nincs éneklés show a tévében. No de majd most! Szerencsére a stáb annyi szakmai tapasztalatot gyűjtött össze az elmúlt évek alatt, hogy kisujjból kirázták az egész produkciót. Persze, volt min aggódni, ugyanis három komoly változást tapasztalunk idén.

ordog-nora-az-enek-iskolaja

Friderikusz helyett immáron az igazgatónőnek nevezett Ördög Nóra vezeti a műsort. Le kell szögeznem, nagyon szeretem Nórát, eddig minden műsorban bejött. Az, hogy itt milyen, hát, nehéz megítélnem. Egyrészt szimpatikus, pláne amikor a gyerekek ölelgetik és együtt örülnek a sikernek. Akkor olyan “anyukás” és ez passzol a feelinghez. Viszont Friderikusszal annyira más volt az egész, nála valahogy zsigerből jött, miként kell bánni a gyerekekkel, és a maga visszafogottságában állt neki marha jól a szerepkör. Ördög teljesen más kategória, harsány, barátkozós, és ez nem feltétlenül baj. Csak még szoknom kell.

caramel-szandi

Sajnos kikerült a zsűriből Király Viktor. Ezt sajnálom, mert egyrészt ő volt az eye candy a műsorban, rajta legeltethettem a szemem, emellett pedig olyan édes volt, amikor valamilyen kifejezést nem ismert magyarul, vagy butaságot mondott. Plusz nála látszott mennyire ért a gyerekekhez, mert még ő is egy nagy gyerek. Caramel az első adás alapján egy kedves mackó, aki biztos jobb lesz tanárnak, mint The Voice-mesternek, de nekem hiányzik Viktor. Mindenesetre nem írom le még Caramelt, hátha a heti felkészüléses feladatoknál jobban helyt áll.

lentulay-krisztian-az-enek-iskolaja

Idén kibővítették a jelentkzési korhatárt, lesz majd tizenhat éves lurkó is, miközben vannak nyolc éves versenyzők is. Ezt már inkább nem is kommentálom, azt viszont annál inkább, hogy mennyire aranyos, tehetséges és szerethető gyerekeket verbuváltak ismét össze. Ez a mostani osztály is haláli, és már kedvencem is van. Viszont a sírós kislányt látva picit megszólalt bennem a vészharang, remélem nem lesz ebből gond. De bízom a tanárokban, jó kezekben van az a lány. Legalábbis, remélem.

nagy_juli_az_enek_iskolaja

A nyolcas felhozatalból a kis Juli varázsolt el a legjobban, azzal az ízes beszédével meg aztán pláne. Csuda egy pofa az a lány. A kis Krisztián is rettentő menő volt a szintetizátorával! Akire valószínűleg a legtöbben fognak emlékezni a vagány, beszólogatós Roland, aki nem is tudom, talán kilenc éves, de már most olyan beszélőkéje van, hogy az hihetetlen. Jókat röhögtem a reakcióin, azok a vigyorok meg beszólások, áááá. Énekben van még mit fejlődnie, de a kis rosszcsont feledhetetlen.

sarkozi_roland-az-enek-iskolaja

Ahogy a sajtó is megírta, visszatért a képernyőre Horváth Alexandra, aki anno a Megasztár ötödik szériájában tűnt fel, és Patai Anna ellenében esett ki a top tizenkettőből. Iszonyú tehetséges az a lány, mélyen egyetértek Hajóssal, hogy megfelelő gyakorlással és sok tanulással simán eljuttatható Radics Gigi szintjére. Meg is érdemelné. Amikor pedig elmesélte, hogy mennyire taccsra vágta őt a kiesése anno a műsorból, és hogy milyen törést okozott ez benne gyerekként, hát nagyon megsajnáltam.

Az ének iskolája továbbra is egy profin összerakott műsor, érdemes lesz miatta bekapcsolni vasárnap esténként a tévét. Kíváncsian várom a jövőheti nyolcast, és aztán a heti előadásokat. Végre, kellett már ez a show a tévébe!

horvathalexandra (9)

3414 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. Szerintem ez a műsor a legnagyobb hülyeség a tehetségkutatók közül! Lehet maradinak nevezni, de szerintem bármennyire is jó hangja van egy gyereknek, attól még nem kéne már ilyen fiatalon ebbe a világba bekerülnie, mert ilyen környezetben felnőni… nem akarom leírni milyen ember lehet belőle. A másik meg az, hogy a gyerek járjon iskolába! Ha valaki betöltötte a 16ot, és már nem tanköteles persze, nyugodtan szüneteltesse a tanulmányait az “énekesi karriere” miatt, de szerintem az nem normális, hogy egy általános iskolás gyerek ilyenért magántanuló lesz.

 2. Én is örülök, hogy idén is lesz Ének iskolája, mert nekem is nagy kedvencem a műsor.
  Nekem Király Viktor nem fog hiányozni, mert alapból nem kedvelem a nyomulós famíliájukat, bár tagadhatatlan, hogy tanárként bevált a műsorban.
  A Friderikusz – Ördög Nóra csere nekem ennyire nem érintette meg a lelkemet, de van abban valami, amit mondasz…
  Én a korhatárbővítéssel nem vagyok kibékülve, mert szerintem a 8-9 éves korosztály teljesen más, mint a 15-16. Persze oké, a gyerekek egyedül készülnek és elviekben nem egymás ellen versenyeznek, de a végén mégis csak van egy győztes közülük és az inkább az idősebb korosztályból szokott lenni.

  Juli nekem is nagy kedvencem, nekem az életöröm sugárzás az, amit imádok tőle, és annyira jó volt hallani, amikor azt mondta “Boldog vagyok.” – Kevés gyereknek adatik meg. A sírós Zsófi is klassz csaj, én nem aggódok, emlékezz, tavaly Rózsa Rita Sikholyá-nál is így kezdődött a dolog, aztán nyert némi önbizalmat a kislány a műsor alatt.
  A fiúk közül nekem egyelőre a Krisztián a kedvencem, de majd alakul még.

  Várom a folytatást, a többi diákot, de szerintem jó évad lesz ez is :) Gyűjthetem a vasalni valót vasárnap estére :)))

 3. Nekem is hiányzik egy kicsit Király Viktor. Alexandra sokat fejlődőtt neki jót tettek az évek most már sokkal biztosabb a hangja és a szinpadi kiállása is. Nekem Áron előadása is tetszett.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here