Főoldal Érdekességek Bulvár David Archuleta újabb homofób megjegyzést ejtett Twitteren

David Archuleta újabb homofób megjegyzést ejtett Twitteren

6
Oszd meg!

David Archuleta a 2008-as American Idol második helyezettjeként szerzett magának hírnevet. Azóta volt pár slágere, de ritkán hallani róla a sajtóban. Egészen mostanáig. ugyanis Archuleta tweetelt, a rajongói szerint igencsak homofóbat:

“A szerelem kimondhatatlan. Egy prelűd. A gyermekek születése táplálja, akik a szerelem forrásából, egy férfi és nő házasságából fakadnak.”David Archuleta

A kiírás után hamar ellepték Archuleta falát a csalódott rajongók, akik vagy LMBT kapcsolatban élnek, vagy csak felvilágosultak, és tudják, a szerelem nem csak egy nő és egy férfi házasságában lehet.

david_archuleta_01

Az indulatokat táplálta az is, hogy nem ez David első homofób megnyilvánulása a Twitteren. Öt évvel ezelőtt arról tweetelt, megannyi “lol”-lal kísérve, hogy barátja, Charice meghívására elment egy meleg klubba, ahol a lány fellépett, és arról írt igencsak cifrákat.

A botrány akkor is feldagadt, nem győzött mentegetőzni: “Vannak barátaim, akik melegek és nagyszerű emberek. Nem számít, hogy melegek vagy sem, nem változtatja meg azt, miként gondolok rájuk. Nekem nincs problémám senkivel, sajnálom, hogy úgy tűnik, igen”.

Időközben megérkezett David reakciója is. Elnézést kért érte, szerinte félreértés az egész, és nem akart ő megbántani senkit, bla-bla-bla. Ezért is veszélyes, ha egy közéleti szereplő megtámadható dolgokról tweetel, mert megbánthatja a rajongóit. És tényleg rengetegen voltak, akik nemtetszésüket fejezték ki.

david_archuleta_02

2211 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

 1. Szerintem meg nem volt semmi rossz szándék a megjegyzésében. Szerintem ugyanúgy, ahogy a melegeknek az azonos neműekkel való kapcsolat, úgy számára a férfi-nő kapcsolat az, ami “természetes” (~megszokott). Nem azt írta, hogy más nem lehet, hanem írt egy mondatot a szerelemről, ami belülről fakadt. Lehet, hogy ezzel nem leszek népszerű, de szerintem az LMBT közösségnek sem feltétlenül kellene ugrania minden ilyenre. Mert ebben NEM VOLT elutasítás. Csak épp eszébe sem jutott más jellegű kapcsolat. Nem volt rossz szándék, kirekesztés mögötte.
  Plusz, eddig azt sem tudtam, hogy ez a fickó a világon van, így épp Te csináltál reklámot neki, holott pont nem ez volt a célod ;)

 2. Abszolút egyetértem Ancsival, ebben nincs semmi homofób. Ennyi erőből, bárki, aki használja a szerelmúnk gyümölcse kifejezést, az homofób. Söt tulajdonképpen Shakespeare is homofób, mert megírt egy olyan klasszikus szerelmi történetet, mint a Rómeó és Júlia. Szóval itt most úgy érzem az amcsik kicsif átestek a ló túloldalára…

 3. Ezen bejegyzest latva ugy gondoltam semmi nagy dolog nincs benne, felfujt lufi. Gondolkodtam meg rajta este, s a velemenyem nem valtozott. Ma latva Ancsi es Chris kommentjet, veluk ertek egyet, s kb ez a velemenyem nekem is. En se tudtam ki ez a srac, ránézésre meg tisztara aranyos, sem mint egy rosszindulatú kiskrapek.

 4. Amikor először elolvastam a cikket angolul, bennem sem mozgatott meg semmit. Meg sem akartam írni. Aztán eszembe jutott, hogy mi történne, ha azt írnám ki az oldalra, hogy “a házasság két férfi szerelmének a forrása”.

  Eljátszottam a gondolattal, hogy mennyire meg lenne már rökönyödve mindenki. De tényleg, mit szólnátok hozzá, ha kijelenteném, hogy csak két férfi szerelme a szerelem forrása?

  Én ezt tipikusan olyan mondatnak tartom, amin ha az ember elgondolkodik, könnyedén megtalálhatja a bántó dolgot. De persze azt is megértem, ha nem történik ez meg.

  • Igazad lenne, de az általad fordított szövegben nem szerepel a CSAK.
   És innentől kezdve nem hiteles az egész felhajtás körülötte. Amúgy ha elolvasod, tök baromság az egész mondat, még vcsak értelme sincs. Sőt, fel lehetne lázadni azért is, mert a gyerekhez köti magát a szerelmet, meg házassághoz, meg minden.
   Ettől szerintem sokkal durvább helyzetek vannak a téma kapcsán a magyar alkotmányban is, és az nem csupán egy tweet. :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here