Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika 8 ok, amiért mindenkinek ABC Family sorozatokat kéne néznie

8 ok, amiért mindenkinek ABC Family sorozatokat kéne néznie

1
Oszd meg!

Az Entertainment Weekley-n olvastam egy zseniális cikket, amiben arról írnak, hogy miért is kellene minél több embernek néznie az ABC Family sorozatait. Nagyon egyetértettem a tartalmával, ezért megkértem Elexet, hogy fordítsa le nekünk. Hála neki (köszönet érte!) magyarul is elolvashatjátok. Íme!

02-sor

8 ok, amiért mindenkinek ABC Familyt kellene nézni – Fordította: Elex

abc-chasing-life

Az ABC Familynek talán rossz hírneve van a The Secret Life of the American Teenager óta, és talán már azelőtt is az volt. A műsoraik nem arról híresek, hogy Emmy-díjakat zsebelnének be, és a legtöbb ember Amerikában nem úgy gondol az ABC Familyre, mint egy jó műsorokat sugárzó csatornára – csak egy olyan hely ahol az ember elcsípheti a kedvenc filmjeit és Gilmore Girls (Szívek szállodája) ismétlésekkel találkozhat.

Az utóbbi időben azonban a világ kezd ráébredni, milyen nagyszerű is az ABC Family műsortára.  Többek között vannak olyan műsoraik, melyben a jelnyelvet használók életét mutatják be, vannak műsoraik melyek a szexualitással és nemek közötti kapcsolatokkal foglalkoznak, és vannak habkönnyű műsorok, melyek egyszerűen csak nevettetni akarnak. A csatorna olyan tartalmat kíván közvetíteni, mellyel szórakoztat, elgondolkodtat, megtartja a mostani és visszaszerzi az elveszett rajongókat.

Hogy még inkább meggyőzhessünk erről, itt egy nyolcas lista, ami azt indokolja, hogy érdemes odakapcsolni!

abc_family_the_fosters_kiss

1.    Ők vitték képernyőre a legfiatalabb azonos nemű szereplők közötti csókot.

A The Fosters főbb szereplőiről, Juderól és Conorról van ez esetben szó.  Végre megcsókolták egymást, legalábbis a képernyőn, mert egyébként nem ez volt az első csókjuk. Akár egyetértünk, akár nem a csókkal, az biztos, hogy elindította a beszédtémát ez a történelmi pillanat. Gondolj csak bele!

2.    Nem riadnak vissza a kemény dolgoktól.

A Switched at birthbe (Elcserélt lányok) egy egész cselekményszálat írtak bele, mely egy campuson történő nemi erőszakról szólt, és megmutatták, hogyan sötétül el minden, ha az alkohol közrejátszik ebben.  A történteket nem kerülgették, mint macska a forró kását, s több epizódon keresztül is foglalkoztak a témával. Nagyszerű volt!

3.    De őszintén: tényleg nem!

Rák? Persze, akkor ők beszélnek erről is. Egy egész sorozatot szenteltek neki. Igaz, ami nagyszerűvé teszi a Chasing Life-ot, hogy amíg a daganatos megbetegedés központi eleme a sorozatnak, nem minden csak akörül forog.  April életében számos más esemény is történik, a betegség csak egy részét képezi ennek (bár egy elég nagy részét).

abc-switched-at-birth

4.    A szereplőik meglehetősen sokszínűek, változatosak

Persze, alá lehet írni azt, hogy még van min dolgozni, de az ABC Family palettája új színekkel gazdagodott és ezt igazán jó látni

5.    A siket kultúrát a mainstream irányba terelték

A Switched at Birth (Elcserélt lányok) előtt kevesebben voltak azok, akik jelnyelvet akartak tanulni, sokan azt sem tudták mi az a cochleáris implantátum, és miért övezte az implantátum használatát olyan nagy vita. Mostanra egyre több ember szeretne megtudni még többet a siket kulturáról, nő azok száma, aki meg akarnak tanulni jelelni, sőt egyenesen tolmáccsá válni. Egyszerűen üdítő látvány!

6.    Ismerik az igazi komédia receptjét.

Young and Hungry, Baby Daddy vagy a Melissa and Joey igazi sziporkázó komédiák, mégis mind más és más (na jó, közös, hogy van bennük jó sok szőke szereplő). Emily Osment és Kim Whitley szinte gyilkolnak a Young and Hungryban, már annyira jók. Ez a két szereplő, és persze a többiek is garantálják a félórányi hahotázást.

abc-pretty-little-liars

7.    És akkor még nem ejtettünk szót a frenetikus szereplőkről

Nagyszerű színészeket vonultatnak fel a sorozataik. Függetlenül a Pretty Little Liars sodorvonalától – nevetséges vagy sem – ezek a lányok bizony nem kis munkát tettek le az asztalra. De amellett, hogy PLL: az ABC Familynek dolgozik Marlee Matlin, aki Oscar-díjas; itt van Lea Thompson a Back to the Future (Vissza a jövőbe) filmekből; és Sabrina, a tini boszorkány is, azaz Melissa Joan Heart!

8.    És végül, de nem utolsósorban bemutatja nekünk a nem hagyományos felállású családokat

The Fosters: az egyik családban két különböző rasszból származó nő alkot egy párt, s nekik van egy vérszerinti, három örökbefogadott és egy nevelt gyerekük. A Switched at birthben (Elcserélt lányok) két teljesen különböző család kényszerül egy tető alá, egy a múltban végbement kórházi hiba miatt. De ezek mellett speciális családszerkezetre lehet példát találni a The Chasing Life, a Melissa and Joey és a Baby Daddy sorozatokban is.

Így kreál nekünk az ABC Family haladást mutató, mozgalmas, csodálatos és elgondolkodtató sorozatokat, melyek számtalan oldalról közelítenek a család definíciója felé, s ez az, ami ámulatra méltó az ő esetükben.

Fordította: Elex

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here