Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: The Royals – Gossip Girl fanoknak (is) kötelező!

Pilotkritika: The Royals – Gossip Girl fanoknak (is) kötelező!

1
Oszd meg!

Az idei év egyik legjobban várt újonca volt a The Royals. Már a premierje előtt kikiáltották “az új Gossip Girl”-nek, és elnézve a pilotot nem is olyan távoli ez a címke. Tényleg hasonlít a kultikus elődre, de leginkább csak hangulatában, történetét tekintve teljesen más tészta.

The Royals - Season 1

Ami engem illet, azért is vártam annyira a The Royalst, mert imádom a királyságos sztorikat, pláne ha egy “alternatív univerzumban” játszódik. Könyvben is nagyon érdekelnek az ilyenek, akárcsak sorozatokban. A The Royals másik nagy előnye a kreátor, Mark Schwahn aki korábban a One Tree Hill-t tette le az asztalra, így a minőség garantáltnak tűnt számomra.

A történet már önmagában is megkapó. A sorozat a brit uralkodócsalád életét mutatja be, beengedve minket a kulisszák mögé. Már a nyitó képsorok is rettentő meggyőzőek voltak, amikor Helena királynő szíve szerint elmondta volna az igazat romlott családjáról, ehelyett inkább felolvasta a kötelező szöveget, ami jó színben tünteti fel az udvart a világ előtt.

the-royals-02

A The Royals mégis egy családi sorozat, csak a főszereplő család egyben Anglia uralkodója is. De akkor is adott a családi jelleg, már a pilotban felüti a fejét a trauma, miszerint a birodalom trónörököse meghalt, emiatt a középső herceg lép elő a trón várományosává, feltéve, ha lesz trón, mert a király azon agyal, hogy eltörölje a fenébe a királyságot. (Bár erre úgysem fog sor kerülni).

Előtérbe került tehát a családi dráma, például Liam hercegé, aki pont most találkozott egy lánnyal, akit igencsak kedvel, és megpróbálnak kihozni ebből valamit. Minta látnék némi William herceg – Kate felütést, és ez tetszik :) Emellett meg el kell fogadnia, hogy ő lesz Anglia királya. Azért ez így nem lehet egyszerű, hiszen úgy nőtt fel, hogy sosem kell majd ezzel foglalkoznia, erre bumm, minden megváltozik egy szempillantás alatt.

the-royals-03

Liam húga, Eleanor első blikkre nem tűnt túl érdekesnek. Megkaptuk a szokásos lázadó (herceg)nőt, aki iszik, lefekszik mindenkivel és úgy érzi, a világ összes baja az ő vállát nyomja, semmi sem jó neki és így tovább. Sok lehetőség van a karakter bővítésében, pláne a Jasperrel közös jelenetek után látok erre esélyt. Volt viszont jó pár nagyon jó beszólása a hercegnőnek, amiket ezerrel díjaztam. Szóval, lehet még valami ebből a karakterből.

A legnagyobb kedvencem egyértelműen Helena királynő. Minden egyes megmozdulása aranyat ért, és már most egyértelmű, hogy ő lesz a fő szarkavaró, aminek csak örülni tudok. Bízom benne, hogy jól megkapargatják majd a karaktert, és minél több infó kiderül róla. Mark Schwahn azt nyilatkozta, hogy Elizabeth Hurley erre a szerepre született. Nagyon egyetértek, Elizabeth isteni a szerepben, öröm nézni. És neki még a brit akcentusa is nagyon tetszik.

the-royals-04

A színészeket amúgy jól válogatták ki, a Narniából ismert William Moseley-nek brutál jól áll a szexi herceg karakter, és a király, Vincent Regan is telitalálat, ahogy a gonosz tesója, Jake Maskall is. Egyedül azt sajnálom, hogy Alexandra Park és Merritt Patterson ennyire hasonlít egymásra külsőre. Lehet velem van a baj, de néhol nagyon kellett koncentrálnom, hogy ne keverjem őket össze. Tök egyforma az arcuk, a hajuk is, az öltözetükben sem mindig volt hű de nagy eltérés. Szóval, ezt az egyet tudom “negatívumként” felhozni.

The Royals - Season: 1

Amit még külön ki kell emelnem, a helyszín. Angliában forgatták a pilotot, és a sorozatot is. A látványvilág egyszerűen fantasztikus! A tájak, a díszletek, a palota, a kosztümök… Annyira élethű és grandiózus az egész, hogy ha más nem is, de ez tutira megfogja majd a Gossip Girl rajongóit. Imádom, amikor ennyire odafigyelnek a látszatra is a történet mellett.

Értékelés: 10/10

A The Royals nagyon egyben van, roppant szórakoztató, és már most alig várom, hogy véget érjen az évad, és bedaráljam a részeket. Azt javaslom nektek is, hogy csekkoljátok, mert a pilot tényleg fantasztikus volt. Az E! csatorna pedig már berendelte a második évadot is, így bőven lesz mit nézni :)

9758 <- Az összes oldalletöltés 3 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. Én megnéztem az első két részt, és nagyon bejön nekem is. Már az alap felállás izgatottá tett, én is odáig vagyok minden hasonlótól, de tényleg jó a stílusa. Nagyon érdekes képet nyújt. Kifejezetten tetszik a nagy kontraszt az életük, a pompa és a mindennapi családi problémák közt.
    Annak, hogy már berendelték a második évadot is kifejezetten örülök.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here