Pilotkritika: The Royals – Gossip Girl fanoknak (is) kötelező!

1

Az idei év egyik legjobban várt újonca volt a The Royals. Már a premierje előtt kikiáltották “az új Gossip Girl”-nek, és elnézve a pilotot nem is olyan távoli ez a címke. Tényleg hasonlít a kultikus elődre, de leginkább csak hangulatában, történetét tekintve teljesen más tészta.

The Royals - Season 1

Ami engem illet, azért is vártam annyira a The Royalst, mert imádom a királyságos sztorikat, pláne ha egy “alternatív univerzumban” játszódik. Könyvben is nagyon érdekelnek az ilyenek, akárcsak sorozatokban. A The Royals másik nagy előnye a kreátor, Mark Schwahn aki korábban a One Tree Hill-t tette le az asztalra, így a minőség garantáltnak tűnt számomra.

A történet már önmagában is megkapó. A sorozat a brit uralkodócsalád életét mutatja be, beengedve minket a kulisszák mögé. Már a nyitó képsorok is rettentő meggyőzőek voltak, amikor Helena királynő szíve szerint elmondta volna az igazat romlott családjáról, ehelyett inkább felolvasta a kötelező szöveget, ami jó színben tünteti fel az udvart a világ előtt.

the-royals-02

A The Royals mégis egy családi sorozat, csak a főszereplő család egyben Anglia uralkodója is. De akkor is adott a családi jelleg, már a pilotban felüti a fejét a trauma, miszerint a birodalom trónörököse meghalt, emiatt a középső herceg lép elő a trón várományosává, feltéve, ha lesz trón, mert a király azon agyal, hogy eltörölje a fenébe a királyságot. (Bár erre úgysem fog sor kerülni).

Előtérbe került tehát a családi dráma, például Liam hercegé, aki pont most találkozott egy lánnyal, akit igencsak kedvel, és megpróbálnak kihozni ebből valamit. Minta látnék némi William herceg – Kate felütést, és ez tetszik :) Emellett meg el kell fogadnia, hogy ő lesz Anglia királya. Azért ez így nem lehet egyszerű, hiszen úgy nőtt fel, hogy sosem kell majd ezzel foglalkoznia, erre bumm, minden megváltozik egy szempillantás alatt.

the-royals-03

Liam húga, Eleanor első blikkre nem tűnt túl érdekesnek. Megkaptuk a szokásos lázadó (herceg)nőt, aki iszik, lefekszik mindenkivel és úgy érzi, a világ összes baja az ő vállát nyomja, semmi sem jó neki és így tovább. Sok lehetőség van a karakter bővítésében, pláne a Jasperrel közös jelenetek után látok erre esélyt. Volt viszont jó pár nagyon jó beszólása a hercegnőnek, amiket ezerrel díjaztam. Szóval, lehet még valami ebből a karakterből.

A legnagyobb kedvencem egyértelműen Helena királynő. Minden egyes megmozdulása aranyat ért, és már most egyértelmű, hogy ő lesz a fő szarkavaró, aminek csak örülni tudok. Bízom benne, hogy jól megkapargatják majd a karaktert, és minél több infó kiderül róla. Mark Schwahn azt nyilatkozta, hogy Elizabeth Hurley erre a szerepre született. Nagyon egyetértek, Elizabeth isteni a szerepben, öröm nézni. És neki még a brit akcentusa is nagyon tetszik.

the-royals-04

A színészeket amúgy jól válogatták ki, a Narniából ismert William Moseley-nek brutál jól áll a szexi herceg karakter, és a király, Vincent Regan is telitalálat, ahogy a gonosz tesója, Jake Maskall is. Egyedül azt sajnálom, hogy Alexandra Park és Merritt Patterson ennyire hasonlít egymásra külsőre. Lehet velem van a baj, de néhol nagyon kellett koncentrálnom, hogy ne keverjem őket össze. Tök egyforma az arcuk, a hajuk is, az öltözetükben sem mindig volt hű de nagy eltérés. Szóval, ezt az egyet tudom “negatívumként” felhozni.

The Royals - Season: 1

Amit még külön ki kell emelnem, a helyszín. Angliában forgatták a pilotot, és a sorozatot is. A látványvilág egyszerűen fantasztikus! A tájak, a díszletek, a palota, a kosztümök… Annyira élethű és grandiózus az egész, hogy ha más nem is, de ez tutira megfogja majd a Gossip Girl rajongóit. Imádom, amikor ennyire odafigyelnek a látszatra is a történet mellett.

Értékelés: 10/10

A The Royals nagyon egyben van, roppant szórakoztató, és már most alig várom, hogy véget érjen az évad, és bedaráljam a részeket. Azt javaslom nektek is, hogy csekkoljátok, mert a pilot tényleg fantasztikus volt. Az E! csatorna pedig már berendelte a második évadot is, így bőven lesz mit nézni :)

8697 <- Az összes oldalletöltés 6 <- A mai adatok
Share.1 hozzászólás

  1. Én megnéztem az első két részt, és nagyon bejön nekem is. Már az alap felállás izgatottá tett, én is odáig vagyok minden hasonlótól, de tényleg jó a stílusa. Nagyon érdekes képet nyújt. Kifejezetten tetszik a nagy kontraszt az életük, a pompa és a mindennapi családi problémák közt.
    Annak, hogy már berendelték a második évadot is kifejezetten örülök.

Leave A Reply