Főoldal Érdekességek Szavazás Körkérdés & Szavazás: Honnan szoktál könyveket vásárolni?

Körkérdés & Szavazás: Honnan szoktál könyveket vásárolni?

7
Oszd meg!

Kíváncsi lettem, így gondoltam megkérdezlek titeket :) Honnan szerzitek be az olvasnivalót, ha úgy döntötök, hogy megvesztek a könyvet?

Az illegalitás letöltést és a könyvtári kölcsönzést most hagyjuk, azokat nem is tartalmazza a szavazás, mert arra vagyok kíváncsi, ha vásároltok, akkor hogyan teszitek :)

book

Besétáltok a könyvesboltba, nézelődtök és megveszitek? Vagy az online rendelés mellett döntötök, amihez mindig van kedvezmény? Ha az utóbbi, a kiadó webshopját választjátok, vagy valamely kereskedőhálózatot, lásd Líra vagy Libri.

Cserébe elárulom én is a saját szokásaim :) Általában a Líráról szoktam könyvet rendelni, mert oda szokott lenni 27 százalékos kuponom, mivel T-Home ügyfél vagyok, de a moly.hu Akciós könyvek zónába is ki szokták tenni a kupont a molyok. Ha éppen nincs kuponom, az Alexandrától rendelek, mert az van nálunk is, így legalább 15% kedvezményt kapok a könyv árából, és nincs postaköltség sem.

Most ti jöttök, véleményetek kérlek szavazás és/vagy hozzászólás formájában fejtsétek ki :)

Honnan szoktál könyvet vásárolni?

View Results

Loading ... Loading ...

7 Hozzászólások

 1. Szavaztam, bár nálam kétesélyes a dolog. Van listám nekem is, páromnak is. Így arról válogatva az Alexandrától rendelünk. De elég sokat megyünk mindenfelé, és tízből kilencszer megkeressük/megtaláljuk a helyi boltot, ott szemezgetünk, és választunk. :)

 2. Nekem Libribe és Alexandrába is van törzsvásárlói kártyám (alig ciki a másikat előkapni az adott helyen :). Őszintén szólva imádok bemenni a nagy bevásárlóközpontok könyvesboltjaiba és csak úgy céltalanul nézelődni, sokszor került már elém olyan könyv, ami online valahogy elkerülte a figyelmemet. Online pedig céltudatosabban lehet keresni és nem olyan ördögtől való a “személyes ajánlatunk” sem (bármennyire is gyűlölöm, hogy úgy érzem, “követnek” a neten…)

  Általában rendelni szoktam és leggyakrabban a Libritől. De, ha azonnal kell valami, akkor inkább megveszem a boltban (ha megtetszett valami, akkor sokszor türelmetlen is vagyok kivárni, hogy az online rendelés megérkezzen, mert a Librinél sokszor 2-3 nap akkor is, ha a könyvespolcról kell csak levenniük).
  Újonnan megjelenős könyvet viszont inkább Alexandráról rendelek, mert ott egyrészt komolyabb kedvezmény is van rá, másrészt az ő napos kiszállításuk legrosszabb esetben is csak 2 nap, nem húzódik.

  Hiába szeretem tehát a megszokásokat, a fenti hármat kombinálom. Ja, és ha rendelek, könyvesboltba rendelek, mert itthon nem túl nagy valószínűséggel tudnám átvenni.

  • A nézelődés tényleg jó dolog :) Én is szoktam, aztán felírom a címet és megrendelem online :D Oké, lehet, hogy smucigság, de most ha megspórlok egy 500-ast, az már jó, mert ha 5-ör eljátszom ezt, akkor az már 1 könyv ára :)

 3. Változó. Legtöbbször e-könyv formájában olvasom el a könyveket, leginkább a külföldi szerzők esetében. Ha valamelyik könyv extrém megtetszik, megveszem “papírkönyv” alakban is, leginkább azért, hogy kölcsön tudjam adni másoknak, mert fontosnak tartom, hogy sokan elolvassák.
  Azonban van, amit elvből nem olvasnék e-formában: a verseket, így a versesköteteket megveszem.
  S van egy olyan mániám, hogy imádom a dedikált könyveket. A kedvenceim megjelenését mindig figyelem, a könyvbemutatókkal együtt, s vagy ott, vagy a Könyvfeszten-Könyvhéten feltétlenül dedikáltatom.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here