Főoldal Hírek Nőalázás a rádióban: Szőke, vagy megütnéd?

Nőalázás a rádióban: Szőke, vagy megütnéd?

2
Oszd meg!

Múlt héten Bochkor Gáborék Önindító című műsorától volt hangos a média. Okkal, tegyük hozzá. A műsorban ugyanis jó ideje fut egy olyan játék, hogy Szőke vagy gyereket szeretnél tőle? amiben egy játékosnak húsz másodperc alatt kell egy hírességről elmondania, hogy csak simán megizélné, vagy gyereket szeretne tőle.

nok-joga-kovacs-patricia-03

Nem mintha önmagában nem lenne elég undorító a “játék”, Bochkorék ezt meg is toldották azzal, hogy módosítottak a kérdésen. Szőke vagy megütnéd? És többek közt a férje által rendszeresen bántalmazott Demcsák Zsuzsa is a jelöltek közt volt, akit meg kellene ütni…

Egyszerűen undorító, hogy ilyen nőalázó és vérlázító dolgok lemehetnek élő adásban. A rádió persze mossa kezeit, részletek az [origo] cikkében.

Nőnap előtt Kovács Patrícia színművész megosztotta a Rózsa Erika által készített fotókat, és kendőzetlenül elmondta a véleményét… Maximálisan egyetértek a szavaival, a megrázó képeket és szöveget alább találjátok!

02-sor

Kovács Patrícia Facebook-bejegyzése (Forrás)

Ahol egy reggeli rádióműsorban jópofa dolognak tűnik a “szőke vagy megütnéd?” kérdés…

Ahol a rendőrségi oktatófilmek az áldozatokat hibáztatják… Ahol a kormánypárti képviselők leszavazzák, hogy a Parlament minél hamarabb fogadja el a családon belüli erőszak minden formájának felszámolását célzó nemzetközi egyezményt…. Ott a magam részéről nem kérek az évente egyszer a férfi politikusok által az utcán osztogatott virágokból, sem a nőnapi kedvezményes múzeumlátogatás alamizsnájából.

Beszéljünk a lényegről. Hetente egy nő, havonta egy gyerek hal meg családon belüli erőszak miatt hazánkban. Ez a képsorozat jó 5 éve készült, a Nők Lapjában jelent meg, egy, a nőket érő erőszakkal szembeni tiltakozó kampány részeként. Üzenete, hogy társadalmi státusztól, vagyoni helyzettől függetlenül válhatnak áldozattá a nők és hogy mindegy, milyen ruha, milyen napszemüveg, milyen smink próbálja takarni a foltokat, alattuk a valóság borzasztó. Nem vesztett aktualitásából.Kovács Patrícia

 

2 Hozzászólások

  1. Mióta az új munkahelyemen vagyok, azóta vagyok kénytelen elviselni a Morning Show mocskát, viszont! Szerintem ez a “remek” játék az amerikai “Bed, Wed, Dead”-en alapul, aminek az a lényege, hogy mondanak ugyanúgy egy híres embert, és választani kell, hogy lefeküdnél-e vele, összeházasodnál-e vagy megölnéd-e. Persze, ez nem menti fel őket semmi alól, csak jelzem, hogy ez kint is igen népszerű, anno A Beavatott kapcsán, mikor ilyen interjúsorozat volt, azokkal a színészekkel is játszottak ilyet.

    Persze, nem szép dolog, hogy ilyen egyszerűen beszélünk arról, hogy mit csinálnánk az adott hírességgel (legyen az nő, férfi, kutya, macska), mert ő is csak ember, tökmindegy, hogy közszereplő-e az illető, avagy sem. Tök mindegy hogy a játék hazai vagy külföldi példájára tekintünk. És igaza van Kovács Patríciának, tényleg undorító a nemi erőszakos “Tehetsz róla! Tehetsz ellene!” kampány (mikor felbukkant, rendesen felhúztam magam rajta), ez a családon belüli erőszakos dolog, amit említ szintén sírni való, hogy miért nem fogadták el. Viszont, szerintem most az egyszer kicsit túl van lihegve a dolog. Ismétlem, nem szép dolog így beszélni bárkiről, viszont akárhogy is nézzük, ez csak egy játék. Nem hinném, hogy lenne valóság alapja.

    • Ha valaki ezt a játékot kocsmában játssza a haverokkal, akkor azt mondom “oké vazze, tegyed”. De amikor a rádió nyilvánossága előtt alázzák XY-t ily módon, nekem az nagyon nem fekszik.

      Persze megértem azt is, ha neked ezzel nincs bajod. Másként gondolkodunk :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here