Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika How To Get Away With Murder: Kritika az első évadról

How To Get Away With Murder: Kritika az első évadról

5
Oszd meg!

Az évad második legsikeresebb újonc-sorozatának az első évada nemrég ért véget, hiszen Viola Davis csak tizenöt részt vállal be évadonként. És milyen jól teszi! Ezt a mennyiséget pont elégnek éreztem, az évad rövidsége nagyon jót tett a dramaturgiának. Pörgős, élvezetes és egy pillanatra sem lapos – így lehetne leginkább jellemezni a teljes szezont. És ez így tök szuper.

ABC's "How to Get Away with Murder" - Season One

Mindössze egyetlen kritikai észrevételem lenne. Az évad vége felé már nagyon éreztem a Scandal-áthallást. És akkor kezdtem el gondolkodni rajta, és rájöttem, hogy a How To… tulajdonképpen egy Scandal-klón, felturbózva, kicsit átalakítva, de azért az alap megmaradt. A típus-karakterek, a megoldási problémák, a heti ügyek, de még a pörgős képváltások és a vágás is a Scandalt idézi. Nem tudom, hogy ez probléma-e, hiszen mindkét sorozat Shonda Rhimes (cégének) a gyermeke, és a klón-hatás ellenére a How to… nagyon is élvezhető sorozat.

Az évad elejéről itt már írtam kritikát, és igazából azok, amik ott elhangzottak érvényesek az idei hat epizódra is. Mármint, a színészek továbbra is zseniálisak, Viola Davis egy istennő, és még mindig imádom a Connor – Oliver szálat, különösen az évadzáró cliffhanger miatt. (Alig várom már, hogy kiderüljön, innen merre lesz tovább). A karakterek szálait remekül alakítják, a heti ügyek nagyon érdekesek, a pap esete és a nőé, akinek a férje bezárva tartott embereket is nagyon ütött. Szóval, a How to… ugyanolyan szuper, mint eddig.

JACK FALAHEE

Innentől spoileresen folytatom! Ha még nem láttad a teljes első évadot, kérlek, ne olvass tovább!

Az emberi kapcsolatokat olyan jól kezelték az évad során. Rengeteg dráma volt, ami kicsit szappanossá tette ugyan a szériát, de semmi gond, jól állt neki. Annalise és az anyja közti beszélgetések hatalmasak voltak, pláne amikor mama a végén bevallott egy gyilkosságot. Na az sokkolt. Micaela szerelmi szálát is imádtam, különösen ahogy a végén rájött, a vőlegénye tényleg meleg, és kiszállt a kapcsolatból. Apropó, kapcsolat, Bonnie és Asher imádnivalóak együtt :) Rebecca és Wes szerelmi szála pedig külön érdekes volt. Egyedül talán a Frank Laurel szálnál pislogtam nagyokat, valahogy nem tudtam őket elképzelni együtt, és a kémiát sem éreztem.

liza-weil-bonnie-winterbottom

Ahogy kanyarították a szálakat, már nagyon kíváncsi voltam az évadrejtély lezárására. Sejtettem én, hogy ütős titok lesz, no de azt, hogy ennyire? A legjobban az tetszett, ahogy félrevezettek. Mármint, én végül azt hittem, Bonnie volt Lila gyilkosa, aztán bumm, kiderült, hogy igazából Frank a tettes. Az a Frank, aki már tizenöt rész óta minden simlis dolgot megtett Annalise-nek, úgyhogy nem is értem, miért nem gondoltam rá. Mármint, oké, most Sam kérésére cselekedett, de akkor is.

Döbbenetesen jó volt a dupla évadzáró, az egész kihallgatás, Rebecca beszólásai, ahogyan az igazságról és a tárgyalásról beszélt Annalise. Külön szerettem a visszaemlékezéseket, azt, ahogyan végre-valahára megtudtuk, mi történt azzal a szerencsétlen Lilával. El is gondolkodtam azon, hogy tulajdonképpen Sam volt Lila gyilkosa, úgyhogy megérdemelte a halált. Mármint, ő bérelte fel Franket a munkára, felbujtóként pedig amúgy is meg kellett volna kapnia a magáét.

how-to-get-away-with-murder-rebecca

Innentől kezdve nagyon kíváncsi leszek, hogy merre kanyarítják jövőre a sorozat szálait. Oké, a cliffhanger adott, Rebeccát valaki megölte. Talán a folytatásban tudjuk meg, hogy ki is volt a tettes? Nagyon kíváncsi vagyok, és bízom benne, hogy a How to… jövőre is pont olyan zseniális lesz, mint idén.

Értékelés: 10/10

Nem igazán találni hibát a sorozatban, egy olyan része sem volt, amit ne élveztem volna igazán. Ütősek a karakterek, jók a heti ügyek, az átívelő szál pompás. Ha valaki netán még nem kezdte volna el, akkor nagyon ajánlom (nyári) darára!

5 Hozzászólások

  1. Szerintem egyértelmű, hogy Frank vagy Annalise ölte meg a csajt, viszont a köztük lévő utolsó beszélgetést a részben (lent a pincében), nem igazán vágtam.

  2. Én is meglepődtem, hogy Frank a gyilkos. (amúgy ő a kedvencem :3 ) De szerintem nem biztos, hogy Sam kérésére.

  3. Az évadzáró rész utolsó pár perce, nagyn ütött. Pont nem képzeltem azt, hogy ő volt az. A következő évadót alig várom.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here