Girls: Magyarul is kapható Lena Dunham debütáló könyve!

  0
  Oszd meg!

  lena-dunhamIgazán sokoldalú fiatal nő ez a Lena Dunham. Ő a vezető írója a Girls c. HBO sorozatnak, amiben ráadásul a főszerepet is ő alakítja, emellett még könyvet is írt. Az oké, hogy a Girls nagyon nem az én sorozatom, de Dunham munkabírása előtt fejet hajtok.

  A Nem olyan csaj – Egy fiatal nő útmutatója az élethez mondhatni egy biográfia, listákkal, e-mailekkel fűszerezve. A Random House kiadó nagyon bízott a műben, 3.5 millió dollárt fizetett a megírásáért Lena Dunhamnek.

  Egy apróbb botrány is ötvözte a könyvet, pár újságíró szerint ugyanis Dunham írásban vallotta be, hogy molesztálta húgát, Grace-t. „Nem tudtam elképzelni, milyen lehet az egyéves húgom vaginája. Mikor felült, odahajoltam a lábai közé, és megnéztem. Mikor megláttam, mi van ott, felsikítottam.” – többek közt eme részletből gondolták, de a könyv egy fejezetében arról vall, cukorkát adott a húgának, ha 5 másodpercre megcsókolhatja, vagy hajlandó úgy filmet nézni, hogy rajta feküdt. Dunham Twitteren reagált, miszerint fura hétéves volt, és kicsavarták a szavait.

  lena-dunham-fotosorozat

  A Nem olyan csaj a megjelenése után vegyes kritikákat kapott, a The Guardian szerint Dunham okos és tehetséges író, a könyve brutálisan őszinte, de emellett nárcisztikusan hat és hiányában van a tapasztalatoknak. Az Entertainment Weekley 4-esre értékelte a művet, és Woody Allen munkásságához hasonlította.

  A Nem olyan csaj februárban itthon is megjelent, a Libri Könyvkiadó gondozásában, a Girls sorozat fanjainak érdemes lecsapnia rá!

  02-sor

  lena-dunham-nem-olyan-csajLena Dunham – Nem olyan csaj
  Kiadó: Libri Könyvkiadó
  Oldalszám: 320
  Megjelenés: 2015. február 23.
  Online megrendelés: most 15% kedvezménnyel
  Fülszöveg: Nem vagyok szexszakember, sem pszichológus, ahogy dietetikus sem. Nem vagyok 3 gyerek anyja, és sikeres harisnya-üzletláncom sincs. Viszont olyan lány vagyok, akit nagyon is érdekel, milyen, ha ,,mindened meglehet” – vallja a szerző, Lena Dunham. Könyvében az összes csajosnak mondott témát szóba is hozza, a pasiktól kezdve az ideális testképen át egészen a karrierig. Mindezt pedig olyan egyedi megközelítésben, szókimondóan és merész humorral, ami tényleg csak egy NEM OLYAN CSAJ sajátja.
  Lena Dunham 1986-ban született New Yorkban, ahol jelenleg is él és dolgozik. Az HBO Csajok című Golden Globe-díjas sorozatának írója, rendezője és főszereplője.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here