Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Epizódkritika: Glee 6×09 – Child Star

Epizódkritika: Glee 6×09 – Child Star

8
Oszd meg!

Ó, gyerekek, egy ilyen zseniális Glee rész után olyan nehéz lesz elengedni a sorozatot! Eme rész megtekintését mindenkinek ajánlom, azoknak is, akik már évekkel ezelőtt elkaszálták a sorozatot. Azt, amit itt láttunk, akár az első évadban is sugározhatták volna, mert annyira egyben volt az egész, olyan jó és szerethető volt, hogy az valami hihetetlen. Az utóbbi évek egyik, hanem A legjobb Glee epizódja volt a Child Star!

glee-mason-alastair

Úgy örülök, hogy végre teret engedtek az új srácoknak is, akik megmutatták, mennyire jó karakterek is. Oké, nem tagadom, legjobban Spencer történetszála tetszett, aki nagyon cuki volt, ahogy összejött Alistairrel, szőke, hosszú hajú sráccal. És igen, az is megaédes volt, ahogy előadta a Friday I’m In Love-ot. Spencer karakterfejlődéséért pedig jár a pacsi.

De nagyon tetszett Mason és Jane szerelmi szála is, írtó édesek lesznek ők együtt. Az új srácok közti interakciók amúgy zseniálisak, ahogy az ikrek vitáztak, majd kibékültek annyira a régi, Glee-hangulatot idézte, ahogy Roderick problémái is, és persze a megoldás, ami érkezett. Will pedig itt végre a régi fényében ragyogott, és valahogy olyannak tűnt, mint régen, amit imádtam.

glee-new-directions

Bevezettek még egy új karaktert, a kicsit idegesítő, ám annál viccesebb Myront, aki a lehető legkirályabb módon alázta Sue-t, akire igazán ráfért már, hogy valaki letörje a szarvát. Most, hogy beiratkozott ő is a gimibe (a mikéntjét inkább ne is taglaljuk), még érdekesebb részeknek nézünk elébe.

A dramaturgián túl a zene is nagyon jól működött ebben a részben, tulajdonképpen az összes dalt imádtam. És itt is annyira áradt a “régi New Directions”-feeling, különösen a Cool Kids előadása közben. Az I Want to Break Free-n pedig felrobbant a színpad, a Break Free-t kétszer pörgettem vissza, de Myron bemutatkozása, és a Lose My Breath is zseniális volt.

glee-myron

Értékelés: 10/10

Nem is nagyon tudok már mit írni azon túl, hogy ez egy zseniális epizód volt, örülök, hogy láthattam, és abszolút nem hiányoztak a New Directions régi tagjai (persze Tinát kivéve). Akármilyen epizódokat is kapjunk a hajrában, ezért a negyvenhárom percnyi élményért örökre hálás leszek a sorozatnak.

Az pedig egyre szomorúbb, hogy már csak három rész, és örökre vége a sorozatnak. Annyira fog hiányozni!

8 Hozzászólások

  1. Nekem is nagyon tetszett az epizód. Az I Want To Break Free zseniális volt, és tetszettek az új kölykök is. Kár, hogy nem lesz több időnk megimserni őket még jobban.

  2. Teljes mértékben egyét értek veled, annyira jó volt végre az új tagokat a középpontban látni. :)

    Bárcsak már a negyedik évad elején lett volna egy spin-off a régi diákoknak, melyben New York lett volna a fő helyszín, de közben olyanok életében is bepillantást leshettünk volna alkalmanként mint Quinn, Puckerman vagy esetleg Mike (tényleg Mike hol is van a sztori szerint?) addig a Glee pedig megmaradt volna Ohio-ban.

    Ha így történt volna, és persze Ryan kellő időt szentel mindkét sorozatra, vagy legalább annyi írót alkalmazott volna amennyit szükséges, hiszen kb. minden részt más írt, akkor nagy valószínűséggel nem kellene már most búcsút vennünk tőle. Hihetetlen, hogy már csak 3 rész és vége…. :/

  3. Kíváncsi leszek, mit mondasz majd a 10. részre. Nekem felettébb kétféle érzetet hozott magával…

    • Igen, ezzel én is így voltam. Nem is tudom hirtelen írjak-e róla kritikát. Sue-nak egyszerűen csak hipnotizálnia kellett volna az embereket és minden gondja megoldódik :D

  4. Szuper rész volt, de nekem kellett hozzá egy kis idő, mire megemésztettem főleg Myron miatt, aki elsőre iszonyat idegesítő volt, de később azért vele is megbarátkoztam. Zeneileg az évad legjobbja szerintem. Ezt úgy mondom, hogy az utolsó hármat még nem láttam. Legjobban a Cool kids és a Break free tetszett. Azóta ezeket hallgatom de még mindig nem untam rájuk.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here