Főoldal Hírek Tévétörténelmi jelentőségű pillanat a The Fostersben!

Tévétörténelmi jelentőségű pillanat a The Fostersben!

4
Oszd meg!

A The Fosters számos tabu témát érintett már az elmúlt évek során, sőt, maga mögött tudhat már több tévétörténelmi pillanatot is! Példának okáért a The Fosters az egyetlen sorozat, ahol egy fekete-fehér bőrszínű, leszbikus pár főszerepet kapott.

A sorozat az egyik eseményszálával most elért még egy tévétörténelmi pillanathoz, méghozzá egy igencsak nagy jelentőségűhöz. Innen a cikk a spoileres lesz, csak az olvassa tovább, aki már látta a The Fosters 2×18-as epizódját, és/vagy nem zavarják a spoilerek!

the-fosters-jude-connor

Már az első évadban látni lehetett a Connor és Jude közt kialakuló ártatlan gyerekszerelmet. Már akkor sok rajongót szerzett magának velük a show, és egyben dícsérendő is volt a gesztus, miszerint a sorozat írói megmutatják, már tizenkét-három évesen is tudhatja magáról valaki, hogy meleg, és automatikusan vonzódik a másikhoz, keresi a társaságát.

A második évadban tovább szőtték Connor és Jude románcát, most pedig eljutottunk odáig, hogy elcsattant egy csók a kamerák kereszttüzében, ami meglehetősen bájos és aranyos lett. Ezzel a srácok lettek a valaha volt legfiatalabb, azonos nemű pár a képernyőn, ráadásul ők tudhatják magukénak a legfiatalabb azonos nemű pár, akik csókolóztak a tévében címet is.

gavin-macintoshA történet sok szempontból fontos. Felnyitja az emberek szemét, hogy hány gyerek küszködik az “oké ez így?” érzéssel, és kérdéseik vannak a szexualitásukat illetően. Az LMBT tinédzserek négyszer nagyobb valószínűséggel kísérelnek meg öngyilkosságot, mint heteroszexuális társaik. Szóval igen, ez most kulcsfontosságú. Tizenhárom évesnek lenni önmagában is elég nehéz, az ember számos fizikai és érzelmi változáson megy keresztül, majd ha ehhez hozzávesszük, hogy nem biztos benne, a fiúk vagy a lányok tetszenek neki, és a társadalom hozzáállása az, hogy egy bizonyos módon kellene éljen… Látom, hogy milyen sok gyerek küszködik. Sok tizenhárom éves fiú és lány szerelmét mutatta már be a tévé, de most, a The Fostersben képviselhetek valami mást, valami különlegeset, amire büszke vagyok.” – nyilatkozta a Connort alakító tizenöt éves Gavin MacIntosh. Hasonló pozitívumokat nyilatkozott a Jude-ot alakító, tizennégy éves Hyden Byerly.

Ami engem illet, nagy örömmel tölt el, hogy az ABC Family és a The Fosters kiáll a “Love is Love”-elmélet mellett, és anno, mikor tizenhárom éves voltam, nekem is jól jött volna, ha azt láthatom a kedvenc sorozatomban, hogy teljesen oké, ha két fiú szerelmes egymásba, de már az is segített volna, ha azt látom, a meleg karakterek nem csak a poénforrás kedvéért vannak ott. Nagyot fordult a világ az elmúlt években, és bízom benne, hogy a sorozat eme történetszála (is) sok fiatalnak nyújt majd segítséget!

4979 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. Annyira szeretem ezt a sorozatot, már a főcímnél, a zenénél is mindig fura érzés fog el.
  Hatására én is legszívesebben nagy házban élnék gyerekeket nevelve, segítve : D …. pedig szülni nem igen akarok …..
  A 18-as részhez még nincs felirat, de már nagyon várom, hogy lássam Jude-ékat…. komolyan, a föld ősszes lakójával meg kéne nézetni a sorozatot (meg a Glee-t még karöltve) és talán sokkal több empatikus, toleránsabb, segítőkészebb ember lenne a világon….
  Callie-t már annyira sajnálom, igazán megoldódhatna már a helyzete rendesen … szegényt folyton dobálják ide-oda.

 2. Én elkezdtem ezt a sorozatot, de valahogy nem bírtam nézni. NEkem ez unalams.
  Amit úgy értek, hogy igen nyúlnak komoly témákhoz mint itt is , de valahogy soha nem fejtik ki vagy elnagyolt, vagy kicsit rózsaszines azaz család barát. Nyilván mert abc family.
  Szóval jó , hogy van ez a csatorna, de egy felnöttnek azért szerintem kicsit unlmasak ezek a sorozatok, csak nagyon meglepő vagy új dologgal lehet érdekes mint switched at birth , ami siketek életét mutatja be

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here