Két pasi meg egy kicsi: Kritika a fináléról

  0
  Oszd meg!

  Sosem voltam valami nagy Két pasi meg egy kicsi rajongó. Elvétve láttam ugyan néhány részt, sőt, emlékeim szerint két évadot is bedaráltam, amikor még Jake kicsi volt, illetve Ashton Kutcher érkezésénél. De aztán sosem éreztem ingert arra, hogy egy, maximum két évadtól többet megnézzek.

  ??????????????????

  A fináléra viszont kíváncsi voltam, éppen ezért csekkoltam az utolsó három részt. Nem volt rossz, sőt, egész bejött, és annak ellenére is értettem minden egyes poént, hogy legutoljára a kilencedik évadból csíptem el pár részt. Értelemszerűen kimaradt az, hogy Alan és Walden örökbefogadott egy gyereket, mellesleg össze is házasodtak. Charlie hirtelen előbukkanó lányát se láttam még, és akadt még jó pár dolog, ami az újdonság erejével hatott rám. Mégsem éreztem magam zavarban.

  A Két pasi meg egy kicsi tipikusan az a sorozat, ahol minden részben vázolják a fő sztorit, mindig vannak utalások arra, hogy Alan ingyenélő, Walden állandóan elmondja, hogy ő milliomos és övé a ház, és így tovább… Tulajdonképpen pár röpke infóval képbe kerültem, és ennek most örültem, de visszaemlékezve a kilencedik évados részekre, anno pont ez zavart, hogy hülyének néznek és elismételnek mindent, szóval megvan ennek a hátránya.

  Of Course He's Dead- Part Two

  El kell ismernem, nagyon jókat röhögtem az utolsó részeken. Oké, a poénokat kilométerekről ki lehet szagolni, és maga a szöveg nem is mindig üt, de a színészi játék rengeteget hozzáad. Imádtam például a kikacsintásokat, mint amikor Walden megjegyezte, fura lett volna ez a négy aláröhögés nélkül, ami ugye a szitkom egyik alapköve. Vagy amikor Alan azzal a fura hangsúllyal és a fapofával elkezdi alázni saját magát, és kvázi viccet csinál a nyomorúságából, na az a halálom, akkor kezdődik a sírva röhögés. (Ja, és meg kell jegyeznem, magyarul szerintem jobb a sorozat). Viszont pont ennek a humornak a gyengéje, hogy hosszútávon már nem tud akkorát ütni, mintha néha találkoznék vele.

  A fináléra azért összekapták magukat az írók, volt jó pár nagy meglepetés, a kreátor jól ki is tolt Charlie Sheennel, bele is írta a négy évvel ezelőtti médiaháborújuk egy-egy jellegzetes vonulatát, mint a winning kifejezést, de ekézték Sheen Anger Management szitkomját is, amire Alan csak legyintett, “eh, nem jött be“. Akik nem követték nyomon anno a híreket, lehet, hogy nem vágták a poénok egy részét, de annyi baj legyen. Azért történetileg is kaptunk némi lezárást, jött a happy end (mármint, a legtöbb karakternek :) ), szóval a lezárás-feeling az ütött.

  ket-pasi-meg-egy-kicsi-03

  A vendégszereplőknek is örültem, felbukkant az imádnivaló Amber Tamblyn, a Jake-et alakító Angus T. Jones is pár percre, mellesleg ő is kapott a pofájába, de olyan jól kiröhögte saját magát, hogy az hihetetlen. Imádtam a képernyőn látni Courtney-Thorne Smith-t, az Ally McBeal és a Melrose Place óta imádom a nőt. Különleges vendégek is jöttek, mint Arnold Scharzenegger, John Stamos és Christian Slater, szóval meglepetésekben sem volt hiány.

  Értékelés: 9/10

  Hozta az elvárt szintet, sokat nevettem a sorozaton, és a kikacsintások, illetve az utolsó másodperc miatt lenne mit kritizálni a finálén, de nem teszem, mert nekem ezzel együtt tetszett a végeredmény.

  Bizonyára sokatoknak hiányozni fog a Két pasi meg egy kicsi, tizenkét év alatt nagyon hozzá tud nőni az emberhez egy sorozat. Nektek kitartás, én meg talán egyszer megnézek még pár részt, de csak kis mennyiségben, úgy még élvezhető is lehet a cucc :)

  ket-pasi-meg-egy-kicsi-tizenegyedik-evad

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here