Főoldal Hírek Csemer Boglárka Boggie megy az Eurovíziós Dalfesztiválra!

Csemer Boglárka Boggie megy az Eurovíziós Dalfesztiválra!

9
Oszd meg!

Hat hosszú héten át küzdött harminc dal, hogy közülük egy kijuthasson a hatvanadik, Bécsben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválra.

Mára csak nyolc előadó maradt talpon, akik közül a zsűri kiemelte a szerintük négy legjobbat. Így került a nézők kezébe Mujahid Zoli, Szabó Ádám, Boggie és a Spoon dala.

csemer-boglarka-boggie

A nézők több, mint száz ezer sms-t küldtek, a legtöbb szavazatot pedig Csemer Boglárka “Boggie” kapta, aki szerény véleményem szerint a mezőny legjobbja volt. Nagyon büszke vagyok Magyarországra, hogy ismét egy olyan előadót választottunk, akinek igenis esélye van Bécsben, akinek a dala fontos üzenetet közvetít. Nem is zárulhatott volna jobban ez az este.

“Mind a két alkalommal sikerült a színpadra varázsolni a dal üzenetét. Betalált az emberek szívébe, még így is, hogy angol nyelvű. Nem a médiafigyelem volt a cél, úgy adtam be a jelentkezésem, hogy szeretném képviselni az országot Bécsben. Úgy vélem kitűnne ez a dal a többi közül, mert üzenete van, puritán és egyszerű”Csemer Boglárka Boggie

eurovision-song-contest-hungary-boggie

4872 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

9 Hozzászólások

 1. Szerintem Boogie dala kifejezetten unalmas, azt meg nem értem, hogy miért elvárás az Euroviziós dalversenyen (aminek mostanság gyakorlatilag nulla hatása van az európai zeneiparra) a mondanivaló.

  Boogie elméletileg arról énekel hogy ne háborúzzunk, jajj de rossz ez, nem szabad ezt csinálni, stb, és mindezt képes előadni rezzenéstelen arccal, semmi mimikával, konkrétan annyi átéléssel, mintha a Nielsen legfrissebb nézettségi adatait olvasná fel. Csalódottnak csalódott vagyok, de szurkolni fogok, reménykedem benne, hogy az összképet gatyába rázzák májusra.

  (Wolf Katit jól megszívatta Csiszár és Rákay, a Spoont direkt azért pontozták fel hogy így a Ne engedj el kiessen a 4-ből. Habár a Spoont a nézők juttatták tovább, potenciális esély nem volt a kijutásukra, míg Katinak igen. Megtolták Boogie-t, ennyi)

 2. Sejteni lehetett sajnos. Pedig mekkora egy ótvar fos ez a szám, a lány meg borzasztóan álszentnek néz ki.

 3. Az elejetol fogva bejon a szam, s ismetelhetem unasig. Remelem nem alszik majd el rajta a kozonseg, mármint az elso felen.

 4. Az egyik legunalmasabb szàm az egész mezőnyből. Értem én, hogy mekkora mondanivalója van és szeretem Boggiet is de csak úgy háttérzenének nem kapcsolnám be…
  Még az élő blogban mondtad Tibi, hogy a Spoon dala jó, az ènekes gyenge. Felnevettem, hogy szokás szerint megint nem értünk egyet, mert szerintem a daluk nagyon tinglitangli, de Marci hangja most nagyon jó volt :)

 5. Én sem örülök kifejezetten. Igaz, hogy van üzenete és egyszerű, de nekem valahogy sosem marad meg a dallam. A Beside you kifejezetten tetszett, sőt, még a Spoon dala is. Ez a kettő volt az (a top4-ből), amiket elég volt egyszer meghallgatni, és egész nap dúdoltam őket. Mindenesetre szurkolok Boggienak, mert emberként nagyon szimpatikus, és a dalának tényleg van aktualitása, szóval kíváncsian várom a májusi szereplést. :)

 6. Az ESC-re pont a különlegesség kell. Ha tucat dal jut ki, azzal nem érünk el semmi normálisabb helyezést. Ott van erre jó példának ByeAlex dala. Magyarul is adta elő és még lassú is volt, mégis tizedikek lettünk vele. Mindenki lehurrogta, hogy még a döntőbe se fogunk bejutni, mert bealszanak rajta aztán tessék. Ott kint már nem a hang számít, hanem az egyediség. Ez a dal meg elég egyedi. Amúgy nekem is a Spoon dala tetszett a legjobban, viszont sajnos élőben előadva elég hamiskás volt. A stúdióváltozata az viszont nagyon jó lett.

 7. Én is örülök hogy Boggie képvisel minket Ő egy egyszerű lány aki csak kiáll a színpadra és elénekli a dalát. Kiváncsi leszek a többi ország dalára. Egy pár dal már megvan amibe belehallgattam egy kicsit egyenlőre nem fogott meg egyik se de még sok ország nem választott.

 8. Kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy mire juthatunk ezzel a dallal… Boggie szimpatikus, a dal sem rossz csak nem tudom van-e benne elég lehetőség az Eurovízióra. Nekem inkább a témaválasztás furcsa egy kicsit, mert tényleg fontos hogy legyen szó ilyenekről, de mintha nálunk ez lenne a divat. A tavalyi Running is hasonló volt ebből a szempontból. Mintha minden évben a témával akarnánk kitűnni, hogy “nézzétek mi milyen rendesek vagyunk és foglalkozunk ilyesmivel is”. Kicsit erőltetettnek tartom hogy mindenképpen komoly dallal induljunk. Nekem a személyes kedvencem Wolf Kati és a Spoon volt. Igaza volt Csiszár Jenőnek, mert a dal egy háromperces bemutató az országról és egy vidámabb, jó érzésű dalnak sokkal jobban örültem volna

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here