Főoldal Kritika és Értékelés Vendégtoll Vámpírnaplók: Nina Dobrev, a példakép – Írta: Viki

Vámpírnaplók: Nina Dobrev, a példakép – Írta: Viki

8
Oszd meg!

Egy újabb vendégírás érkezett az oldalra, ezúttal Vikitől, aki megosztja velünk, hogy miért Nina Dobrev, a Vámpírnaplók sztárja az egyik legnagyobb példaképe. Jó olvasást!

02-sor

Egyik örök példaképem: Nina Dobrev – Írta: Viki

Emlékszem, mikor 2009 őszén elkezdődött a „vámpírláz”. Én valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag ignoráltam a The Vampire Diaries sorozatot. Legalábbis egy kis ideig. Elég furán működöm, a legtöbb nagy népszerűségnek örvendő alkotásról mintha tüntetőleg nem vennék tudomást. Mindegy, ez most nem releváns a cikkem lényegével.

nina-dobrev

2010 januárjában végül esélyt adtam a sorozatnak, és megnéztem a pilotot. Hát nem tagadom, azonnal beszippantott a sorozat, az első 10 részt kb. két nap alatt darálva néztem végig. Most taglalhatnám, hogy iszonyatosan tetszett a sztori és a karakterek, de ezen cikkemnek a lényege nem egészen ez. A sorozatnak köszönhetem, hogy új kedvenc színészekre, és némelyikükben példaképekre leltem. Ilyen például Nina Dobrev is.

A sorozat első részét nézve is végig azon filóztam, mennyire zseniális ez a nő, akinek ugyan még a nevét sem tudtam, de már leborultam volna a lábai elé. Ha pedig csak arra gondolok, hogy az elmúlt 5 és fél évad alatt mit alakított Nina ebben a sorozatban, már az ájulás kerülget. Nem akarom az egekig magasztalni, de én a világon semmi hibát nem találok a színésznőben. Igen, ilyenkor nyugodtan lehet engem elfogultnak tartani, de akkor is ezt gondolom.

katherine-nina-dobrev

Minden érzelmet úgy ad át, hogy vele nevetek, vele sírok, a szívemet is apró darabokra képes törni a játékával. Mindezt úgy, hogy Elena Gilbert karakterétől a falat tudnám kaparni – Katherine pedig még most is az egyik legjobb női szereplő ebben a sorozatban, jó is lenne, ha nem szabadultak volna meg tőle -. Bizony, Elenát szépen lassan, de jó alaposan sikerült megutálnom az évadok során. Ez persze a Nina iránt érzett tiszteletemen és őszinte rajongói szeretetemen semmit nem változtatott. Ugyanúgy imádom, mint a TVD első részének megnézése után…vagyis dehogy! Sokkal jobban.

Az évek teltek, én pedig immár több mint 5 éve Nina rajongója vagyok, akit egyre inkább megszerettem. Pláne, miután elkezdtem interjúkat nézni vele, és tudatosult bennem, hogy magánemberként is mennyire lenyűgöző! Isteni humora van, a rajongóival mindig tündéri, és a jótékonykodást sem hanyagolja el! Ráadásul nem csupán médiafogás, tényleg szívén viseli, ha kiáll egy-egy jó ügyért! Nem sok embernél használom a „példakép” kifejezést, de Nina esetében nem tudok mást írni. Ez a szó írja leginkább körül az érzéseimet vele kapcsolatban.

elena-nina-dovrev

Felnézek rá, csodás személyiség, és nem túlzok, a színészi kvalitásából sikerült egy keveset úgymond elcsennem. Színésznőnek készülök, így én sorozatot nem csupán szórakozásból nézek, vagy hogy az angoltudásomat fejlesszem, hanem rendszerint minden általam nézett sorozatban legalább egyvalakit találok, aki színészzseniként funkcionál. Nos, a TVD-ben Nina az egyik ilyen személy. Most pedig nehezen, de abbahagyom az ajnározását, különben reggelig is tudnám folytatni, de nem regényt próbálok kiadni, mindössze megosztani szerettem volna veletek – viszonylag – röviden és tömören, hogy mit jelent számomra a CW csatorna valaha fénykorát élt sorozatának női főszereplője.

Szerintem azok, akik nézik a sorozatot és valamilyen szinten figyelemmel követik a mindennapjait, szintén észrevették, mekkora tehetség, kedvesség, humor és jószívűség bújt meg ebben a lányban. Nincs igazam?

Írta: Viki

8 Hozzászólások

  1. hm, ez kb csak a TVDről szól.. amúgy ismerősöm volt csomó közönségtalálkozón és hát.. annyira azért nem tündéri és hibátlan Nina

  2. Én semmit sem tudok erről a nőről. Se szerepek ezen a sorozaton kívül, a magánélet kifújt abban, hogy Ian-nal kavartak, aztán utálták a rajongók, mint a hétfenét mert szakított vele és slussz. Szerintem ha tényleg annyira nagy szám lenne ez a hölgy, akkor jóval többet tudnánk róla, így viszont csak egy rajongói cikk, aminek igazából semmi értelme nem volt.

    • Szerintem Viki írása egyértelműen elmondta, hogy miért kedveli Ninát és miért példakép a számára, például a végén, amikor leírta, hogy ő is színészi pályára készül, és sokat tanult Dobrevtől.

  3. Silas és Hurricane: eleve azért írtam a cikket, hogy kifejezzem vele, számomra mit jelent Nina! És nekem Ő egy példakép! Ha pedig valaki nem követi figyelemmel a munkásságát, az interjúit, jótékonykodásait, annak az illetőnek tényleg nem jelent többet a cikkem egy rajongói véleménytől. Azonban biztos vagyok benne, hogy vannak emberek, akik ugyanúgy szeretik és tisztelik Ninát, és Ők talán örülnek ennek a szimpla rajongói szösszenetnek :)

  4. Végre valaki, aki ugyanolyan elfogult Ninával szemben mint én! Én a sorozatot az első epizódtól kezdve követem, és Nina alakítása valami káprázatos volt, mint a hét évadban. Nagyon de nagyon imádom őt. Az interjúk, a videói, minden. Az egész hölgy maga tökéletes. Úgy ahogy számodra, számomra is példaképpé nőtte ki magát, annak ellenére hogy fiatal ember vagyok. Nagyon de nagyon szeretem a munkásságát, a szépség, a humorát. Egyszerűen tökéletes a hölgy. Nyáron volt alkalmam kijutni Comic-Conra hogy találkozhattam vele, és tényleg pont ugyanolyan csupa-szív lélek mint az interjúkban. Egyszerűen nem lehet őt, nem imádni!

    • Nagyon örülök ennek a kommentnek Xavier :) És nagyon szerencsés vagy, hogy találkozhattál Vele. Remélem, egy nap nekem is sikerül, mert szívesen megmondanám Ninának, mekkora inspiráció számomra a puszta létezése :)

  5. Egyetértek a cikk írójával, de azt hiszem nem szükséges tovább folytatnom a felsorolást, hogy Nina mennyire tehetséges és szimpatikus (nekem). A többséggel ellentétben nem utálom Elenát sem, Katherine pedig fantasztikus volt, úgy ahogy volt.

  6. Öröm volt olvasni, hogy mennyien képesek meglátni a fantasztikus színészi tehetségét, és lehet, hogy emberileg nem tökéletes, ahogy senki, egy bűbájos nő, kívül-belül. A tehetségét pedig kár vitatni, immár 1 sorozatban (2) 4 karaktert formált meg különböző módokon, elképesztő alakítással. :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here