Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Awkward – Kínos: Kritika a negyedik évadról

Awkward – Kínos: Kritika a negyedik évadról

2
Oszd meg!

Ó, hogy én mennyire szeretem ezt a sorozatot. Persze, nem tökéletes, távol vagyunk már az első évados szuper minőségtől, több kritikámban is szidtam már, de még mindig nagyon szeretem, meg tud lepni, és akadnak jó pillanatai. Éppen ezért vagyok kicsit szomorú, hogy már csak egy évad van hátra, aztán huss, nincs több Kínos.

awkward-jenna-matty

A negyedik évad első feléről már írtam kritikát, így most igyekszem a második felére koncentrálni, ami minden hibája ellenére bejött. No nem a szokásos Jenna – Matty szál miatt, azt igyekszem elfelejteni, és megpróbálni elfogadni, hogy ha a fene fenét eszik is, nem tudnak leakadni az írók a párosról. És ez már gáz… Viszont, az utóbbi részekben előtérbe kerültek a mellékszereplők, a szerethető, lökött banda, akiket egyszerűen imádok, és mondhatni miattuk ha nehezen is, de elviselem a Jenna & Matty mániát.

Sadie továbbra is óriási kedvenc, imádtam a kapcsolatának az alakulását, azokat a szokásos, kemény beszólásokat, amik alatt megbújik az a lány, aki talán még szerethetőbb, mint a vad és beszólogatás Sadie. A hozzácsapott Sergio is ütős karakter, az évadzáróban remek megmozdulásai és beszólásai voltak. A szócsatáikért pedig kábé élek-halok :)

awkward-tammara

Tammarát egyszerűen nem lehet megunni, és nem tudok nem sírva röhögni a beszólásain, a hülye monológjain vagy a pofavágásain. Konkrétan amikor Jake és ő megtudták, hogy Ázsiában ciki szupersztárnak számítanak, hát ott elvesztem, és nagyon röhögtem, de szerencsére nem ez volt Tammara egyetlen jó megmozdulása.  Látszik ám, hogy Jenna barátnői közül Tammara volt az egyetlen értelmes, Ming abszolút nem hiányzik.

Most előtérbe került Lissa is, Sadie legjobb barátnője. Oda voltam a durvulásáért, ahogy a katolikus, mélyen hívő lány a szerinte tiszáltalan szerelem miatt vad tiniként tombolt és szegte meg önnön szabályait. Amikor az apjáról kiderült, hogy meleg, az még viccesebb volt, de a vége tetszett a legjobban, ahogy elfogadta a dolgot, segített az apjának és rátalált önmagára. Az ilyen apróságok miatt vált hitelessé, az amúgy nem túl realista karakter.

awkward-lissa

Habár legtöbbször a tinikről esik szó, de ez a sorozat nem lenne ugyanez a felnőtt szereplői nélkül. Bár Valerie sokszor tud idegesítő lenni, de amikor elereszti a poéngyárat akarva-akaratlanul is beindul a sírva röhögés. Jenna szüleit is imádom, és a lány kapcsolatát is velük. Értékelem továbbá a jó példát is, miszerint hiába válik valaki tiniként szülővé, akkor is végezhet jó munkát.

Értékelés: 8/10

Tudom, ez most ilyen sete-suta kritika lett, de alapvetően nagyon szeretem ezt a sorozatot, most nem váltott ki belőlem semmilyen kétértelmű érzést. Élveztem, szívesen néztem, egyedül a Matty & Jenna szálra nem akarok kitérni, mert korábban már megtettem, és nem akarom magamat ismételni (de járt érte a két pont levonás).

Mindent egybevéve várom az utolsó évadot, jó lesz még egyszer, utoljára egy nagy dara keretein belül elmerülni az Awkward-feelingben, aztán könnyes búcsút inteni az eszement bagázsnak.

awkward-parents

4780 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Sadie pasija nem Sergio? :)
    de egyébként én is várom az utolsó évadot, 98% hogy Matty Jenna vége lesz, de nem is lenne jó másképp :)

    • De, bizony, Sergio volt! Köszi a jelzést, javítottam. Nem is tudom, hogy jött a számra Jorge :)
      No igen, ennyi (kín)szenvedés után ha a végén nem jön össze Jenna meg Matty, az nagyon gáz lesz :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here