Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 6×08 – A Wedding – Visszatért Tina! Juhú!

Glee 6×08 – A Wedding – Visszatért Tina! Juhú!

5
Oszd meg!

Azt már előre lehetett sejteni, hogy nagy durranás lesz a tegnapi epizód, hiszen most jött a várva-várt esküvő. Arról viszont álmodni sem mertem volna, hogy ilyen sok Tinát kaphatok majd. Annyira repesett a szívem a sok-sok Tina jelenet után. Amikor Mike-kal beszélt, hát meg kellett zabálni, de az epizód végén, az Artie-val lévő jelenete is odacsapott. Olyan boldog vagyok, hogy végre komolyabban foglalkoztak Tinával. Számomra ez volt a teljes évad csúcspontja, a sok Tina jelenet. Már előre szomorkodom, hogy egy ideig megint mellőznöm kell a legkedvencebb karakterem. Hiányzol, Tina!

glee-tina

Persze van egy olyan sejtésem, hogy a tegnapi rész sokatok szemében nem Tina miatt jelentett olyan sokat :) Megtörtént a nagy esküvő, sőt, kapásból kettő, hadd örüljön mindenki. Őszintén szólva kicsit többet vártam volna. A szertartás uncsi lett, a monológok gyermetegek, tudnak az írók ennél jobbat is. Vagyis, korábban tudtak. Finn és Kurt szüleinek az esküvője a második évadban sokkal jobban odacsapott, valami hasonló durranást vártam itt is. Persze a gesztust értékelem, és azt is, hogy kimondták az igazságot: a házasság nem egy férfi és egy nő, hanem a szerelem köteléke. Szerelem pedig lehet fiú-fiú és lány-lány között is.

glee-wedding-

Múlt héten eltakarították az útból szegény Karofskyt, most meg gyorsan összehozták a Klaine párost, mielőtt még valaki nagyon felháborodna. Hát, most mit mondjak, régen kiábrándultam már Klaine-ből, Kurtből meg aztán pláne. Az írók hibája, hogy nem tudok úgy örülni ennek az esküvőnek, mintha egy-két évaddal korábban köttetett volna meg. Persze ha visszagondolok a kezdetekre, arra a sok küzdelemre, amit egymásért vívott meg a két srác, akkor jah, valahol örülök, hogy most már házasok, csak mostanság olyan hülyén viselkedett Kurt, és még most is őt kellett győzködni, hogy vegye már el Blainet, és annyira dobog bennem az érzés, hogy “már nem érdemled őt meg“, így nem tudok felhőtlenül örülni.

glee-wedding-brittany-santana

Viszont a Brittany & Santana házasságnak szívből örülök. Szerintem ők a sorozat legmeghatározóbb párja, akik mindig és minden körülmény között kiálltak egymásért. Nem viselkedtek bunkón a másikkal, és náluk érzem leginkább az OTP-t. A házasságkötésüknek nagyon örülök, jó volt látni a boldogságukat, mert úgy érzem tényleg megérdemlik, annyit küzdöttek egymásért. Amikor megjelent Abuela, teljesen elérzékenyültem. Persze, valahol kiszámítható a fordulat, és lennének érveim amellett is, hogy miért lenne tanítójellegű, ha nem jelent volna meg a nagyi, de mégis, elég volt Santanára néznem, és már vigyorogtam én is. Jó volt látni, hogy boldog, mert olyan nagyon megérdemli. És nem csak azért, mert pár résszel olyan csodálatosan beolvasott Kurtnek.

glee-wedding-abuela-brittany

Mindent egybevéve, kicsit többre számítottam ettől az epizódtól, de lehet, hogy csak az én elvárásaim túl magasak. Egy biztos, remekül szórakoztam, örültem Santana és Brittany boldogságának, Tina jelenléte felvillanyozott. A többi szereplőt is jó volt látni, Sugar Motta pár cameóját különösen. Rossz belegondolni, hogy már csak pár hét, és örökre véget ér az életem egyik legmeghatározóbb sorozata. Inkább megrázom a fejem, és próbálom élvezni azt, ami hátravan, akármilyen minőségben érkezzék is. Látva a híreket, az epizódleírásokat és a hivatalos fotókat, hát, talán nem lenne hülyeség erre a részre úgy gondolni, mint a sorozat fináléjára.

glee-wedding-kitty-sam-mercedes-tina

5 Hozzászólások

 1. Szerettem ezt a részt. Na, nem annyira, mint az ötödiket és a hatodikat, de aranyos volt. Olyan glee-s. :) Bár kicsit összeszorult a szívem, amikor a párok táncánál Rachel szinte engedélyt kérve nézett Burtre és Carolra. Szegény, mintha félt volna, hogy mit szólnak majd a dologhoz. Szeretem, hogy az írók nem feledkeznek el teljesen Finn karakteréről és ezzel Cory-ról sem. :( :)

 2. Nagyon tetszett a rész és nem volt hiányérzetem sem. Azt mondjuk lehet tudni, hogy Quinn miért nem volt ott? Ők hárman Brittel és Santanaval mindig nagyon jó barátnők voltak és az esküvőn nem volt ott mégsem.
  Sajnálom hogy ennyire Kurt ellenes lettél, nekem még mindig az egyik kedvencem és azt is megértem hogy egy ilyen hirtelen helyzetben hezitált mert már egy fél éve együtt sem voltak Blaine-nel.
  Örültem Burtnek és Carole-nak, jó volt mindenkit együtt látni

  • Jucus:
   Én úgy hallottam, hogy Dianna Agron elutasította a hatodik évadban való szereplést. nekem is furi volt először, de aztán leesett, hogy valószínűleg ezért nem volt ott… :/

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here