Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Így neveld a sárkányodat 2.

Filmkritika: Így neveld a sárkányodat 2.

7
Oszd meg!

Olyan rossz az, amikor úgy ülök le megnézni egy filmet, hogy “ezt biztosan szeretni fogom“, és úgy állok fel, hogy “bakker, ez nagyon gyenge volt“. No én így éreztem magam az Így neveld a sárkányod második részénél. Pedig az első nagyon tetszett, ezért is döbbentem meg annyira azon, hogy a folytatás nagyon nem hozta a színvonalat. Az én szememben legalábbis nem. Vagy csak az első rész tette túl magasra a lécet?

A cselekmény pár év elteltével folytatódik, a sárkányok és a vikingek már együtt élnek, igazi harmóniában. A sárkányokat vagy cselédnek használják – kábé, mint a Flinstone családban – vagy barátkoznak velük, és társként tekintenek rájuk. Oké, inkább az utóbbi volt hangsúlyban, de azért jó pár csicska-sárkány is volt. No mindegy. Hablaty már felnőtt férfi, aki nem szeretné átvenni a falu vezetését, mert inkább feltérképezné a világot. Aztán mennek előre a percek, derült égből villámcsapásként felbukkan Hablaty édesanyja, meg egy gonosz pasi is, aki be akarná gyűjteni a sárkányokat, hogy uralhassa őket.

igy-neveld-a-sarkanyodat-2

Ez így leírva akár még izgalmasan is hangzana, és amikor a hozzászólásokat olvasgattam, előttem is egy nagyon izgi film képe rajzolódott ki. A végeredmény viszont egy unalmas valami lett, aminek se íze, se bűze nem volt. Konkrétan a film legtöbb eseménye derült égből villámcsapásként jelentkezett, és nem a jóféle WTF-ként. Gondolok itt például Hablaty anyjára, akinek még a nevét sem jegyeztem meg. Annyira hirtelen került a történetbe, és az a reakció, ahogy a többiek fogadták őt, hát én azt nem akartam elhinni. De komolyan, ilyen a világon nincs, még egy mesében sem. És igazából ugyanezt éreztem a film végéig, minden egyes cselekménynél. Nem akarom elhinni, hogy viselkedik ez a csaj, azt sem, miért gyűjti a sárkányokat és így tovább. A szereplők motivációit érzésem szerint nagyon rosszul ábrázolták a képernyőn.

Amúgy, magával a látványvilággal nem volt bajom. A mai mesékhez viszonítva is szép volt a kép, a jelenetek nagyszabásúak voltak, és sokszor elámultam a film részletgazdagságán is. Szerettem a zenéket is, és amit külön ki kell emelnem, az a zseniális magyar szinkron. Hamvas Dániel nagyon szerethetően tolta Hablatyot, Csifó Dorina hangjáért még mindig odavagyok, akit pedig külön ki kell emelnem, az Kéri Kitty. Remek munkát végzett a magyar szinkronstáb.

Értékelés: 4/10
A körítés tetszett, a történet nagyon nem. Kár érte, mert volt benne potenciál, jobb is lehetett volna. No majd talán a harmadik rész, remélem az jobban odacsap. Persze azt is megértem, hogy sokatoknak miért tetszett az Így neveld a sárkányod második része.

how-to-train-your-dragon-2

7 Hozzászólások

 1. Hát Tibi most először nem értek veled egyet…. :) Vagy rossz hangulatodba nézted vagy nem tudom. :) Nem kell mindenbe egyetértenünk ez is igaz. :)
  Nekem kifejezetten tetszett a második rész szerintem nagyon is szerethető és szórakoztató volt. Nagyon tetszett Hablaty és Fogatlan kapcsolata még ha van ami beárnyékolta 1 rövid időre. (érthető módon)Tény hogy rettentően naív gondolat volt Hablatytól hogy azt hitte meg tudja puszta szavakkal győzni Drákó Vérdungot..de ezt leszámítva szerintem nagyon is szerethető és szórakoztató 2. részt készítettek az alkotók.
  Nekem 10/10. :)

  • Nem néztem én rossz hangulatomban, egyszerűen nem jött be annyira a film. Különböző emberek vagyunk különböző véleményekkel :) De annak örülök, hogy neked tetszett.

 2. Imádom mindegyik filmet! Az első nagy rajongóvá tett, és ahogy írtad Tibi, magasra helyezte azt a bizonyos lécet. Alig vártam a folytatást. Nekem a másodikkal sem volt bajom igazából, de az tény, hogy sokkal erősebb minden tekintetben az első rész. Kikapcsolódásnak tökéletes és előhozza az ember gyermeki lelkét. Már ezért megéri! :)

 3. Nekem jobban tetszett, mint az 1., de voltak benne zavaró dolgok, hogy miért nem kérték számon az anyján a kimaradt 18 évet. Úgy néz ki, hogy valószínű ez is nyeri meg Oscart.
  Tibi ajánlom neked az Akadémia által méltatlanul hanyagolt Lego filmet, mert szerintem elképesztően zseniális, pedig azt hinné az ember, hogy gyerekeknek készült, de annyira okosan boncolgat témákat, hogy meg kell nézni.

 4. nekem tetszett szerintem jò lett ez a rész is de megèrtem hogy neked nem tetszett Tibi mint mondtad nem vagyunk egy formàk mindenkinek.nem tetszhet ugyan az. Amin èn òriàsit röhögtem az a rèsz mikor van a szőke hajù csak meglàtja Eret-tet akinek a trònok harcàbòl kit harington szinkronizàlt a magyar vàltozatban Czető Roland szôval meglàtja és bum jön a lassitott felvétel ès a szöveg hogy : micsoda férfi tiéd leszek tessèk és nyùtja a karjât felé ezen magyarul is ès angolul is fogtam a hasam a nevetéstől :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here