Főoldal Hírek A szürke ötven árnyalata magyar és amerikai rekordokat döntöget

A szürke ötven árnyalata magyar és amerikai rekordokat döntöget

11
Oszd meg!

Ahogy az várható volt, hatalmas siker lett a múlt héten bemutatott A szürke ötven árnyalata film. Nem csak Amerikában, hanem Magyarországon is rekordokat döntögetett.

Az Államokban 81.7 millió dollárt kaszált a film, ez minden idők második legerősebb februári nyitása volt az amerikai mozikban.

Ha globálisan nézzük, 239.7 millió dolláros bevételről beszélünk, mindeközben A szürke ötven árnyalata gyártási költsége csak 40 millió dollár volt.

Továbbá ez a valaha volt legsikeresebb nyitó hétvége egy olyan filmtől, amit egy nő rendezett. A direktor Sam Taylor Johnson volt, ő az a mázlista, aki a nála huszonhárom évvel fiatalabb, Aaron Taylor Johnson (Kick/Ass) felesége lehet.

Magyarországon is megdöntött minden létező rekordot A szürke ötven árnyalata. Az első héten 197 918 magyar látta a filmet, 264.8 millió forint értékben megváltva a jegyet. Ezzel minden idők legsikeresebb itthoni nyitását produkálta A szürke ötven árnyalata, bevétel tekintetében.

A filmet én még nem láttam, de holnap este érkezik hozzá egy vendégtoll kritika, Dorka jóvoltából!

szurke-otven-arnyalata-mozi-siker

11 Hozzászólások

 1. Ennyi. Annyian szidják, de aztán tele vannak a mozik.
  Amúgy szerintem annyira nem volt nagy szám a film, bár azt sem mondhatnám, milyen fenemód csalódtam, mert végülis valami olyasmit kaptam, amire számítottam. Viszont megkockáztatom, jelenséggé azok teszik, akik ágálnak ellene. Ha nem beszélnének róla, elölne az egész.
  Ezt most ki kellett írnom magamból, mert a könyvégetős bejegyzésedet nem akartam/voltam hajlandó elolvasni (nem Rád haragszom, de nem értek egyet azzal, aki ilyet csinál).

  • Egyetértek Ancsival. Mindig azok a filmek a legsikeresebbek, amiket mindenki szid és gagyinak tart. Így volt ez anno a Harry Potter- és az Alkonyat-filmeknél is. Akárhányszor elmentem egy-egy HP-filmre, mindig teltház volt. Aztán az utolsó film 1.3 milliárdos bevételt hozott, holott sokan szidták és gyerekesnek tartották. Megjegyezném, hogy több felnőtt volt a moziban, mint gyerek vagy tini… A szürke ötven árnyalatát nem olvastam, de meg fogom nézni, már csak azért is. :) A negatív reklámnál nem is kell nagyobb kampány!

   • Na, én meg a HP-vel voltam úgy, hogy hiába volt nagy hype mögötte, nekem nagyon ellenszenves volt. Egy részét próbáltam megnézni, de nagyon nem jött be. De sose szidtam, sose mentem oda rajongói oldalakra pörögni, hogy ez mekkora szar. Másnak tetszik, nekem nem, ámen, továbbléptem. Szóval én csak a mentalitást nem értem.

    • Azért mennek anyázni, mert van olyan könyv(sorozat), amit nagyon szeretnek és minőséginek tartanak, és az nem kap filmet, vagy nem olyan sikeres, mint az ő kedvencük, bezzeg A szürke meg világsiker, holott a véleményük szerint egy nagy kalap kaksi. Lefogadom, hogy ez áll a dolog hátterében.

 2. Emiatt akarom megnézni és mert jók az előzetesek, de szigorúan úgy, hogy nem támogatom anyagi jutatással. Amúgy tök durva, hogy a nézőknek kevésbé tetszett, mint a kritikusoknak. Jelenleg 3,8 pontonáll imdb-n. Ebből gondolom.

 3. Nagyon kíváncsi vagyok a vendégkritikára, eddig semmi jót nem hallottam róla. De majd én is megnézem, mert olvastam, de őszintén szólva nekem már az előzetesek sem tetszettek, nem is beszélve a két főszereplőről (Jamie-t amúgy kedveltem a Once uponban, Dakotával meg semmi bajom, csak valahogy ezekre a szerepekre, de majd kiderül a filmből)

 4. Nekem az egésszel az a problémám, hogy se a könyv, és ebből adodóan a film sem képvisel művészeti értéket. A könyv gyalázatosan van megírva, nincsenek karakterek (szereplők vannak benne, jól mondta Szirmai), a történet nulla, az írói stílus katasztrófa. Ennél ezerszebb jobb könyvek nem kerülnek kiadásra, ezt meg nem elég, hogy kiadják de az emberek még el is sztárolják jólmeg is veszik és sikeressé teszik, amiből az következik, hogy továbbra is ilyen igénytelenül megírt könyveket fogunk látni a könyvesboltok polcain. Köszönjük, tényleg… És nem, én nem adtam ki érte pénzt, halleluja, a megjelenésének idején elég sok női és pletykamagazinban közöltek részleteket, azok közül női rokonok elég sokat vesznek így volt szerencsém beleolvasni és megspórolni a pénzt. Nulla irodalmi érték. És még a BDSM közösséget is rossz színben tünteti fel, miközben katasztrófális gondolatokat közvetít a nőknek. Hát gratulálok az írónőnek ezért a szörnyért, amit teremtett. Lehet egy könyvet nem szeretni, ahogy valaki nem szereti a Harry Pottert, vagy pl. én a Gyűrűk urát. De az irodalmi értékét a Gyűrűk urának is elismerem, akkor is ha sosem olvasnám el. De ez… ez… ezt könyvnek nevezni is fáj.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here