Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Sorozat ajánló: The Flash – Az Arrow spin-off

Sorozat ajánló: The Flash – Az Arrow spin-off

1
Oszd meg!

A pilotkritikámban a csalódottságomat fejeztem ki a The Flash kapcsán. Sokkal többet vártam a sorozattól, eléggé egy Smallville-hasonmásnak tűnt a szememben, mintsem egy önálló, egyedi értékekkel rendelkező sorozatnak. Éppen emiatt kíváncsian álltam neki a darálásnak. Az első kilenc epizódot néztem meg, az Arrow crossovernél hagytam félbe, a többit majd a nyáron csekkolom. Bizony, nem hagyom abba, mert a The Flash bebizonyította, hogy képes a javulásra. De még mennyire!

the-flash

Nagy meglepetésemre a The Flash folyamatosan fejlődött, részről-részre lett egyre jobb. Persze, azt nem mondanám (még?) a sorozatra, hogy tökéletes, mert (még?) nem az, de számos remek megoldással büszkélkedhetnek a kreátorok, jók a történetszálak. Ahhoz képest, hogy egy kvázi kis csatorna viszonylag kis költségvetésű sorozatáról beszélünk, meglepően jók a vizuális effektek, amikből azért akad dögivel, remélem a minőségből itt sem adnak majd alább.

 Oké, nem tagadom, a folytatásban is adott volt a Smallville-jelleg. Tényleg elég hasonló. A Smallville-ben egy meteorit becsapódás miatt lettek különleges képességei a rosszfiúknak, itt ugye más miatt. Az alapkoncepció, miszerint a jófiú mögött áll egy csapat, aki segít elkapni a rosszakat, és eközben van egy lány, akibe szerelmes, és aki előtt titkolnia kell ki is ő valójában, eléggé hasonló. Még a részek felépítése is az. Aztán bumm, eljött egy pont, amikor már nem a Smallville-t láttam a sorozatban, hanem felfedeztem a saját értékeit. Magam sem tudom hol és mikor történt meg, de egyszercsak összejött, és ennek nagyon örülök.

robbie-amell-arrow

Talán a karakterek jelentik a titok kulcsát. Nagyon megkedveltem őket, mert viccesek, jópofák, szerethetőek és olyan titkaik vannak (lásd a professzor), amiket szeretnék kideríteni. Nagy meglepetésemre még Ciscót is sikerült megszeretnem, pedig ő a pilotban nagyon idegesített, mert béna poénokat kapott, és gagyi jeleneteket, de mostanra helyrepofozták őt is, sőt, a legtöbbször az ő beszólásain nevetek a legjobban. A kapitány is nagy fazon, a lányát pedig egyenesen imádom, és nem csak azért, mert újságíró-blogger, hanem mert kemény, állhatatos és szimpatikus teremtés.

A sorozat legnagyobb erőssége Grant Gustin, ehhez kétség sem férhet. Olyan ritkán látni azt, hogy egy színész ennyire szeresse azt, amit csinál, és kvázi az arcára legyen írva: “Ez álmaim munkája, olyan király, hogy itt lehetek, imádom a karakterem, a stábot, a sztorit, minden, whoáá ez olyan szuper“. Én tényleg ezt olvasom le róla minden részben, és annyira üdítően hat az ilyen. Ráadásul azok a vicces kis beszólások, amiket az íróktól kap, külön feldobják a srácot. És hát, öhm, Grant Gustin látványra sem rossz, sőt – viszont sokkal több, mint valami egyszerű eye candy.

grant-gustin-the-flash

Látva a részeket egyáltalán nem lep meg, hogy az utóbbi évek legsikeresebb The CW sorozatáról beszélünk. Meg is érdemli azt a magas nézettséget, amit hétről-hétre produkál. Az pedig külön jó pont, hogy sorra jelennek meg a neved vendégszereplők. Wentworth Miller karaktere nagyon badass, alig várom már, hogy feltűnjön Dominic Purcell (bizony, mini-A Szökés reunion), ráadásul a kilencedik rész végén már a hű de dögös Robbie Amell (The Tomorrow People) is feltűnt, úgyhogy jó pasikból, poénokból, izgalmakból és remek történetszálakból sincs hiány a The Flash-ben.

Értékelés: 9/10

Mindent egybevéve nagyon megszerettem a sorozatot, és szeretettel ajánlom nektek is megtekintésre. Természetesen Grant Gustin fanoknak kötelező, de azok is nézzenek bele nyugodtan, akiknek hiányzik a Smallville, és szívesen néznének egy képregényes, vicces, szerethető sorozatot. Kell az a pár rész, mire igazán beindul a buli, de azt egyszerűen adjátok meg, és aztán a The Flash meghálálja.

the-flash-poster

3215 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. Hasonló véleményem van róla, annyi a különbség, hogy nekem nem volt összehasonlítási alapom, mert nem néztem pl az Arrowt sem. Grant nem volt ismeretlen nekünk, Gleeseknek, de annyira jó, hogy megkapta a lehetőséget, hogy bebizonyítsa, remekül el tud vinni egy sorozatot is. Eleinte miatta néztem, ma pedig azon kellett kapnom magam, hogy nagyon érdekes dr. Wells titka, amiből már egy kicsit több derült ki a későbbiekben. A kisugárzása nagyon izgalmas, jó hallgatni, mindig nagyon intelligens megjegyzései vannak. Jo és Barry apa-fia pillanatai csak wooow, de Barry és az apja a börtönben szintén nagyon érzelmes. Komolyan azok a jelenetek voltak az egyik kedvenceim. Cisco háttérsztorija az idővel egyre jobb lesz, érthetőek az indítékai és a beszólások tényleg viccesek, de ez elmondható mindenkiről. Nem is tudnék olyat mondani, aki nem lopta be magát balamilyen szinten a szívembe.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here